באותם ימים, כאשר מיליוני מפגינים זועמים הדיחו את המשטר המושחת במצרים ומספר לא ידוע של אזרחים נטבחו בלוב בשל רצונם לשפר את איכות חייהם, התכנסה תעשיית הרכב המדושנת למפגש הפסגה השנתי שלה בז'נבה השקטה והסטרילית. הדי המהומות והחששות מהתרחבותן למקומות אחרים בעולם לא הפריעו במאום למסיבות הקוקטייל המהודרות, לא קלקלו את טעמו של כבד האווז המעודן ולא הפריעו לבועות השמפניה הצרפתית לתסוס בכוסות הקריסטל.
נהפוך הוא. תערוכת ז'נבה 2011 החצינה בצורה ברוטאלית וגסה את חלוקת העושר הדורסנית של משאבי העולם. מעט המכוניות ה"רגילות" החדשות, שהוצגו השנה בז'נבה, עמדו בצלן של שלל מגה-מכוניות בעלות ביצועים ותגי מחיר, שאין בהם כל היגיון פרט לסיפוק הגחמות של קומץ מיליארדרים משועממים; המכוניות הללו עולות פי כמה וכמה מהמשכורת השנתית הממוצעת של האזרח הממוצע? למיליארדרים זה כנראה לא מפריע.
באופן לא אקראי, חלק לא מבוטל מהקליינטורה של המכוניות משתייך לחוגי ההון-שלטון במדינות שצדק חברתי הוא לא הצד החזק שלהן. רף הכניסה ההתחלתי למועדון הייחודי הזה עמד השנה על סביבות 700 כוחות סוס ו-350 אלף דולרים, אבל השמיים היו הגבול. קבלו אותן .
קוניגסאג "אגרה-R": הצד האפל של השוודים

קוניגסאג אגרה-R
החורף הארוך, הקר והאפל עושה כנראה משהו למטבוליזם של השוודים והתוצאה היא יצירות כמו ה-AGERA-R החדשה של היצרנית השוודית קוניגסאג. גם זו יצירה אקזוטית תפורה על פי מידה עם שלדת סיבי פחמן נוסח מכוניות פורמולה 1, עיצוב חיצוני שהשוודים חובבי הקומיקס מכנים "ספיד רייסר", תא נוסעים מפואר - מינימליסטי וסקנדינבי, משקל עצמי של 1330 קילוגרמים וכמות מצחיקה של כוח.
בתצורה ה"רגילה", שנוסעת על בנזין 95 אוקטן מקובל, מייצר מנוע ה-V8 בנפח 5 ליטרים של המכונית כ-900 כוחות סוס "בלבד" ומומנט של 100 קג"מ. "אבל", אומרים השוודים בחיוך ממזרי, "אתה יכול לבחור גם באופציה 'ירוקה' שמסבה את המנוע לפעול על ביו-דלק E-85 ולספר לכולם שאתה נוסע ברכב סביבתי". מה שלא תספר להם זה שהאופציה הזו דווקא מעלה את הספק המנוע ל-1,100 כוחות סוס ומוסיפה עוד 20 קג"מ למומנט. השוודים המנומסים אפילו לא מתביישים לספר, שצריכת הדלק הרשמית היא "רק" 6.8 קילומטר לליטר למי שייסע במהירויות הרשמיות.
כמובן, אף אחד לא קונה מכוניות כאלה כדי לנסוע איתן ב-110 קמ"ש. המהירות המרבית הרשמית של המכונית החדשה מוגבלת ל-375 קמ"ש, אבל אם תבקש יפה, ותשלם בונוס, יאותו מהנדסי קוניגיסאג לשחרר את המחסום האלקטרוני ולאפשר לך להגיע ל-440 קמ"ש. לא מוגזם אם אתה שליט (או בן של שליט) במדינה, שבה המשטרה נמצאת בכיסך.
המחיר: 1.62 מיליון דולרים (לפני מס, נזכיר).
גומפרט TORNATE: תיבה אוטומטית כסטנדרט

גומפרט TORNATE
לסדנת "גומפרט" יש היסטוריה ארוכה של ייצור מכוניות בוטיק סופר-אקזוטיות ללקוחות אולטרה-עשירים, שמחפשים "מכוניות מרוץ חוקיות לנסיעה על כבישים ציבוריים". גם היצירה האחרונה שלה, TORNATE, מיועדת למי שהשתעמם מפרארי, למבורגיני ושאר מכוניות סדרתיות.
ה-TORNATE היא מכונית קומפקטית יחסית עם פרופורציות קלאסיות לז'אנר: אורכה 4.47 מטרים, אולם רוחבה כ-1.97 מטרים והגג שלה נמצא מתחת לגובה החגורה. יש לה שלדת צינורות ייחודית, הגנה מודרנית נגד ריסוק ומנוע V8 בנפח 4.1 ליטרים, שמסתפק ב-700 כוחות סוס .
המכונית מיועדת ללקוחות מפונקים ולאו דווקא לבוגרי פורמולה 1 ולפיכך היא מצוידת לא רק בתא נוסעים מפואר ומאובזר כהלכה, אלא גם בתא מטען בנפח 200 ליטרים לטובת הקניות ובתיבת הילוכים אוטומטית בת 6 מהירויות, שלא דורשת יותר מדי מיומנות מהנהג. אבל לא לדאוג: גם עם התיבה הזו יכולה המכונית להעפיל אל מעבר ל-300 קמ"ש.
המחיר? 500 עד 800 אלף דולרים בהתאם לאופציות.
למבורגיני AVENTADOR: לזכרו של האנטרקוט

למבורגיני AVENTADOR
למבורגיני היא האלטר-אגו של בעלת הבית שלה, אאודי. כאשר אנשי אאודי עוסקים בפיתוח המכוניות האיטלקיות, נעלמים הגינונים התרבותיים של הייקים והדאגה לסביבה, והתוצאה היא מכונית דוגמת ה-AVETADOR החדשה, שמחליפה את המורצ'לאגו.
העיצוב של המכונית עמוס וקיצוני כמקובל בפלח, הגובה עומד על 1.13 מטר בלבד והדלתות - שעשויות מסיבי פחמן - מתרוממות למעלה-הצידה על-פי המסורת. גם המנוע מצויד ב-12 צילינדרים, עם נפח כולל של 6.5 ליטרים. תא הנוסעים עמוס במיטב האלקטרוניקה העדכנית, החל ממסך LCD צבעוני וניתן לתכנות, שמשמש על תקן לוח המחוונים, וכלה בבקרה אלקטרונית על תיבת ההילוכים הממוחשבת, שמאפשרת שלושה מצבי תכנות להעברת הילוכים ידנית ושני מצבים להעברה אוטומטית.
אבל אנשים הטובים של אאודי הגיעו למסקנה, שהדבר שבאמת היה חסר למורצ'לאגו היוצאת הוא כוח. לפיכך המנוע של ה"אוונטאדור" הוא המנוע הסדרתי החזק ביותר של החברה אי-פעם, עם 700 כוחות סוס. כשהכוח הזה רתום למשקל של 1,570 קילוגרמים בלבד מקבלים נתונים כמו תאוצה מאפס ל-100 קמ"ש ב-2.9 שניות (!) ומהירות של 350 קמ"ש. ומה לגבי איכות הסביבה? נראה שיש גבול למה שאפשר לצפות מחברה שקוראת למכוניות שלה על שמם של פרים ושוורים, שנטבחו ללא רחמים באחד מענפי ה"ספורט" המרושעים ביותר בעולם.
המחיר: 255 אלף אירו (או 379 אלף דולרים בארצות הברית) והיא שלך.
פגאני HUAYRA: להרגיש כמו אל

פגאני HUAYRA
ליצירה האחרונה של פגאני יש כל מה שצריך כדי להצליח בקרב הלקוחות הנאמנים של המותג במזרח התיכון. עיצוב חיצוני-קיצוני עם חופת זכוכית של מכונית מסלול מלה-מאן? יש. דלתות כנפי שחף שמתרוממות אל-על? יש. שלדה אקזוטית שעשויה מטיטניום וסיבי פחמן? יש. תא נוסעים מפואר עם אפשרות למלא כל גחמה של הלקוח בתחום הריפוד והאבזור? יש. מנוע V12 בנפח 6 ליטרים שמייצר החל מ-700 כוחות סוס? יש ויש. תיבת הילוכים אוטומטית? כמובן. מהירות מרבית של 370 קמ"ש? בהחלט.
הוסיפו לכך שם דגם, שלקוח משמו של אל רוח מיתולוגי כדי לשדרג את האגו האלמותי של בעלי הרכב, וקיבלתם נוסחה מנצחת.
שכחנו משהו? המחיר הוא משהו כמו 1.5 מיליון דולרים, פלוס-מינוס. כסף קטן בתמורה לעונג של השפלת השכן עם הבוגאטי העממית שלו.
בראבוס מרצדס SLS בי-טורבו

בראבוס מרצדס SLS בי-טורבו
המרצדס SLS בעלת הדלתות המתרוממות היא המכונית הסדרתית הקיצונית ביותר שבהיצע של מרצדס. יש לה ביצועים רציניים ותאמינו לנו, שאין לה גם מחסור בנוכחות כביש או בסטטוס חברתי. אבל נראה שיש לקוחות שעבורם ה-SLS ה"סדרתית" היא לא יותר מהצעת פתיחה צנועה. אלה ימצאו את מבוקשם אצל סדנת בראבוס הגרמנית, שמתמחה ב"פרויקטים מיוחדים" על בסיס מכוניות מרצדס.
אנשי בראבוס לקחו את ה-SLS הצנועה והרחיבו את הגוף שלה באי-אלה סנטימטרים בסיוע עזרים אווירודינמיים מסיבי פחמן. אחר-כך הם התקינו בה חישוקים מפלצתיים בקוטר של 21 אינצ'ים מאחור ו-20 אינצ'ם מלפנים ותחבו מאחור ארבעה צינורות פליטה אגרסיביים בקוטר של 8.5 סנטימטרים האחד, שמבהירים היטב לסביבה מה חושב עליה בעל הרכב.
יש גם חיפויי קוולאר בשפע בתא הנוסעים המפואר, אך הדובדבן של המכונית הוא המנוע: בסיוע צמד מגדשי טורבו, מערכת ניהול מנוע ייחודית, שלל חיזוקים ומערכת קירור מסיבית, מפיקים אנשי בראבוס ממנוע ה-6.3 ליטרים התקני 700 כוחות סוס ו-85 קג"מ. באלה די להאיץ את המכונית מאפס ל-100 ב-3.7 שניות בדרך ל-340 קמ"ש על השעון.
המחיר טרם פורסם, אבל אפשר לצפות לפחות להכפלת מחיר הבסיס של הרכב, שעומד בארץ על 2.2 מיליון שקלים
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.