הדולר שב ונחלש היום (ד') במסחר במט"ח בשוק המקומי, על רקע מגמה חיובית בבורסות אסיה, באירופה וגם בתל-אביב, וכן צפי לפתיחה חיובית בניו-יורק ולאחר פרסום הפרוטוקולים של ישיבת הנהלת הפדרל ריזרב האחרונה אמש בארה"ב. הדולר הגיע לרמה של 3.585 שקלים ואז נכנס שוב בנק ישראל לשוק ורכש, לפי הערכות בשוק, 120-150 מיליון דולר.
עם קביעת השערים היציגים ע"י בנק ישראל, המטבע האמריקני איבד 0.75% ונקבע ב-3.593 שקלים, בעוד שהאירו היציג התחזק ב-0.2% לרמה של 5.016 שקלים. בעולם נחלש הדולר ב-0.3% לרמה של 1.396 דולר לאירו.
מרים שיינבלום, מנהלת זירת המסחר בקבוצת פריקו מסרה כי "נקודת הציון של בנק ישראל להתערבות מהותית במסחר במט"ח עומדת על שער שנע בין 3.58 ל-3.57 שקלים לדולר. אתמול בנק ישראל בחר שלא להתערב במסחר במט"ח בעיקר בשל היחלשות הדולר בזירה העולמית שחיזקה גם את השקל".
עוד הקלות מוניטריות "בקרוב"?
מחברת FXCM ישראל ציינו עוד לפני ההתערבות, כי "הנגיד סטנלי פישר שמעודד משלל הפרסים היוקרתיים והמחמאות שקטף בסוף השבוע, צפוי להמשיך ולהתערב במסחר השבוע. רכישת הדולרים של בנק ישראל לא תוכל להטות את המגמה על פיה, אולם היא תמתן את קצב הפיחות. ולראייה, השקל התחזק בחודש האחרון אל מול הדולר בשיעור נמוך יותר בהשוואה למטבעות אחרים בעולם".
לדבריהם, "ככל שיתקדם שבוע המסחר, גם הציפיות לקראת הפרסום ביום שישי של מדד המחירים לצרכן בישראל ייכנסו לתמונה. הנגיד פישר הצהיר בראיונותיו בתקשורת כי הוא מתכוון להמשיך ולהעלות ריבית, ואולם ההערכות הן כי מדד המחירים לצרכן יהיה מרוסן, והדבר עשוי לצנן במעט את ציפיות הריבית ולהחליש את השקל, או למתן את התחזקותו. מבחינה טכנית, הדולר-שקל הצליח לתקן ביומיים האחרונים והעפיל עד 3.64 שקלים, אולם נתקל בהתנגדות ונהדף בחוזקה מטה, וכעת הוא בדרכו לבחון את השפל האחרון ב-3.56 שקלים. שבירה של השפל תסלול את הדרך עד לבחינה של 3.5 שקלים לדולר".
כאמור, הפרוטוקול של ישיבת ועדת השוק הפתוח האחרונה של הפד שפורסם אמש הראה כי קובעי המדיניות של הפדרל ריזרב מוכנים לנקוט בעוד הקלות מוניטריות "בקרוב", והתמקדו ברכישות האג"ח הממשלתיות והגברת הציפיות לאינפלציה, כדרך לתמרץ את הכלכלה. מספר של חברים בפדרל ריזרב תמכו ביישום של תוכנית שנייה של הרחבה כמותית מוניטארית בהקדם.
בארץ יתפרסם ביום שישי הקרוב מדד המחירים לצרכן לספטמבר. החזאים בשוק ההון חלוקים בהערכותיהם באופן קיצוני יחסית. ההערכות נעות בין אי-שינוי במדד לעלייה של 0.5%. היעדר הקונצנזוס לגבי המדד נדיר. נציין כי לא מעט אנליסטים חוזים כי המדד יעלה ב-0.2%-0.3%. סלע המחלוקת בין החזאים - הזינוק במחירי התוצרת החקלאית הטרייה עקב התגברות הביקושים לקראת חגי תשרי, אך בעיקר עקב הפגיעה של מכת החום ביבולים. נזכיר כי סעיף הירקות הטריים מהווה כ-4% מהמדד הכללי, אך שונות ההערכות מגיעה עד ל-10%.
בזירת המאקרו באסיה, בסין התקבלו היום נתוני סחר מאכזבים, אשר הצביעו על צמצום של עודף הסחר בחודש ספטמבר ל-16.88 מיליארד דולר לעומת עודף של 20.03 מיליארד דולר עודף באוגוסט. צמיחת הייבוא בספטמבר אומנם הואטה ביחס לחודש ספטמבר 2009 אך עדיין רשמה גידול של 4.15 לעומת אוגוסט. הייבוא רשם זינוק של 7.4% בספטמבר.
ביפן, מנגד, פורסמות נתוני הזמנות המכונות לחודש אוגוסט, אשר הצביעו על זינוק חודשי של 10.1% לעומת צפי מוקדם דווקא לירידה של 4.5%.
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.