שיעור האינפלציה השנתי ימשיך לרדת ברבעון השלישי, מתחת למרכז טווח יעד המחירים הממשלתי, לאחר שירד בחודש יוני ל-2.4% מרמה של 3% בחודש מאי. מדד חודש יולי צפוי לעלות בשיעור של 0.6%. המדד יושפע מעליית מחירי הפירות והירקות, דיור (0.7%), מים (5%+), דלקים (2.3%), מס על סיגריות, נופש ונסיעות לחו"ל. עליות אלה יקוזזו ע"י סעיף ההלבשה והנעלה על רקע מכירות סוף עונת הקיץ. כך מעריך אריה טל, מנהל מחלקת מחקר ואסטרטגיה בבית ההשקעות אלומות ספרינט בסקירתו השבועית.
מגמת הירידה בשיעור האינפלציה השנתית תגיע לרמה של 1.7%-1.6% באוגוסט. אולם החל מהרבעון הרביעי צפויה האינפלציה להתחיל לעלות עד לרמה של 2.4% בסוף השנה ולרמה של 2.9% ב-12 החודשים הבאים. "אנו נותנים סיכוי יחסית נמוך להעלאת הריבית בחודש אוגוסט אור לאי השינוי בגורמים אשר השפיעו על החלטת הריבית הקודמת".
עקום האינפלציה עדיין מתומחר ביתר ומקנה העדפה לאפיק השקלי בחלק הבינוני והארוך של העקום: ציפיות האינפלציה בשוק ממשיכות לתמחר אינפלציית יתר ביחס לתחזיות והסביבה הכלכלית (פער תוצר שלילי, גורמים ממתנים למחירי הסחורות). הציפיות במח"מ של שנה עלו ב-10 נקודות בסיס לרמה של 3.45%, בטווח הבינוני נותרו בקירוב ל-3%, ובמח"מ הארוך נותרו ברמה של 2.85%. להערכת טל, פוטנציאל הרווח לאורך כל העקום הצמוד מוגבל מאד, בעיקר בחלקו הקצר ועד מח"מ
יחד עם זאת, גורמים טכניים כגון הנפקות אג"ח, השקעות לצורך הגנה מפני אינפלציה והטלות מס ממשלתיות עשויות להמשיך ולתמוך באפיק הצמוד בהמשך השנה. אולם, לאור תמחור היתר של האינפלציה ורמות התשואות הריאליות השליליות והנמוכות היסטוריות, "אנו ממשיכים להמליץ עד העדפת האג"ח הממשלתי השקלי ע"פ הצמוד".
צמצום הגרעון התקציבי והמשך מגמה של מיעוט בהיקף גיוס ההון הסחיר הממשלתי ימשיכו לתמוך בהפחתת הסיכון בהשקעה בשוק האג"ח הממשלתיות.
בנוגע להתרחשויות מערב לים אומר טל כי התשואות בארה"ב חזרו למגמת הירידה על רקע פרוטוקול הריבית ונתוני מאקרו המעידים על סימנים של חולשה: התשואה לפדיון של האג"ח ל-10 שנים ירדה ל-2.93% מרמה של 3.05% בשבוע שעבר ונסחרת בקירוב לשפל של 14 חודשים. התשואה על האג"ח לשנתיים נפלה לשפל כל הזמנים - 0.59%. ירידת התשואות בשבוע באחרון החלה עם פרסום פרוטוקול הריבית בו נכתב כי חלה עלייה ברמת סיכוני הצמיחה בכלכלת ארה"ב.
גורמים נוספים אשר השפיעו על מגמת התשואות היו נתוני אמון הצרכנים החלשים ופרסום נתוני האינפלציה אשר העידו על סביבת מחירים מתונה אשר אף טומנת בחובה סיכון גובר לדאונסייד. הפער בין האג"ח הנ"ל ובין מקבילו הישראלי (ממש"ק 0120) עלה לרמה של 173 נקודות בסיס מרמה של 158 נ"ב בשבוע שעבר, בזמן שפרמיית הסיכון של ישראל (ע"פ CDS 5 שנים) נותרה ללא שינוי. "פער זה צפוי להצטמצם כבר בימים הקרובים, כאשר בטווח הבינוני אנו צופים חזרה לפער של כ-100-120 נקודות בסיס".
בנוגע לשוק המט"ח מציין טל כי תחזית הדולר ל-2010 נותרת על 3.90 שקל תחזית האירו ל-2010 נותרת על 4.60 שקל. היבית בסוף שנת 2010 תקבע ברמה של 2% ותעלה לרמה של 3.0%-3.25% בסוף 2011.
לגבי שוק המניות: המגמה התנודתית בשוקי העולם צפויה להמשך תוך הסתברות להמשך מימושים בטווח הקצר על רקע ההאטה בצמיחה, האינדיקאטורים המעורבים עם נטייה שלילית מעבר לים וחוסר הוודאות לגבי ההתפתחויות של משבר החוב באירופה. אנו ממשיכים להמליץ על סלקטיביות רבה תוך התמקדות במניות ערך ומניות דיבידנד של חברות בעלות חוסן פיננסי ותזרים מזומנים.
טל ממליץ להתמקד בסקטורים הבאים: צריכה בסיסית, בריאות, טכנולוגיות מידע וחברות תעשייתיות אשר אינן חשופות מהותית ליעדי היצוא הבעייתיים. כמו כן, מומלץ לגדר תיק השקעות מפני עלייה ברמת התנודתיות ע"י "קניית" סטיות תקן או רכישת תעודת סל העוקבת אחר מדד ה-VIX.
מבחינת העדפה גיאוגרפית, טל ממליץ להתמקד בארה"ב ע"פ שווקים מתעוררים. "לאור הפגיעה הרוחבית והחריפה בשוק המניות האירופי נוצרו הזדמנויות קניה בקרב חברות Large Cap הפועלות בתחומים המתאפיינים בביקושים קשיחים ובעלות פיזור גיאוגרפי רחב היקף (יעדי יצוא מומלצים: קבוצת ASEAN, סין, הודו, אוסטרליה וקנדה). אנו ממליצים על רכישות סלקטיביות באירופה ולהימנע מרכישת מדדים. הסקטורים המומלצים הם מזון, תקשורת ותשתיות ציבוריות". מט"ח:
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.