הדולר נסחר היום (ו') ביציבות מול השקל, בעוד שבעולם הוא נחלש, כאשר המשקיעים בשוק המט"ח העולמי ממתינים לפרסום נתוני מאקרו חשובים בארה"ב. הדולר סגר את השבוע בהתחזקות של כ-1.3% מול השקל. כמדי יום שישי האחרון של החודש, היום רוכשות חברות האנרגיה דולרים כדי לקנות נפט.
שערו היציג של הדולר נקבע ללא שינוי ב-3.864 שקלים והאירו היציג הוסיף 0.3% ל-4.762 שקלים. בשוק העולמי נסחר הדולר בהיחלשות של 0.5% מול האירו סביב 1.227 דולרים לאירו.
הדולר התחזק אמש בעולם על רקע ירידות השערים שנרשמו בוול סטריט. מדד הנאסד"ק, למשל, ירד ב-1.6% והמשקיעים נהרו לדולר שנחשב לחוף מבטחים בתקופות של אי ודאות בשווקים. בשוק העולמי ממתינים לפרסום הקריאה הסופית של צמיחת התמ"ג בארה"ב ברבעון הראשון, אשר צפוי להיוותר על 3%. לאחר מכן יפורסם מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן, שישפיע גם כן על הלך הרוח בשווקים. הנתונים יפורסמו אחר הצהריים, לאחר קביעת השערים היציגים בישראל.
בינתיים בישראל, הדולר סגר את השבוע בהתחזקות של 1.3% ומתחילת השנה הוא עלה ב-2.5% מול השקל. הסיבות להתחזקות הן הירידות בשוקי המניות והתחזקות הדולר בעולם עקב משבר החוב באירופה, וגם בשל נתוני מאקרו שליליים יחסית שפורסמו לאחרונה בישראל, כמו מדד מנהלי הרכש לחודש מאי שירד מתחת ל-50 נק' וההאטה בייצוא.
"הדולר ימשיך בתקופה הקרובה להתחזק בעולם ולשמור על יציבות מול המטבע המקומי", מעריכים כלכלני בנק לאומי בסקירתם השבועית על שוק המט"ח. "בעולם, האירו צפוי להיחלש לעומת הדולר כתוצאה מהשלכותיה של תוכנית הייצוב בגוש האירו. תוכנית זו תביא לריסון צמיחתן של מדינות ה-PHIIGS (פורטוגל, הונגריה, איטליה, אירלנד, יוון וספרד) ולהגדלת נזילותו של המטבע האירופי בשווקים. מול השקל, יציבותו של הדולר תושפע מהיציבות היחסית שמפגין השוק המקומי שמלווה בזרימת מט"ח לארץ. בטווח הארוך יותר, הדולר צפוי להתחזק כתוצאה מהתאוששות הכלכלה האמריקנית".
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.