השקל נסחר היום (ב') בהתחזקות מול הדולר ומול האירו: המטבע האמריקני ירד ב-0.28% לשער יציג של 3.818 שקלים והאירו השיל מערכו 0.42 וקבע שער יציג ב-4.851 שקלים.
בכירי הבנק המרכזי היפני נפגשו היום לפגישת חירום מיוחדת לדיון בצעדים נוספים לחיזוק הכלכלה. בין הצעדים עליהם הוחלט - השארת הריבית על 0.1% בלבד והארכת תוכנית ההלוואות המיוחדת מ-3 ל-6 חודשים. אחד הגורמים המרכזיים להתכנסות ה-BOJ הוא התחזקות משמעותית של הין מול המטבעות העיקריים, דבר שעלול היה לפגוע קשות בכלכלה היפנית, מוטת הייצוא.
באקסלנס נשואה ציינו הבוקר כי בניגוד לעבר, שוק האג"ח האמריקני נותן לנשיא ארה"ב ברק אובמה "אור ירוק" לבזבז יותר כסף על מנת לסייע לכלכלה המקרטעת. בעוד הממשל הגדיל את מצבת האג"ח הממשלתיות ב-70% לכמעט 8.18 טריליון דולר בשנתיים האחרונות, הביקוש העולה הוריד את התשואות, כך שהריבית על החוב ירדה ב-17% בשנה הפיסקאלית המסתיימת בספטמבר. המצב, כתבו באקסלנס, היה שונה לחלוטין לפני 17 שנה, כאשר הנשיא דאז ביל קלינטון נאלץ לנטוש את תכנית התמריצים מחשש שהשוק "מעניש" אותו בתשואות גבוהות.
איתן אדמוני, מנהל מחלקת המט"ח בבנק ירושלים, מעריך היום בסקירתו השבועית כי החששות הכלכליות והפיננסיות בשווקים יקשו על השקל להתחזק בטווח הקצר, למרות מצבה הכלכלי הטוב של ישראל ושיעור הריבית הגבוה יחסית שמונהג בה. אדמוני מעריך כי הדולר צפוי להמשיך ולשמור על כוחו זמנית ונוקב בטווח מסחר צפוי השבוע לצמד דולר-שקל בין 3.785 שקלים ל-3.871 שקלים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.