סין עברה את יפן ברבעון שחלף, והיא כעת הכלכלה השנייה בגודלה בעולם. התמ"ג של יפן ברבעון השני הסתכם ל-1.288 טריליון דולר, לעומת 1.337 טריליון בסין. כך הודיעה היום (ב') ממשלת יפן. עבור המחצית הראשונה של 2010, יפן נותרה השנייה בגודלה.
כלכלת סין גדולה כיום פי 90 לעומת 1978, עת זנח המנהיג Deng Xiaoping את המדיניות הקומוניסטית הנוקשה לטובת רפורמות של שוק חופשי. לפי גולדמן זאקס, עד 2027 תעקוף סין, שאוכלוסייתה מונה 1.3 מיליארד תושבים, את ארה"ב ותהיה לכלכלה הגדולה בעולם. בשנה שעברה, סין נטלה מארה"ב את מעמדה כשוק המכוניות הגדול בעולם, ומגרמניה את מעמדה כיצואנית הגדולה ביותר.
השוואות רבעוניות בין סין יפן הן קצת מתעתעות "כי הן אינן לוקחות בחשבון את הבדל בין הדפוסים העונתיים של שתי המדינות", אמר דייוויד כהן, כלכלן בכיר ב- Action Economics כשהצמיחה בסין זינקה ברבעון השני ב-10.3% בהשוואה לרבעון המקביל והמשק היפני התרחב ב-2%, "הפער הולך להתרחב בעתיד", אמר Shen Jianguangממיזוהו, שמפקפק באפשרות שיפן תשוב להיות מס' 2.
לפי האו"ם, מאז שהציגה את מדיניות השוק החופשי, סין משכה 300 מיליון תושבים מחיי-עוני, על אף שהיא נותרה מדינה מתפתחת. במונחי הכנסה לנפש, סין מדורגת במקום ה-127 בעולם, אחרי אנגולה, שנמצאת במקום ה-120. כך לפי הבנק העולמי.
"לסין אוכלוסייה גדולה, בסיס כלכלי חלש, מעט משאבים יחסית ואוכלוסייה ענייה גדולה, וזה המצב הבסיסי שלנו עדיין. כך שבעוד שאנו מציינים את גודלה המתרחב של הכלכלה שלנו ואת התחזקותנו הכלכלית, עלינו להבין שסין היא עדיין מדינה מתפתחת", אמר בינואר Ma Jiantang, העומד בראש הלשכה הסטטיסטית בסין.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.