סימנים חיוביים בארה"ב: צפי לעלייה בהשקעות בסטארט-אפים

הרבעון טרם הסתיים, אבל לפי חברת תומסון רויטרס, ממוצע ההשקעות מזנק וגם היקפן צפוי להיות גבוה יותר ■ מנגד: הקרנות זקוקות לכסף ובהתאם הן משלמות מחיר בדמי הניהול

תעשיית ההיי-טק הישראלית מצפה בכיליון עיניים להתאוששות בהיי-טק האמריקני. לאחר הרבעון הראשון שהיה חלש הן בארה"ב והן בישראל, בהסתמך על נתוני תומסון רויטרס, מגזין peHUB מפרסם מספרים ראשונים לגבי הרבעון השני, שיסתיים בעוד כשבוע, ואלו מעודדים.

לפי הנתונים, ברבעון הנוכחי נרשמת עלייה נאה בהיקף ההשקעות בחברות סטארט-אפ וגם ברמת ההשקעה הממוצעת בכל עסקה.

עד כה, כלומר לא כולל השבוע הקרוב, ברבעון השני הושקעו בארה"ב 4.55 מיליארד דולר ב-479 חברות. סכום זה הוא כבר גבוה מזה של הרבעון המקביל ב-2009, אז הושקעו 4.28 מיליון דולר.

ההון שגויס ברבעון הראשון של השנה הנוכחית, 4.81 מיליארד דולר, אמנם גבוה יותר, אבל כנראה שזה ישתנה עד התוצאות הסופיות, לא רק בגלל השבוע שנותר, אלא גם בגלל הזמן שעבר מאז עריכת הסקר ועד פרסום הנתונים. מבחינת ההשקעה הממוצעת, זו עמדה על 9.13 מיליון דולר בהשוואה ל-6.86 מיליון דולר בתחילת 2008.

תנאים נוחים למוסדיים

במקביל, מחקר אחר מלמד שגם אם מורגשת הקלה מסוימת, בקרנות ההון סיכון עדיין מרגישים היטב את התנאים המחמירים והולכים של משקיעים מוסדיים בקרנות שלהם.

חברת המחקר Preqin פרסמה השבוע נתונים, שמלמדים כי התנאים נוחים הרבה יותר למשקיעים בקרנות מאשר בעבר. או במלים אחרות, מצוקת המזומנים של אנשי ההון סיכון, מביאה אותם לעשות הכל כדי להצליח לשים יד על כסף.

המחקר מלמד כי דמי הניהול שהמשקיעים בקרנות ביי-אאוט מוכנים להעניק למנהלי הקרנות עומד על 1.59%, במקרים של קרנות המגייסות יותר ממיליארד דולר, בהשוואה ל-1.91% שנגבו על-ידי קרנות בבציר 2008.

גם במקרה של קרנות פרייבט אקוויטי, שמגייסות קרנות של 500 מיליון דולר ומעלה, נרשמה ירידה בדמי הניהול - הם עומדים עתה על 1.82% לעומת 2.6% בקרנות בבציר 2007.