בנק ישראל פירסם היום (ד') את דו"ח מצבת הנכסים וההתחייבויות של המשק הישראלי מול חו"ל לרבעון השני, ממנו עולה כי המשק עבר לראשונה לעודף נכסים של כמיליארד דולר, זאת לאחר שעודף ההתחייבויות נטו ירד בכ-16 מיליארד דולר.
בבנק ישראל מסבירים את המעבר לעודף נכסים, בירידה של כ-17 מיליארד דולר ביתרת ההתחייבויות של המשק לתושבי חוץ, כתוצאה מירידה ניכרת במחירי המניות הישראליות שבידי תושבי החוץ ברבעון השני.
שווי תיק הנכסים של תושבי ישראל בחו"ל ירד במתינות, בכ-700 מיליון דולר, ברבעון השני. הירידה בשווי תיק הנכסים התרחשה למרות המשך השקעות נטו במניות זרות ורכישות מט"ח ע"י בנק ישראל, אשר נבעה מהשפעתם הגדולה יותר של הירידה במחירי המניות הזרות והתחזקות הדולר.
עודף הנכסים על ההתחייבויות של המשק מול חו"ל במכשירי חוב בלבד, המשיך להצטמצם גם ברבעון השני בכ-1.6 מיליארד דולר, כך שהחוב החיצוני השלילי נטו עמד ביוני על 50 מיליארד דולר.
כאמור, יתרת ההתחייבויות של המשק לחו"ל ירדה ברבעון השני של השנה בכ-17 מיליארדי דולרים ועמדה בסוף יוני על 222 מיליארדים, זאת לאחר גידול של כ-11 מיליארדים ברבעון הראשון של 2010.
עיקר הקיטון נרשם בהשקעות הפיננסיות של תושבי חוץ בני"ע סחירים שקטן ברבעון השני של השנה בכ-14 מיליארדי דולרים - עקב ירידה ניכרת של כ-17% במחירי המניות הישראליות (כ-13 מיליארדים). זרם ההשקעות נטו של תושבי חוץ בני"ע סחירים כמעט ולא השתנה: השקעות של כ-1.6 מיליארדים באג"ח קוזזו במימושים נטו במניות בהיקף דומה.
עוד עולה מנתוני החטיבה למידע ולסטטיסטיקה כי שווי התיק הפיננסי של תושבי חוץ בבורסה לני"ע בתל-אביב עמד בסוף יוני על כ-28 מיליארדי דולרים, קיטון של כ-6 מיליארדים, בעיקר עקב ירידות המחירים והתחזקות הדולר.
התנועות נטו בתיק ני"ע בתל-אביב הסתכמו ברבעון השני בכ-0.3 מיליארד בלבד: מימושים של כ-2.5 מיליארדים במניות קוזזו בהשקעות נטו של כ-2.2 מיליארדים באג"ח השקליות בעיקר מק"מ. מהתפלגות המחזיקים בתיק המניות הפיננסי בת"א, ששוויו עמד בסוף יוני על 12.8 מיליארדי דולרים, עולה כי, כ-3 מיליארדים מוחזקים ע"י קרנות השקעה זרות, כ-3 מיליארדים ע"י משקיעים מוסדיים זרים וכ- 6 מיליארדים ע"י גופים פיננסים גדולים אחרים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.