שפל של כמעט 8 שנים לאירו: היציג צנח ב-1.3% ל-4.641 שקלים

הדולר היציג נקבע ב-3.875 שקלים ■ בעולם האירו נסחר בעלייה של 0.3% מול הדולר, לרמה של 1.197 דולרים ■ בנק ישראל הפסיד כ-1.5 מיליארד דולר במאי כתוצאה מקריסת האירו

הטלטלות בבורסות מסביב לעולם, שנמשכות גם היום (ב'), ביחד עם המשך החששות ממשבר החובות באירופה, גורמים להמשך התחזקות הדולר ומנגד נפילה של האירו ביומו הראשון של שבוע המסחר המקומי במטבעות.

הדולר היציג נקבע בעלייה של 0.6% לרמה של 3.875 שקלים, לאחר שמוקדם יותר התחזק ל-3.895 שקלים. מנגד, האירו היציג נפל ב-1.3% לרמה של 4.6411 שקלים. מדובר בשפל של קרוב ל-8 שנים של האירו. בעולם האירו נסחר בעלייה של 0.3% מול הדולר, לרמה של 1.197 דולרים על רקע המשך דברי הרגעה של בכירים באירופה לגבי מצבה של הונגריה.

בנק ישראל פרסם היום את נתוני יתרות המט"ח לחודש מאי, אשר ירדו ב-1.056 מיליארד דולר והסתכמו ב-63.416 מיליארד דולר לעומת החודש הקודם אז נרשם שיא ביתרות. על אף שבנק ישראל רכש במהלך החודש שעבר 625 מיליון דולר במהלך המסחר, נבע הקיטון ביתרות משיערוך של יתרות המט"ח בסך של 1.571 מיליארד דולר.

נציין כי בנק ישראל מחזיק בנוסף לדולר גם את האירו ומטבעות נוספים כך שקריסה האירו בחודש מאי הביאו לירידה החדה ביתרות המט"ח.

מחדר המסחר של הראל פיננסים נמסר כי הסנטימנט בו נפתח השבוע נובע בין היתר מהחששות מפני חדלות פירעון של החוב ההונגרי. ביום ג' נמתין לנתוני ספר הבז' של הפד, שיפזר את העשן אל מול נתונים כלכליים ונתוני צמיחה באיזורים השונים בארה"ב, עד אז צפויים לנו נתוני מאקרו פחות חשובים, אך שעשויים להזיז את השוק: אשראי צרכנים בארה"ב, הזמנות מפעלים, חשבון שוטף ומאזן סחר ביפן ובגרמניה.

בארץ "רואים בריחה של סוחרים לאפיקים סולידיים. במקביל, ניתן לראות את היחלשותו של השקל, כאשר רמת ההתנגדות "ההיסטורית" הבאה ממוקמת ב-3.91-3.9130 שקלים לדולר".

בורסות אסיה פתחו היום את שבוע המסחר בצורה עגומה, כאשר המדדים המובילים רשמו ירידות שערים ניכרות לאור המגמה השלילית שנרשמה בסוף השבוע בוול סטריט בצל דו"ח התעסוקה המאכזב. הונגריה, אשר אמרה בסוף השבוע כי חובות העתק שלה עלולות לגרום לחדלות פירעון של המדינה החברה בגוש האירו, לא מוסיפה בריאות למדדי אסיה וכמובן גם לאירו החלש. באירופה מתמתנות כעת הירידות במדדים המובילים.

"הפחד מפני משבר החובות באירופה עלול לחזור ולרדוף אותנו משום שהבעיות לא באמת נפתרו", ציינה הבוקר דפנה רות', ראש דסק מחקר אסיה ב-ABN Amro.

[לאתר המט"ח]