מימדיון: הציוד ישן, המזנון יקר

הפעם ניסתה נבחרת המבקרים של "גלובס" להצטנן קצת במימדיון ולהשכיל קצת במוזיאון המדע בירושלים. המסקנה: לפארק המים הנוסטלגי לא יזיק רענון, ובמוזיאון המדע ההנאה מובטחת

באחד מימי השבת של "בין המצרים", ימים בהם נמנעים המאמינים היהודים מלרחוץ בים או במקווי מים, החלטנו לבקר במימדיון, פארק המים של תל אביב. המשוואה של שעה מוקדמת וציפייה לפחות אנשים - הייתה אמורה לתת תוצאה סבירה יחסית. מכיוון שזאת לא הפעם הראשונה שבה ביקרנו באתר, הציפיות לא היו גבוהות. הביקורים הקודמים שנערכו לפני כמה שנים, היו מאכזבים בלשון המעטה, לעומת הפרסומים שובי הלב. חשבתי, ברוב נאיביות, שמשהו השתנה. טעיתי. הילדים, שניים בני 11 וחצי ואחת בת שבע וחצי, דווקא היו מאושרים עד השמיים. עד שהגענו לשם. החבר שהצטרף לשניים הפרטיים שלי, עלה על מגלשות המיראז', התנפל על הלולייניות והתפרע על ה"סייד וינד", כנראה המגלשה הגדולה בישראל, כך לפחות גורסים הפרסומים. יוצאי חלציי, שאינם נוהגים לסכן את נפשותיהם לריק, השתכשכו בבריכת הגלים, ונהנו ממגלשת ה"יו", כמו שהחליטו לקרוא לה. זה הספיק להם.

אני סבלתי בשקט וחשבתי על אמת בפרסום, כשניסיתי למצוא כיסא פלסטיק נקי עליו אוכל להניח את המגבת בלי שתדבק אליו ואיזו שמשיה תקינה שתיתן מעט צל לתינוקת ולי, עד שהילדים יתעייפו. זה היה כמעט בלתי אפשרי.

באתרי האינטרנט עדיין מהללים את הפארק, שאולי היה ראוי לשבחים כשהוקם בשנת 1990 על מאה דונמים ונחשב לצעקה האחרונה, אבל עשרים שנה אחרי, הוא פשוט טרנטע. המגלשות מוזנחות (האחרונה הושקה ב - 2006), הבריכות ישנות, הכיסאות מלוכלכים, השירותים מלוכלכים, הדשא דליל, המזנון וחנות המזכרות מזכירים את השוק של רמלה, שלא לדבר על המחירים. שתייה וטוסט בייגל (בייגלה שומשום ופרוסת גבינה, וסליחה, אולי קצת מרגרינה) עולים 33 שקלים. 33 שקלים! על מה? על הניקיון? המטבח המשוכלל? השף שהכין אותו? כנראה שזאת הסיבה שרוב המבקרים מגיעים למימדיון עם צידניות. אם משפחה היתה צריכה לאכול יום שלם במזנון, ההורים היו פושטים את הרגל.

אם המימדיון היה ממוקם באירופה וגובה 94 שקלים לראש ו-81 שקלים אחרי אחת בצהריים (ילדים מתחת לגיל שנתיים חינם), אף אחד לא היה מסכים לקבל כזו תמורה עבור הכסף. אבל אנחנו בישראל, וחם פה, ואין פארק מים ראוי לשמו, אז כל אפשרות להוריד טמפרטורה מתקבלת בשמחה. חבל שכך.

למי? לילדים שיודעים לשחות.

מתי? ביולי-אוגוסט 9:00-18:00 (שישי-שבת עד 17:00). לפני שמגיעים רצוי להתקשר או לבדוק באינטרנט אם יש יום סגור בפארק כדי למנוע אכזבות.

כמה? 94 שקלים מגיל שנתיים, 81 אחרי אחת בצהריים. יש מבצעים לחברות כרטיסי האשראי.

שווה ביקור? רק אם אין משהו אחר לעשות. באוגוסט האתר מלא עד אפס מקום, אז כדאי להגיע או ממש מוקדם, או בשעות הערב.

מוזיאון המדע בירושלים:

מעשיר ומהנה

אם דיברנו קודם על ציפיות ושאלנו איך לא לתת להם להגביה עוף כדי לא להתרסק, אז כשמדובר במוזיאון המדע בירושלים, אפשר לשחרר אותן לחופשי. זאת הפעם השנייה שאנחנו מגיעים לשם, וכמו בקודמת החוויה מקסימה. מי שתכנן את המוזיאון, שנמצא בקריית המוזיאונים שבגבעת רם, עשה את עבודתו בחכמה רבה והבין שילדים לומדים הכי טוב דרך משחק והתנסות. בכל המוצגים בתערוכות השונות, יכולים הילדים להפעיל ולקרוא הסבר נגיש וידידותי (גם אלה שרק למדו את האלף-בית), מה שהופך את הכיף למעשיר ידע. קבוצה גדולה במיוחד של מדריכים, בני נוער ידידותיים שמסתובבים בחולצות צהובות, עונה בסבלנות על השאלות הסקרניות.

בתערוכות הקבועות, כמו "סיבוב בלונה פארק", שנותן הזדמנות לחוש את הקשר שבין חוקי הפיסיקה ומתקני הלונה פארק, או "אשליות, מבלבלים את המוח", שמדגים את האופן על פיו פועל המוח האנושי, אפשר לבקר שוב ושוב, ובכל פעם ייהנו הילדים כאילו היתה זו הפעם הראשונה. התערוכות החדשות, ברוח הלוהטת של הקיץ, עוסקות, הפתעה, במים. כך למשל תערוכת "מעמקים" היפיפייה, שיובאה ממוזיאון הטבע בפריז ומאירה, תרתי משמע, את סודות האוקיינוסים בצבעים זרחניים, ותערוכת "לגעת במים", המורכבת ממוצגי ענק הממוקמים בחצר המוזיאון. בספטמבר יפתחו עוד שתיים, "מעבדת מים" ו"מים בירושלים".

באחד החדרים יש סדנא שבה הכינה הבת צוללת, מצינור גמיש וכמה אומים מברזל. היא הטביעה אותה בתוך בקבוק פלסטיק קטן, למדה על לחצים תוך מימיים והכי חשוב, לקחה אותו הביתה להראות לאחיה הגדול.

ואי אפשר בלי כמה סעיפים לתיקון. קודם כל, לתקן את המתקנים השבורים, ויש כמה וכמה כאלה, רובם בתערוכה "לאור החשמל". אין דבר יותר מבאס מללחוץ על כפתור ושום דבר לא קורה. חוץ מזה, אפשר להדריך את המדריכים באיך להרגיע ילדים מתפרעים. כשאתה מנסה לגלגל צלחת על מקל ומישהו דוחף אותך כל הזמן, כי הוא רץ לכל הכיוונים בפראות, בחיים לא תצליח. ולסיום, איך לא, המזנון. גם כשמדובר בירושלים, לא נעים לשתות קפה בשמש הקופחת. אז או שמישהו יארגן עוד חלל עם שולחנות, או שידאג לקרוי הרחבה שבחוץ.

למי? ילדים מגיל שלוש ימצאו עניין. הגדולים יותר יחכימו.

מתי? ימים ב'-ה', 10:00-20:00, ו' עד 14:00, שבת עד 16:00. סגור בימי ראשון.

כמה? 40 שקל (32 שקל לירושלמים). מהשעה 18:00 הנחה של 50%.

שווה ביקור? חובה לבקר.