חברת התכוף שבשליטת דוד אורון נקלעה לקושי תזרימי, ומספר צ'קים שנתנה בהיקף כולל של יותר ממיליון שקל חזרו. להתכוף התחייבויות של כ-200 מיליון שקל, ואת הרבעון השני של השנה היא סיימה עם צניחה חדה של 77% בהכנסות, ל-8.4 מיליון שקל בלבד.
לגבי הצ'קים שחזרו, הסביר המנכ"ל שמעון שחם כי מדובר בתקלה טכנית בלבד. "הכיסוי שנתנו היה לפעילות מסוימת, ושמנו את היתרה בבנק אחר", אמר. "נכבד את כל הצ'קים. יש לנו צבר הזמנות של 300 מיליון שקל".
- יש צבר, אבל אין הכנסות. האם אין קשיים לחברה?
שחם: "בכל חברה פרויקטלית יש קושי תזרימי".
שני הבנקים המלווים את התכוף הם דיסקונט ובנק אגוד , ולכל אחד מהם ניתן שעבוד שוטף על כלל נכסי החברה, המגובה בהסכם פרי פסו - 50% לטובת כל אחד מהבנקים. החברה חייבת גם 31 מיליון שקל באג"ח שהנפיקה.
בהתאם להסכם עם קרן המנוף אוריגו, הועמדו להתכוף כ-28 מיליון שקל מתוך מסגרת אשראי של 50 מיליון שקל. בתקופה הקרובה צפויה אוריגו להעביר לחברה 8 מיליון שקל נוספים, מה שמלמד שבקרן כנראה לא רואים בעניין הצ'קים החוזרים כמהותי. המשקיעים בחברה מודאגים יותר, כך נראה, והמניה ירדה בכ-30% מתחילת השנה למחיר המשקף לחברה שווי של פחות מ-50 מיליון שקל.
"הבעת אמון בחברה"
היום מסרה התכוף כי בעל השליטה אורון (78%) יעניק ערבות אישית ושטר חוב לטובת אחד הנושים, פנינסולה פיננסים, לצורך הבטחת התחייבויות החברה, בהתאם להסכם מסגרת למתן שירותי פקטורינג עד ל-3 מיליון שקל. בנוסף, יעניק אורון לחברה הלוואה בסך 1.5 מיליון שקל.
פנינסולה היא חברת פקטורינג העוסקת ברכישת חובות מסחריים בהנחה, ומתן תשלום מיידי כנגד האשראי אותו מעניקה החברה ללקוחותיה. "הדירקטורים רואים בחיוב את נכונותו של בעל השליטה להעמיד את ההלוואה, ורואים בכך משום הבעת אמון בחברה", נמסר בהודעת התכוף לבורסה.
התכוף פועלת מאזור התעשייה "ציפורית" הסמוך לנצרת עילית, שם היא עוסקת בייצור כלי רכב ייעודיים לשימושים אזרחיים וצבאיים ומעסיקה כ-400 עובדים. על אף מגוון המוצרים הרחב שלה, והודעות לא מעטות לבורסה על עסקאות שונות, הכנסות החברה ירדו כאמור ברבעון השני, ובשורה התחתונה נרשם לה הפסד של 8 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.