הדולר המשיך להיחלש גם היום (ו') על רקע נפילתו בעולם וכן לקראת פרסום מדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר, בשעה 14:00. המטבע האמריקני נסחר בשפל של שנתיים מול השקל, בעוד שבעולם הצמד אירו-דולר עלה מעל 1.41 ד' לאירו (שיא של 10 חודשים) והצמד ליש"ט-דולר חצה שוב את ה-1.6 ד' לליש"ט.
הדולר נחלש ב-0.3% ושערו היציג נקבע ב-3.569 שקלים. הדולר סגר את השבוע בירידה של 0.8%, ונפל בכ-8% מהשיא האחרון שנרשם בתחילת חודש יולי. האירו היציג איבד היום 0.3% ל-5.029 שקלים, אך בסיכום שבועי הוא נותר יציב.
בנק ישראל רכש גם בשבוע החולף מאות מיליוני דולרים וההערכות בשוק הן כי מתחילת החודש רכש הבנק 1.5 מיליארד דולר לפחות. הבנק החל להתערב בשוק באגרסיביות לאחר תום חג הסוכות ולאחר שהדולר שבר מטה את רמת ה-3.6 שקלים. למרות הרכישות האגרסיביות, הבנק הצליח למתן את נפילת הדולר אך לא לבלום אותה לפי שעה. במקביל, במשרד האוצר דנים באפשרויות שונות לסייע לבנק ישראל בשוק המט"ח, אולם לא הוחלט עדיין על שום צעד קונקרטי.
האירוע החשוב של היום בשוק המט"ח המקומי הוא כמובן פרסום מדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר. התחזיות בשוק נעות בין קיפאון במדד (0%) לעלייה של 0.5%. סעיף הדיור יהיה כמובן החשוב ביותר במדד, שכן עלייה חדה בסעיף זה עלולה לגרום לבנק ישראל להעלות שוב את הריבית בסוף בחודש (כפי שקרה בחודש שעבר), מה שעשוי לחזק עוד יותר את השקל.
"הדולר ימשיך בתקופה הקרובה להתנהג מול השקל בדומה למגמת המסחר בעולם", כותבים כלכלני בנק לאומי בסקירתם השבועית על שוק המט"ח, ומזכירים כי היחלשות הדולר בעולם בתקופה האחרונה נובעת מהציפיות להודעה של הפדרל ריזרב על הרחבה מוניטארית נוספת בחודש נובמבר. "במידה ועונת הדו"חות הכספיים לרבעון השלישי בארה"ב תפתיע לטובה (בדומה למגמה שחלה בעונות הקודמות) יתרום הדבר לעלייה בתיאבון לסיכון ולהסטת השקעות מהדולר, מה שיתרום גם כן לחולשת הדולר".
[לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.