השותפויות דלק קידוחים ואבנר יהש ,החברות הבנות של דלק אנרגיה מקבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה פרסמו היום (ה') את תוצאותיהן הכספיות לרבעון השני ולמחצית הראשונה של 2010. מהדו"חות של החברות המחזיקות בין היתרת בנתחים מרשיונות ים תטיס, תמר, דלית ולוויתן עולה כי:
בסה"כ חל גידול בהכנסות השותפויות של כ-100% בהשוואה לרבעון מקביל אשתקד. דלק קידוחים רשמה ברבעון הראשון הכנסות של 22.47 מיליון דולר, כאשר הכנסותיה ממכירת גז בהיקף של 0.8 BCM (בעיקר לחברת החשמל ולכי"ל) הסתכמו ב-29.17 מיליון דולר מהם ניכתה תמלוגים למדינה ולצדדים קשורים בסך 6.7 מיליון דולר. ההכנסות של אבנר הסתכמו ב-21.94 מיליון דולר.
סה"כ הציגו השותפויות יחדיו עלייה ברווח הנקי של כ- 184% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. דלק קידוחים הציגה רווח נקי לרבעון של כ- 14.9 מיליון דולר, לעומת רווח של כ- 5.3 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, ואבנר הציגה רווח של כ- 14.9 מיליון דולר לעומת רווח של כ- 5.2 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
במחצית הראשונה של השנה ההוצאות על חיפושי נפט וגז של דלק קידוחים ואבנר עלו ל-2.19 מיליון דולר ול-2.3 מ' ד' בהתאמה לעומת כ-304 אלף דולר ו-339 אלף בתקופה המקבילה. עיקר הגידול נובע מהוצאות על סקרים סייסמיים והוצאות ישירות ברשיונות "רציו" וברשיון "אלון" וכן מהוצאות ישירות של מפעילת פרויקט "תמר" כתוצאה מגידול בפעילות בפרויקט.
גדעון תדמור, יו"ר דלק קידוחים ומנכ"ל אבנר מסר: "התוצאות הכספיות המצויינות של השותפויות מוכיחות שוב את איתנותן הפיננסית, המאפשרת להן להמשיך ולקדם בנחישות את עסקיהן תוך שימור מובילותן בשוק הישראלי. פעילות השותפויות ממשיכה להתבסס על 3 רגליים מוצקות: תזרים מזומנים חזק מפרוייקט ים תטיס; המשך פיתוח פרוייקט תמר תוך עמידה ביעדי לוחות הזמנים; ופעילות אקספלורציה אינטנסיבית במטרה לבחון את הפוטנציאל הגדול הגלום בשטחי זכויות הנפט, בהם אנו מחזיקים".
צבי גרינפלד מנכ"ל דלק קידוחים, מסר: "בתקופה הקרובה השותפויות ימשיכו להתמקד בפיתוח פרויקט תמר תוך עמידה בלוח הזמנים המקורי שנקבע, אשר נועד לאפשר אספקת הגז הטבעי מפרויקט תמר בסוף שנת 2012, וזאת בצד המשך השקעות הפיתוח בפרויקט ים-תטיס, שיבטיח אספקת גז רציפה לצרכנים עד הגעת הגז מפרויקט תמר".
נזכיר כי בתחילת יוני הודיעה נובל אנרג'י לשותפים ב"תמר" כי קיבלה מ-NASI, חברת היעוץ ההנדסי שביצעה את הערכת העתודות והרזרבות דו"ח מעודכן על הרזרבות של הגז הטבעי ב"תמר", אשר הגדילה את ההערכה הממוצעת לפוטנציאל הכלכלי של עתודות הגז הטבעי ב"תמר" ל-8.4 TCF לעומת 7.3 TCF בהערכה הקודמת, גידול של 15%.
אומדן העלות הכוללת של פיתוח מאגר "תמר" שנערך ע"י נובל מסתכם נכון למועד הדו"ח ב-2.9 מיליארד דולר (עבור 100% מהזכויות). אומדן זה התבסס על הנחה של חיבור לתחנת קליטה יבשתית בצפון הארץ. אולם השותפויות הודיעו כי שר התשתיות הלאומיות אישר לשותפים ב-10 באוגוסט לפתח את שדה הגז תמר במתווה של צינור כפול, בו יוזרם הגז הטבעי מהשדה לפלטפורמת הפקה, שתוקם בסמוך לפלטפורמה הקיימת של פרויקט "ים תטיס "וממנה יוזרם בצנרת הקיימת למתקן הקבלה של פרויקט ים תטיס הקיים באשדוד. מפעילת הפרויקט נובל אנרג'י הודיעה כי תוכנית פיתוח זו תאפשר הזרמת גז מפרוייקט תמר עוד בשנת 2012 וכי תקציב הפרויקט יהיה דומה לתקציב המקורי.יש לציין כי תוכנית הפיתוח הנ"ל ותקציבה טרם אושרו על ידי השותפים.
עוד מציינות דלק קידוחים ואבנר בדו"חותיהן כי בחודש יוני השלימה נובל אנרג'י את פענוח הסקרים הססמיים מסוג D3 בשטחי הרישיונות "עמית", "רחל", "אלון A" ו-"אלון B" ובחלקים מרישיונות "חנה", "דוד" "וערן". סה"כ נסקרו יותר מ- 4,500 קמ"ר מימיים. נובל מעריכה על בסיס המידע שנצבר בסקרים, כי ממוצע הפוטנציאל הכלכלי של עתודות הגז הטבעי ברות ההפקה (Gross Unrisked Mean Resources) בפרוספקט לויתן, פרוספקטי רציו האחרים ובפרוספקטים הנוספים מסתכם בלמעלה מסתכם בכ- TCF 30. בנוסף, העריכה נובל כי ממוצע הפוטנציאל הכלכלי של עתודות הגז הטבעי ברות ההפקה (Gross Unrisked Mean Resources) בפרוספקט לויתן הינו כ- TCF 16 (כ- BCM 453). הערכה זו אינה משקללת את ההסתברות הגיאולוגית להמצאות הידרוקרבונים בפרוספקט. ההסתברות הגיאולוגית להימצאות הידרוקרבונים בפרוספקט לוויתן(PG - Probability of Geological Success) הינה 50%. לאור הנ"ל, בכוונת נובל להמליץ בקרוב בפני השותפים לקדוח קידוח אקספלורציה בפרוספקט לוויתן, הצפוי להתחיל ברבעון האחרון של שנת 2010.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.