ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, אמר היום (ב') כי מצבה הכלכלי של בריטניה הוא "גרוע יותר ממה שחשבנו", וכי המדינה תיאלץ לבצע קיצוצים מקיפים ואגרסיביים כדי להביא את נפח הגירעון תחת שליטה.
"האופן שבו נתמודד עם הדברים ישפיע על הכלכלה שלנו, על החברה שלנו - על כל דרך החיים שלנו", אמר קמרון במהלך נאום שנשא בעיר הבירה, לונדון. "ההחלטות שלנו ישפיעו על כל אדם במדינה שלנו, וההשפעות של ההחלטות האלה יישארו איתנו שנים ואולי אף עשרות שנים", הדגיש.
קמרון ציין כי הגירעון של 11.1% מהתמ"ג הוא הגדול ביותר שהיה אי פעם לבריטניה בעתות שלום. בנוסף, הוא גם הזהיר מפני הגירעון המבני בתקציב. לדבריו, בריטניה חייבת היום כ-1.12 טריליון דולר, ואם עניין זה לא יטופל היום, בעוד חמש שנים מספר זה יוכפל.
קואליציית השמרנים והליברל-דמוקרטים בבריטניה מנסה לגייס את תמיכת הציבור לקיצוצים המקיפים ביותר מאז שלטונה של מרגרט תאצ'ר בשנות השמונים, אשר יימשכו זמן רב יותר מכל הקיצוצים שנעשו לאחר מלחמת העולם השנייה.
הממשלה החדשה כבר ניצבת בפני מחלוקת פנימית בין שני השותפים בה, השמרנים והליברל-דמוקרטים. ג'ורג' אוסבורן, שר האוצר, צפוי להציע ויתורים משמעותיים לשמרנים בהצעת התקציב שתוגש בחודש הבא, ולרכך את ההצעות של הליברל-דמוקרטים להעלאת מס רווחי הון על נכסים לא עסקיים מ-18% כעת לרמות שקרובות יותר למס הכנסה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.