מצב רוכשי הדירות בישראל ממשיך להידרדר על רקע זינוק של 60% במחירי הדירות מאז מאי 2007. מדד משכן של בנק הפועלים, המודד את מצבם של רוכשי הדירות בישראל תוך שקלול של מחירי הדירות, שיעור האבטלה, ריבית המשכנתאות והשכר הממוצע במשק, ירד ב-0.9% בחודש פברואר.
המדד ירד לרמה של 130.9 נקודות בלבד - שפל שלא נראה מאז שנת 2003, אז שרר המיתון הגדול במשק לאחר התנפצות בועת ההיי-טק, הפיגוע במגדלי התאומים בארה"ב והאינתיפאדה השנייה.
"בשל עליית מחירי הדירות ועליית הריבית על המשכנתאות נרשמה בחודש פברואר הרעה נוספת במצב רוכשי הדירות", מסרו כלכלני בנק הפועלים. "שיעור הריבית הממוצע על הלוואות לדיור ל-20-17 שנה (ריבית קבועה צמודת מדד) שמפרסם בנק ישראל המשיך לעלות גם החודש ורשם בפברואר עלייה של 0.02 נקודות אחוז, מ-3.08% בינואר ל-3.10% בפברואר. שכר העבודה הממוצע במשק (ממוצע נע של 6 חודשים) נותר כמעט ללא שינוי ושיעור האבטלה ירד ב-0.2% לרמה של 6.1%, וקיזז מעט את הירידה במדד משכן".
לפי נתוני הלמ"ס שפורסמו ב-15 במארס, מחירי הדירות בישראל עלו ב-0.9% בחודש פברואר (עלייה נומינלית) והשלימו בכך זינוק של 16.3% בשנה האחרונה. מדד משכן הגיע לשיא של 171 נקודות ביולי 2008, ומאז נפל ב-24% - עדות להרעה במצבם של רוכשי הדירות נוכח הזינוק במחירים.

מדד משכן
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.