השקל פתח היום (ב') את שבוע המסחר ביציבות מול המטבעות העיקריים, הדולר והאירו, כאשר הסיפור של היום הוא דווקא בעולם עם חזרתה של רצועת הניוד של היואן, המטבע הלאומי של סין.
הדולר פתח את היום בהיחלשות של כ-0.3% אך מחק את הירידות ושערו היציג נקבע היום ללא שינוי ב-3.814. האירו היציג התחזק ב-0.02% ל-4.728 שקלים. בעולם הדולר נחלש והאירו מתחזק עקב החלטת סין לנייד את היואן, מה שמקפיץ את שוקי המניות.
הדרמה של היום היא כאמור ההחלטה של סין להחזיר את רצועת הניוד ביואן, החלטה אותה פרסם הבנק המרכזי ביום שבת. לאחר שהקפיאה את שערו של היואן ביולי 2008 כדי לשמור עליו נמוך באופן מלאכותי ולעודד את הייצוא הסיני, הממשל בסין החליט להחזיר את רצועת הניוד ולאפשר ליואן לנוע בטווח של 0.5% לכל היותר מדי יום.
היום התחזק היואן לכ-6.8015 יואן לדולר, לעומת 6.826 יואן לדולר ביום ו'. מדובר ברמה הגבוהה של היואן מאז שנות ה-80. להחלטת סין לאפשר ליואן להתחזק יש מספר השלכות חשובות על הכלכלה העולמית, ובכללן ריסון האינפלציה בסין וכן איזון בסחר העולמי בין סין לשותפות הסחר שלה, בעיקר ארה"ב, יפן ואירופה.
בשווקים מקבלים בחיוב את ההחלטה של סין ושוקי המניות קופצים. בבורסות אסיה נרשמות הבוקר עליות של עד 2.8% בהונג קונג והחוזים העתידיים על מדדי המניות בוול סטריט עולים בכ-1.5%. במקביל, הנפט מתחזק בכ-2% ל-79 דולר לחבית והדולר נחלש בעולם.
בחזרה לישראל. היום פורסם נתון מאקרו שלילי בדמות מדד מנהלי הרכש, שירד בחודש מאי ל-48% מ-59% באפריל. הסיבה העיקרית היא היחלשות האירו נוכח משבר החוב באירופה, אשר מעיבה על הסנטימנט בקרב החברות התעשייתיות. כלכלני ברקליס הגיבו למדד החלש באמרם כי בנק ישראל יותיר בשבוע הבא את הריבית על 1.5%, אולם הם מעריכים כי בחודש הבא הוא יעלה את הריבית ב-0.25%. בצהריים דווח על נתון נוסף המצביע על האטה בצמיחה: קיפאון במכירות רשתות השיווק במאי.
[לאתר המט"ח][לטבלת שערי חליפין]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.