הייצוא מישראל זינק ב-32% בחודש מארס (לעומת פברואר) והסתכם ב-4.86 מיליארד דולר, אם כי גם בייבוא נרשם זינוק של 22% ל-5.13 מיליארד דולר, מה שהעמיד את הגירעון המסחרי במארס על 270 מיליון דולר. כך עולה מנתונים שפרסמה היום (ד') הלמ"ס.
הגירעון המסחרי במארס מראה כי בפעילות הריאלית יצאו 270 מיליון דולר יותר ממה שנכנסו לישראל, אך למרות זאת הדולר נחלש ב-2.2% באותו חודש, מרמה של 3.796 שקלים ל-3.713 שקלים. בחודשים ינואר-מארס הסתכם הגירעון המסחרי ב-408 מיליון דולר, ובאותה תקופה הדולר נחלש ב-1.6%.
80% מהייצוא במארס היה ייצוא תעשייתי, 15% היה מתחום היהלומים ו-5% ייצוא חקלאי. ייצוא ההיי-טק עלה ברבעון הראשון של השנה ב-8.5% בחישוב שנתי, האצה לעומת 5.1% ברבעון האחרון של 2009. עלייה של 30% (בחישוב שנתי) נרשמה בייצוא התרופות ואילו בייצוא ציוד התקשורת, בקרה, רפואי ומדעי נרשמה עלייה של 26%.
"אין להסיק מהנתונים בשני הרבעונים האחרונים לגבי העתיד, שכן הם משקפים משק שנחלץ במהירות ממשבר קצר שפקד אותו ובהמשך ישוב המשק להתרחב בקצב רגיל, בר קיימא. תהליך ההתאמה צופן בחובו מספר הפתעות שליליות, אם לשפוט מניסיון העבר", אמר רונן מנחם, מנהל ההשקעות הראשי בבנק מזרחי טפחות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.