"השקל הוא המלך" אמר היום ליאור פאוסט, מנהל קשרי הבנק עם בנקים זרים וקרנות גידור בבנק לאומי, כך פורסם ב"בלומברג ביזנסוויק". אמירתו זו הינה על רקע העוצמה שמפגין השקל מתחילת השנה בעוד שבמטבעות המזה"ת ואירופה נרשם פיחות חד. בחדר העסקאות של הבנק מעריכים כי השקל ימשיך להתחזק על רקע המשך הצמיחה הכלכלית והצפי לעליית הריבית.
השקל הוא המטבע היחיד אשר התחזק כנגד הדולר השנה מבין 10 המטבעות הסחירים ביותר בשווקים המתעוררים באירופה, במדינות המזרח התיכון ובאפריקה. תחזית בנק ישראל הינה לצמיחה של 3.7% בתמ"ג השנה לאחר שהעלה את התחזית ב-21 באפריל מ-3.5%, כאשר המנוע המוביל הוא הייצוא, גם כאשר קובעי המדיניות העלו את הריבית על מנת למנוע אינפלציה.
בלאומי מציינים את הפורינט ההונגרי שצנח ב-13%, הזלוטי הפולני שאיבד מערכו 11% מאז פרץ משבר החוב ביוון המאיים להאט את קצב הצמיחה באירופה והוריד את ציפיותיהן של אותן מדינות לאמץ את האירו.
"פאוסט הוסיף כי "ישנן תחזיות חיוביות ביחס לריבית, לצמיחה ולמאזן הסחר הבריא. ישראל אינה קשורה לבעיות של אירופה עם יוון, ספרד ופורטוגל, אז למה לך למכור את השקל?"
השקל המשיך להתחזק למרות שמאז מארס 2008 פועל בנק ישראל בשוק ורוכש דולרים. אתמול אמר הנגיד פישר "על ישראל להיות מודעת לאפשרות כי השפעות משבר החוב באירופה עלול לפגוע בראש ובראשונה ביצואנים הישראלים".
"אם יתרחבו הבעיות בגוש האירו, היעד של כשליש מהייצוא הישראלי, ניתן לצפות כי בנק ישראל יהיה אגרסיבי יותר בניסיונותו למנוע את התחזקות השקל" אמר קון צ'ו, אסטרטג מטבעות בשווקים המתעוררים של ברקליס קפיטל בלונדון.
יתרות המט"ח של בנק ישראל עלו לשיא של 62.5 מיליארד דולר במארס.
[לאתר המט"ח][לטבלת שערי חליפין]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.