השקל נסחר היום (ו') במגמה מעורבת מול המטבעות העיקריים, הדולר והאירו, כאשר בעולם האירו המשיך להתחזק ולפיכך התרומם גם מול השקל. היום בוצעו רכישות הדולרים המסורתיות של חברות האנרגיה (מה שמיתן את היחלשות הדולר היום) ובתחילת השבוע הבא - מכירות הדולרים של הייצואנים.
הדולר היציג נקבע בירידה קלה של 0.1% לרמה של 3.822 שקלים והאירו היציג התחזק ב-0.9% ל-4.756 שקלים. בסיכום שבועי עלה הדולר ב-0.2% מול השקל ואילו האירו נחלש ב-0.6%. בשוק המט"ח העולמי, האירו מתחזק ב-0.4% מול הדולר ונסחר סביב 1.24 דולרים לאירו. הדולר נחלש בעולם בשל הראלי בשוקי המניות והאמרת מחירי הנפט. אמש בוול סטריט זינקו מדדי המניות בשיעור של עד 3.7%.
חדשות רבות מהעולם אין היום ובשוק המט"ח העולמי ממתינים בעיקר לפרסום נתוני המאקרו בארה"ב. בינתיים, שר האוצר של יפן אמר לסוכנויות הידיעות כי פורום מדינות ה-G20, שיכונס בשבוע הבא, ידון במשבר החובות באירופה ובאפשרות של הידוק הרגולציה בגוש האירו. גם שר האוצר של ארה"ב טימותי גייתנר אמר אמש לאחר פגישות עם נגידי הבנקים המרכזיים של האיחוד האירופי ושל גרמניה, כי ארה"ב רואה עין בעין עם אירופה בנושא הרגולציה.
בחזרה לישראל. שוק המט"ח המקומי מושפע בימים אלה מגורמים מקומיים ולא רק מהעולם. היום, כמדי יום שישי האחרון של החודש, מתבצעות רכישות הדולרים המסורתיות של חברות זיקוק הנפט. בימים שני ושלישי בתחילת השבוע הבא צפויות מכירות הדולרים המסורתיות של הייצואנים.
בנק לאומי, שחזה את התחזקות הדולר מול השקל בשבועו האחרונים, ממשיך להעריך כי המטבע האמריקני יתחזק בשל גורמים שונים. בסקירת המט"ח השבועית שלהם כותבים כלכלני הבנק, כי בטווח הקצר יתחזק הדולר בשל משבר החובות באירופה וריסון צמיחתן של מדינות ה-PIGS (פורטוגל, יוון, אירלנד וספרד). עם זאת, הם סבורים כי הפיחות בשקל יתמתן בתקופה הקרובה בשל "היציבות היחסית שמפגין השוק המקומי, שמלווה בזרימת מט"ח לארץ". בלאומי מעריכים כי בטווח הארוך יותר, הדולר יתחזק כתוצאה מהתאוששות כלכלת ארה"ב.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.