השקל המשיך להיחלש היום (ה') מול הדולר אך התחזק מול האירו, בהמשך למגמה שאפיינה את המסחר בשוק המט"ח בימים האחרונים בשל משבר החובות באירופה. בעולם, האירו ממשיך להתבוסס בשפל של 14 חודשים מול הדולר.
הדולר עלה ב-0.6% ושערו היציג נקבע ב-3.772 שקלים - שיא שלא נראה מאז ה-2 במארס. בנק ישראל התערב אתמול בצהריים בשוק וביצע רכישות בהיקפים קטנים של דולרים, החל משער של 3.74 שקלים לדולר, וסייע להרים עוד יותר את שערו של הדולר אך כאמור ללא רכישות מאסיביות. האירו היציג איבד 0.8% ל-4.8118 שקלים, שפל של 18 חודשים.
בעולם, האירו נסחר סביב 1.273 דולרים, כאשר רק אתמול הוא נשק ל-1.3 דולרים. הבנק המרכזי של האיחוד האירופי (ECB) יפרסם היום את החלטת הריבית וצפוי להותירה ללא שינוי על 1%, אם כי תשומת הלב תופנה לדברים שיישא הנגיד ז'אן קלוד-טרישה, שיתייחס להתפתחויות האחרונות באירופה סביב משבר החובות.
כאמור, מהצהריים מתמתנת היחלשות האירו במקביל לעלייה בבורסות אירופה, וזאת בעקבות הצלחה במכרז הנפקת אג"ח ממשלתיות של ספרד, שהנפיקה אג"ח ל-5 שנים בהיקף של 2.23 מיליארד אירו ובריבית של 3.58%. בהנפקה היו ביקושי יתר של 2.35, מה שמעיד על ירידה במפלס החששות לגבי ספרד.
יתרות המט"ח (שוב) שוברות שיאים
האירו ממשיך להתבוסס בשפל של 14 חודשים מול הדולר על רקע חששות המשקיעים מפני אי יכולתה של ממשלת יוון להוציא לפועל את "תוכנית הצנע" שהתחייבה לה, מה שמהווה תנאי לקבלת הסיוע מהאיחוד האירופי ומקרן המטבע הבינלאומית. ממשלת יוון נתקלת בהתנגדות חריפה מצד הציבור, כאשר רבבות יוונים יוצאים לרחובות ומפגינים נגד הממשלה. אתמול נהרגו 3 מפגינים בהפגנה שהתקיימה ליד בנק באתונה, לאחר שמפגינים הציתו את הבנק.
כלכלנים בכירים בישראל מביעים פסימיות באשר להתפתחויות באירופה, לפחות בטווח הקצר. שלמה מעוז, הכלכלן הראשי של אקסלנס נשואה, אמר שלשום כי האירו ימשיך להידרדר והיעד הבא שלו ה-1.24 דולרים. ורד דר, הכלכלנית הראשית של פסגות, אמרה אתמול בוועידת שוק ההון של "גלובס", כי להערכתה חבילת הסיוע של יוון תתמוטט והמדינה תיאלץ ללכת לכיוון של הסדר חוב מול נושיה.
בישראל, בנק ישראל רכש כאמור מעט דולרים אתמול וכבר היום פרסם הבנק נתונים לפיהם יתרות המט"ח של ישראל טיפסו לשיא של 64.4 מיליארד דולר באפריל. מדובר בגידול של כ-2 מיליארד דולר בהשוואה למארס. גם בחודש שעבר עיקר הגידול ביתרות נבע מהרכישות של בנק ישראל, שקנה באפריל סכום של 2.5 מיליארד דולר לעומת רכישות של 500 מיליון דולר במארס.
הרכישות האגרסיביות של בנק ישראל מתקבלות כנראה בהפתעה רבה בקרב המשקיעים הזרים ועבור כל מי שצפה בשנה האחרונה כי בנק ישראל יפסיק בהדרגה את ההתערבות שלו בשוק המט"ח. ההתערבות של הבנק בחודש אפריל הייתה האגרסיבית ביותר מאז אוגוסט 2009, אז הוא רכש 4 מיליארד דולר.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.