"אנו חוזרים על עמדתנו כי למשקיעים סולידיים המעוניינים באג"ח של ממשלות גוש האירו בעלות הגירעונות הנמוכים ובעיקר גרמניה, מומלץ לקצר מח"מ ככל האפשר, בשל רמת התשואות הנמוכה לאורך העקום, שהיא גם תולדה של חשש ופחד בקרב המשקיעים". כך אומרים כלכלני בנק לאומי בסקירתם השבועית על השווקים הבינלאומיים.
להערכתם, ברמת תשואות כה נמוכה עדיפה אפילו האלטרנטיבה של פק"מ על פני השקעה באג"ח קצרות של ממשלת גרמניה. במקביל בקצה השני של הסקאלה, אין להוציא מכלל אפשרות שאחת ממדינות האירו בעלות הגירעונות הגבוהים תגיע למצב של חדלות פירעון, כאשר הכוונה כמובן ליוון. אומנם תוכנית הסיוע הצליחה לייצר רגיעה מסוימת לטווח הזמן הקצר ואולם ייתכן כי בעתיד הרחוק יותר יאלצו המשקיעים באג"ח של הממשלה היוונית להשתתף במאמץ היווני לצמצום הגירעון באמצעות פריסת חוב או גילוחו.
לפיכך, משקיעים שונאי סיכון רצוי שיתרחקו מאג"ח של מדינות ה- PIGS, הצפויות לסבול מתנודתיות רבה גם בעתיד. במקביל, ההתפתחויות האחרונות בהונגריה עשויות להוביל למתן תשומת לב גלובלית גדולה יותר למצב הגירעונות הפיסקאליים של מדינות במזרח אירופה. כל התפתחות שלילית בזירה זו סביר שתוביל גם לתנודתיות מוגברת גם בעקומים של ממשלות הגוש.
לגבי שוק האג"ח האמריקני מעריכים בלאומי כי בטווח הקצר צפויה תשואת האיגרות לאורך העקום הממשלתי לעלות. רמת התשואות הנוכחית אינה מגלמת בתוכה פוטנציאל לרווחי הון משמעותיים ובניכוי הציפיות לאינפלציה המגולמות בשוק ההון, התשואה הריאלית הצפויה למשקיע נושקת לאפס.
רמת תשואות זו היא בעיקר תולדה של פחד וחשש בקרב המשקיעים ורצונם למזער הפסדי הון באפיקי השקעה אלטרנטיביים ומסוכנים יותר כמו שוק המניות. דוגמא לחששות אלו ניתן לראות מהתגובה לאזהרתו מפני חדלות פירעון ומעשי רמייה של דובר רה"מ ההונגרי. לאחר סגירת השווקים ביום שישי הדברים שנאמרו הוכחשו באופן רשמי על ידי נציג של הממשלה החדשה וגם מספר כלכלנים, המעורים בנעשה בהונגריה, העריכו כי הדברים שנאמרו היו מוגזמים ונועדו לצרכים פוליטיים מקומיים. למרות ההכחשות, הנזק לשווקים הפיננסים כבר נגרם.
לאור אי הודאות השוררת בשווקים, "אנו ממליצים למשקיעים סולידיים להימצא בחלק הקצר מאוד של העקום, כדי שלא יחוו הפסדי הון במידה והערכתנו לתיקון כלפי מעלה ברמת התשואות בטווח הקצר, תתממש. ברמת התשואות הנוכחית אנו סבורים כי עבור משקיעים אוהבי סיכון בלבד, השקעה בחסר (Short) באמצעות ETFs העוקבות במהופך אחר מחירי אג"ח של ממשלת ארה"ב, היא מעניינת, שכן בטווח הקצר ייתכן תיקון חד ברמת התשואות".
בטווח הארוך יותר חוזים בלאומי המשך עליית תשואות מתונה, שתיתמך על ידי המשך השיפור בנתוני המאקרו והיקף ההנפקות הגדול ותקוזז על ידי חוסר סימנים להיווצרות לחצים אינפלציוניים ומדיניות השמירה על ריבית נמוכה של הבנק המרכזי.
לגבי שוק המניות בוול סטריט מציינים בלאומי כי "רמות המחירים נמוכות, אלא אם אנו עומדים בפני שלב נוסף של מיתון בכלכלה העולמית. תסריט מסוג זה עדיין נמצא לטעמנו בהסתברות נמוכה יחסית. עם זאת, אנו מאמינים כי התנודתיות הרבה תמשיך כל עוד לא ייפתרו הבעיות התקציביות והמבניות העומדות בפני מדינות אירופה. כרגע אנו לא צופים שיפור משמעותי בגזרה זו, ולכן לדעתנו תמשיך התנודתיות בשווקי המניות בטווח הקרוב".
"באותה נשימה נמשיך ונזכיר כי זמנים כגון אלו טומנים בחובם פוטנציאל להשקעות אטרקטיביות למשקיעים בעלי סובלנות ואורך רוח. אנו ממשיכים להמליץ למשקיעים אוהבי הסיכון להמשיך ולחפש נכסים במחירי הזדמנות, אך לאלו שחוששים להפסיד את כספם בטווח הקצר עדיף להתרחק מן הזירה בזמן זה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.