המסחר במט"ח: הדולר היציג עלה 0.2% אך עדיין מתחת 3.6 ש'

הדולר היציג נקבע ב-3.589 שקלים ■ האירו היציג נחלש ב-0.1% ל-4.974 שקלים ■ מיכאל שראל: "בנק ישראל לא יעלה החודש את הריבית" ■ שלמה מעוז: הדולר צפוי להיסחר השבוע ב-3.63-3.67 ש'

לאחר שנסחר הבוקר בירידה, הדולר שינה כיוון בשוק המט"ח המקומי היום (ג') ושערו היציג נקבע בעלייה של 0.2%. במהלך המסחר שער המטבע אף היה מעל 3.6 שקלים, אך שערו היציג נקבע מתחתיו - 3.589 שקלים. מנגד, האירו היציג נחלש ב-0.1% ונקבע ב-4.974 שקלים.

בזירת המאקרו באירופה פורסם היום כי סנטימנט המשקיעים בגרמניה נפל באוקטובר למינוס 7.2 נקודות, לעומת מינוס 4.3 נקודות בספטמבר. הנתון היה בהתאם לציפיות.

בארה"ב פורסם כי מספר התחלות הבנייה סיכם בספטמבר חודש שלישי ברציפות של עלייה, כשהוסיף 0.3% לרמה של 610 אלף במונחים שנתיים - חזק יותר מצפי האנליסטים ל-578 אלף התחלות בנייה. לעומת זאת, מספר אישורי הבנייה נפל ב-5.6% ל-539 אלף, הרמה הנמוכה מאז אפריל 2009, ונפילה חדה יותר מתחזית האנליסטים ל-565 אלף אישורים.

בקנדה תתפרסם החלטת הריבית, כשהבנק המרכזי צפוי לנקוט בעמדה ניטראלית אחרי 3 העלאות ריבית רצופות מרמה של 0.25% לרמה של 1%. במידה והבנק המרכזי יחליט להמשיך במדיניותו הניצית , הדולר הקנדי עשוי להתחזק בצורה משמעותית.

ניצה מסיקה רייזר, אנליסטית ראשית בקבוצת פריקו המתמחה בגידור וניהול סיכונים פיננסיים מסרה כי "היבואנים הגדולים במשק מנצלים את היחלשותו של הדולר מול השקל על מנת לרכוש הגנות מפני פיחות בשער השקל מול הדולר. רוב היבואנים רוכשים אופציות Call בשערי מטרה שנעים בין 3.65 ל-3.75 שקלים לדולר". רייזר הוסיפה כי "היבואנים נהנים כיום ממחיר נמוך יחסית של הגנות על השקל שסטיית התקן שלו עדיין נמוכה ועומדת על כ-7%, שיעור נמוך בהרבה מסטיית התקן של האירו מול הדולר שעומדת על 13%".

ד"ר מיכאל שראל, ראש אגף כלכלה ומחקר בקבוצת הראל ביטוח ופיננסים, מציין היום כי "מדד המחירים הגבוה יחסית בספטמבר והמשך העלייה החדה במחירי הדירות מחד, יחד עם החולשה הניכרת ביצוא הסחורות וייסוף השקל מאידך, מעלים מחדש את הדילמה הקשה של בנק ישראל: רצון להעלות את הריבית על מנת לבלום את העלייה בשוק הנדל"ן ואת לחצי האינפלציה, אך חשש מפגיעה ביצוא עקב לחצים להתחזקות נוספת של השקל כתוצאה מפערי ריבית הולכים וגדלים".

להערכתו, "בנק ישראל לא יעלה החודש את הריבית, ויעדיף לחכות לנתוני סחר החוץ לאוקטובר (שיתפרסמו ב-11 בנובמבר) ולנתוני הצמיחה והיצוא לרבעון השלישי (שיתפרסמו ב‑16 בנובמבר)".

שלמה מעוז, הכלכלן הראשי של אקסלנס, פרסם היום סקירה שבועית בה הוא מעריך שמדד המחירים לצרכן יעלה ב-12 החודשים הקרובים על בסיס חודש ספטמבר ב-4.3%. המדד יעלה במשך שנת 2010 ב-2.4%. הדולר צפוי להסחר השבוע בסביבות 3.63-3.67 שקלים לדולר והריבית תישאר החודש ללא שינוי. שנה מהיום צפויה הריבית לעלות ל-3%.