"הביומד הישראלי עשה קפיצה גדולה בשנים האחרונות"

השבוע נחתו בישראל שני שותפים בקרן ההון סיכון היפנית פינטק ■ ל"גלובס" הם מסבירים מה בין היתר הביא אותם לפה: "לישראל תפקיד בכיר בהון סיכון העולמי"

המחסור בישראל בהון פנוי להשקעות בחברות מצריך יצירתיות. הביקור השבוע של קבוצת משקיעי הון סיכון ותאגידים גדולים ביפן, עשוי לקדם אופציה לא רעה בהקשר לזה, בעיקר בגלל שהאורחים מיפן מחפשים להשקיע בחברות מישראל.

במהלך הביקור, המשלחת היפנית השתתפה בסמינר, שארגן בית ההשקעות הראל הרץ ועסק בהשקעות ועשיית עסקים ביפן בתחום מדעי החיים. בין האורחים במשלחת אפשר למצוא את טאקאשי הונדו והאשימוטו מיזוהיקו, מנהלים בקרן ההון סיכון היפנית FinTech Global Capital.

הונדו מתמחה בביצוע השקעות בתחומי ה-IT. בעבר הוא היה יועץ בחברת אקסנצ'ר ושותף בקרן ההשקעות NIF Ventures, שהשקיעה בישראל במספר חברות, בהן איידנטיפיי, אנוורה, אקסנט וסטורוויז. מיזוהיקו היה גם הוא שותף בקרן NIF וניהל את השקעות הקבוצה בארה"ב ואירופה. בעבר הוא גם מילא תפקידים בכירים במחלקת האוצר של קרדיט קומרסיאל דה פראנס, בנק קונטיננטל ו-ANZ Bank.

דרוש: פוטנציאל ביפן

פינטק הוקמה ב-1994 וזרוע ההון סיכון שלה הוקמה ב-2006. ל"גלובס" מספרים שני השותפים אילו חברות הם מחפשים ומה תחומי העניין שלהם.

לדברי האשימוטו, "מאז 2007 היינו שותפים בהקמת זרוע ההון סיכון, שמנהלת 55 מיליון דולר. אנחנו משקיעים בחברות טכנולוגיה גם מחוץ ליפן, אם כי אנחנו מחפשים חברות שיש להן פוטנציאל בשוק היפני".

הונדו מוסיף ש"יש לנו היסטוריה ארוכה בביצוע השקעות ביפן ומחוצה לה. אנחנו כמובן לא נשקיע ללא מעורבות של משקיעי הון סיכון מקומיים, אבל אנחנו מכירים את השוק, שומרים על הקשרים ומחפשים הזדמנויות להשקעה. אני בוחן את תחומי המוליכים למחצה וה-IT ומיזוהיקו את ההזדמנויות בתחומי המכשור הרפואי והביוטק".

* מה אתם יכולים לספר לנו על ההון סיכון היפני?

מיזוהיקו: "שהוא גלובלי באופיו. רוב הקרנות משקיעות בחברות יפניות שפונות לשוק הגלובלי. מצאנו שלישראל יש תפקיד בכיר בהון סיכון העולמי, המערכות בשלות ואין הבדל גדול בין ההשקעות בארה"ב ובישראל. נוח לנו להשקיע בחברות ישראליות".

3 השקעות בדרך

לדברי הונדו, "יש בישראל חברות מובילות טכנולוגית בתחומי המוליכים למחצה, הרשתות ואבטחת מידע. זו הסיבה שאנחנו מבקרים ומחפשים פה הזדמנויות. יש בישראל צוותים בשלים ומקצועיים. מאחר שאנחנו משקיעים מרחוק, חשוב לנו להשקיע בחברות שפונות לשווקים הגלובליים".

* מה אתם מחפשים?

הונדו: "יש לנו עניין רב בחברות המפתחות טכנולוגיה ומוצרים לתחום האוטומוטיב, המוליכים למחצה והתוכנה".

מיזוהיקו: "בתחום מדעי החיים החברות בישראל עשו בשנים האחרונות קפיצה גדולה. אני כרגע בוחן שש חברות ואני מניח שבשלוש מהן נבצע השקעה, שתיים של מכשור רפואי ועוד אחת בתחום ה-IT. אנחנו מחפשים חברות בתחומים של טיפולים לא פולשניים, קרדיולוגיה וצנתור".

* באילו שלבים?

הונדו: "לא נשקיע בחברות בשלבי ה-Seed. היכולת שלנו לסייע לחברות, היא בשלב ההגעה אל השוק. אנחנו משתפים פעולה עם קרנות הון סיכון בישראל, כדי לראות את החברות בשלבים המוקדמים, אבל כנראה נשקיע בבוגרות יותר".