את התנגדות החברות הסלולריות להפחתה בקישור הגומלין, כפי שבאה לידי ביטוי ביומיים האחרונים שבהם נערכו השימועים, ניתן לחלק לשניים: א. הטעויות החישוביות שנעשו בעבודה שביצעה חברת NERA; ב. הטיעונים הפוליטיים והחברתיים למיניהם שהעלו החברות כדי להסביר מדוע צריך לבדוק את ההשפעות הרוחביות של קישורי הגומלין ושאר ירקות. ברור שהטיעונים הללו צריכים להילקח בקורטוב של חיוך. כאשר מנכ"ל חברת פרטנר דוד אבנר אומר בשימוע שסלולר יותר חשוב ממים ושאסור להעז להפחית את הקש"ג כי הוא היה בהאיטי וראה את הנזקים של רעידות האדמה ואת מה שקורה בלי תקשורת זמינה - זהו ניסיון להלך אימים על המשרד.
טעויות יתוקנו
אין ספק, וכחלון אמר את זה מתחילת הדיונים, שאם יתגלו טעויות בחישוב, הן יתוקנו ללא כחל וסרק - לא בעיית אגו תמנע את קביעת התעריף הנכון. מדובר בעבודה מורכבת עם אלפי חישובים וסביר שיהיו טעויות. לכן, אם יתברר שבנטרול הטעויות תעריף הקש"ג צריך להיות 6-8 אג' במקום 4.14 אג' ושיש לעשות את ההפחתה בשתי פעימות - זו הדרך הכי מקצועית ונכונה להתמודד עם הבעיה. לתקן.
מעבר לטעויות בחישובים, עיקר החשש של החברות נוגע לסוגיית ה-Call Back, ובכלל זה הסטת התנועה הצפויה שתבוא כתוצאה מהכדאיות הכלכלית להתקשר נייח-נייד במקום נייד-נייד ועידוד מפעילים חדשים (מירס או מפעיל וירטואלי) להיכנס לשוק כתוצאה מהקש"ג הנמוך. מובן שהחשש האחרון לא צריך לעניין את השר, משום שחייבת לבוא הרחבה של מספר השחקנים בשוק.
לגבי סוגיית ה-Call Back, אולי כדאי שמישהו יסביר פעם אחת מה רע בזה. נכון, צריך לדאוג לאיתנותן של החברות, אבל איפה זה בדיוק אמור להיעצר? ולמה שלא יורידו מחירים כדי להתמודד עם התופעה? מאז ומעולם יצר שוק התקשורת פתרונות חליפיים ומעקפים שונים לשיחות דרך המפעילים. למשל, הודעות SMS אפשר לשלוח לא רק מטלפון סלולרי, ושיחות אפשר להוציא גם דרך סקייפ ו-WIFI. אם המחירים היו תחרותיים מספיק, סביר להניח שהפתרונות הללו לא היו מתקיימים בהעדר הצדקה כלכלית. חוץ מזה, אי אפשר לקבוע תעריף קש"ג על סמך אופציה ל-Call Back, ולכן כל עוד לא הוכח בכלל שהפתרון הזה ישים ומשפיע, צריך לקחת את הטיעון הזה עם מנה גדושה של ספקנות. גם הסטת התנועה לכיוון הנייח מאחזת עיניים במידה רבה.
לא מסובך
בסופו של דבר ניסיון החיים מוכיח ששיקולי הנוחות של הוצאת שיחה ממכשיר סלולרי גוברת על הכדאיות הכלכלית של הוצאת שיחה ממכשיר נייח, ובכלל - למה שלא תהיה תחרות בין הנייח לנייד? למה למנוע מהציבור הרחב את הדבר המתבקש - לבחור מהיכן הוא רוצה להתקשר? זה לא כל כך מסובך. לכן כחלון לא צריך לרדת משום עץ, כי מדובר בעבודה כלכלית נטו שצריכה להיבדק, הוא רק צריך לעשות את זה מהר, מפני שאם החברות ילכו לבג"ץ, קשה לדעת מתי הסיפור הזה ייגמר. להם זה בוודאי טוב, אבל לציבור ולשוק התקשורת זה רע. אגב, אם החברות רוצות ללכת לבג"ץ, משרד התקשורת יכול בלי בעיות להחליט שבמסגרת תיקון טעויות הוא יכול לתקן גם את המודל שלפיו נבדקו התעריפים. יש מודלים שיכולים להוריד את תעריפי הקישוריות לרמה יותר נמוכה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.