1. תגבור אג"ח א' - מאבטח
ממליץ: יניב רחימי, משנה למנכ"ל רמקו בית השקעות
תגבור פועלת בתחום שירותי כוח אדם וסיעוד וכן מפעילת שירותי שמירה ואבטחה. תחומי הפעילות של החברה מאופיינים בביקוש יציב יחסית והיא נהנית ממאזן איתן. יחס ההון של החברה למאזן עומד על 31.8% והיחס השוטף עומד על 1.65. לתגבור אין מלאים, עובדה שתורמת לנזילות ולגמישות התפעולית של החברה.
איגרות החוב של החברה מאופיינות במח"מ קצר, שעומד על כ-2.3 שנים. מח"מ זה מאפשר למשקיעים לקבל הגנה מתרחיש של העלאת ריבית, הצפוי להתממש ככל שיחלפו החודשים.
יתרת הלקוחות של החברה משועבדת בשעבוד שוטף לטובת בעלי איגרות החוב בשיתוף עם בעלי חוב אחרים, הנמנים על המערכת הבנקאית. היחס בין יתרת הלקוחות לסך החוב הפיננסי של החברה חייב להיות, על פי הקובננטס גבוה יותר מ-130% ונכון לסוף שנת 2009 הוא עמד על כ-220%.
אמות מידה פיננסיות נוספות בהן התחייבה החברה לעמוד, שמקנות ביטחון נוסף הן לכך שההון העצמי של החברה לא ייפחת מסך של 40 מיליון שקל וכי יחס ההון למאזן לא יקטן מ-20% (עומד היום על 31.8%, כאמור).
2. אדגר אג"ח ד'
ממליץ: יריב יוריסטה, אנליסט בבית ההשקעות רוטשילד
חברת הנדל"ן אדגר מחזיקה בנכסי נדל"ן מניב, המצויים ברובם בישראל ובקנדה. נכסים אלו מניבים NOI שנתי של כ-170 מיליון שקל וזאת בהתעלם משכר הדירה הפוטנציאלי מנכסים תחת הקמה של החברה, המצויים בתפוסה נמוכה או ריקים לחלוטין.
כ-1.25 מיליארד שקל מסך נכסי החברה, המוערכים בכ-3 מיליארד שקל בסך הכל, אינם משועבדים, ולהערכתנו החברה יכולה לקבל מימון כנגדם.
התזרים השוטף השנתי של החברה מנכסיה של אדגר גבוה מהחזריה השנתיים לבעלי האג"ח בכל אחת מארבע השנים הקרובות, אז יחול מועד הפדיון הסופי של סדרה ד'.
על אף שהחברה אמורה להחזיר מאות מיליוני שקלים מדי שנה לבנקים, בדיקה מדוקדקת של ההלוואות הבנקאיות אלו, מלמדת כי רובם ככולם של ההחזרים הם קרנות הלוואה שניתנו כנגד נכסים מניבים, איכותיים ובתפוסה מלאה, כך שקיימת סבירות גבוהה כי הלוואות אלו תגולגלנה, ובתנאים נוחים מבעבר.
להערכתנו, קופת המזומנים שברשות החברה, התזרים החזק מנכסיה, איכות נכסיה, העובדה כי חלק גדול מהם כלל איננו משועבד, והצעדים שנקטה ונוקטת החברה להגדלת נזילותה, מקנים לחברה יכולת החזר טובה, והופכים את אג"ח ד' של החברה לאטרקטיבית לקנייה.
3. גירון אג"ח 2
ממליצים: מחלקת המחקר בהלמן-אלדובי
גירון הינה חברת נכסים מניבים ותיקה, הנשלטת על ידי אבי רויכמן וד"ר אריה עובדיה, שמכהן גם כיו"ר הדירקטוריון. השניים מחזיקים בכ-90% מהחברה.
הנכס העיקרי של גירון הוא החזקה בקניון אשקלון (79%). בנוסף מחזיקה החברה בבית גירון בראשל"צ ובמרכז גירון ברעננה. שווי הנכסים הכולל של החברה עומד על כ-485 מיליון שקל, המניבים כ-35 מיליון שקל בשנה. כמו כן, לחברה מספר השקעות בחו"ל כאשר המהותית ביותר היא בפולין, במרכז מסחרי המניב כ-11 מיליון שקל לשנה ומוערך בכ-240 מיליון שקל.
למרות שההון העצמי של גירון במאזן עומד על כ-208 מיליון שקל, בפועל הוא גבוה יותר, מכיוון שהנכסים מוצגים במאזן בעלות היסטורית, הנמוכה להערכתנו בכ-250 מיליון שקל משוויים ההוגן.
סך החוב של החברה לבעלי האג"ח שלה מסתכם בכ-96 מיליון שקל ונפרע בתשלומים חצי שנתיים שווים עד אוקטובר 2012. לגירון נזילות סבירה של כ-40 מיליון שקל ופעילותה מניבה מזומנים אשר להערכתנו יכולים להספיק לפרוע באופן שוטף את אגרות החוב. בנוסף, איתנותה הפיננסית גבוהה עוד יותר מזו המשתקפת בדוחות הכספיים ולחברה אפשרות לקבל גם מימון נוסף כנגד נכסיה המניבים וכנגד נכסיה שאינם משועבדים.
לאור נתונים אלו, ובהינתן כי החברה נסחרת במרווח של מעל 5% מאג"ח ממשלתית מקבילה, אנו רואים בהן הזדמנות עבור המשקיעים.
4. מישורים אג"ח א'
ממליצה: חברת קרנות הנאמנות הראל-פיא
מישורים הינה חברת נדל"ן, הנשלטת על ידי גיל בלוטרייך, ופועלת בעיקר בקנדה (80% מהיקף הפעילות) ובישראל, בפרויקטים יזמיים ובהשכרת נכסים מניבים הכוללים משרדים, מרכזי מסחר, ומלונאות.
הפרויקטים העיקריים של החברה כוללים את אתר הנופש פורט מקניקול, רצועת חוף במרחק שעת נסיעה מטורונטו, שהבנייה ממנו צפויה להניב לחברה רווח גולמי של כ-280 מיליון דולר קנדי ואתר הסקי הרוסשור, הנמצא בסמוך, ושהבנייה בו צפויה להניב לחברה רווח גולמי של כ-200 מיליון דולר קנדי. בשני הפרויקטים הללו, בהם לחברה נתח של 67%, הבנייה צפויה להימשך כעשור.
הנכסים המניבים של מישורים בישראל צפויים להניב לה הכנסות בסך של כ-11 מיליון שקל ותשואה של כ-8.5% והנכסים בקנדה מניבים הכנסות של כ-22 מיליון שקל לפי תשואה של 8.5%-11%.
מישורים נחשבת לחברה שאינה ממונפת יחסית, ובעלת הון עצמי בסך כ-300 מיליון שקל, כ-30% מסך הנכסים. יחס ה-LTV (הלוואות לנכסים) של החברה נחשב לסביר ועומד על 60%.
החברה מתכננת להנפיק במהלך 2010 את חברת הבת שלה, סקייליין, המרכזת את הפעילות בקנדה בהיקף של עד 70 מיליון דולר קנדי. בדצמבר האחרון היא הנפיקה אג"ח להמרה בהיקף של 50 מיליון שקל, סכום שמגביר את יכולת הפרעון של החברה באג"ח הקיים מסדרה א'. אג"ח אלו מדורגות ב-BBB על ידי S&P מעלות ונסחרת בתשואה ברוטו של 6.78% ובמח"מ של 2.69 שנים.
5. צמח המרמן אג"ח 1
דרור גילאון, סמנכ"ל השקעות במנורה מבטחים קרנות נאמנות
רבות נאמר ונכתב על שוק הנדל"ן היזמי בישראל אך בינתיים יש מי שעושה מזה כסף. חברת צמח המרמן עוסקת בעיקר בייזום פרויקטים למגורים ומסחר. החברה מאתרת ורוכשת קרקעות, מבצעת בהן שינוי יעוד והשבחה במידת הצורך, מקימה פרויקט נדל"ני ואז משווקת ומוכרת את יחידות הדיור.
הפרויקטים הגדולים של החברה מתרכזים באזורי ביקוש כמו תל אביב (מגדל נווה צדק הינו הפרוייקט העיקרי של החברה בעיר), רמת גן, גני תקווה ואף בפריפריה. לדוגמא, בצור יצחק ביצעה החברה פרויקט גדול יחסית שנמכר כמעט במלואו.
במאזן החברה נוצרו עיוותים כתוצאה מכללי החשבונאות שאינם מאפשרים הכרה ברווחי פרויקטים עד למסירתם ללקוח. עיוותים אלו מרתיעים חלק מהמשקיעים וגורמים לאג"ח של החברה להיסחר בתשואה צמודת מדד של כ-6% על מח"מ קצר של 1.9.
להערכתנו, החברה צפויה להכיר בשנה הקרובה ברווחים לפני מס של כ-50 מיליון שקל. סף היקף הסדרה מסתכם בכ-59.5 מיליון שקל, ומכיוון שלחברה מזומנים והשקעות לטווח קצר של כ-30 מיליון שקל ופרויקטים נוספים בתהליך, אנו חושבים שמדובר בהשקעה מעניינת.
כגורמי סיכון נציין חלוקה מוגזמת של דיבידנדים וכניסה להרפתקאות כגון רכישת קרקעות גדולות במחירים גבוהים בציפייה להמשך עליית מחירים. הרפתקאות כאלו יכולות להסתיים בהפסד צורם בעתיד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.