10 הכי-הכי: היינות הטובים ביותר לשולחן החג, ויעלו כמה שיעלו

פרויקט מיוחד של "גלובס" מביא לכם את 10 היינות הטובים ביותר לחכות איתם לאליהו הנביא

יקב ויתקין - קרינאן 2008

סיפור האהבה של הזוג בלוגולובסקי עם יין החל באיטליה בשנות ה-80, וקרם עור וגידים בשנים האחרונות בעידוד אחיה של שרונה, אסף פז, בעל תואר שני בייננות מבורדו. היקב המודרני ממוקם ברפת ישנה ומשופצת שליד ביתם בכפר ויתקין. בקרוב, לוחשים לי, יעבור היקב למשכנו החדש בסמוך לכרמים. בני המשפחה מאמינים בייחודיות ובבידול, מה שאומר לא עוד שרדונה, קברנה או מרלו. הקריניאן הוא זן המלווה את עשיית היין עוד מימי הברון רוטשילד וראשית ההתיישבות בארץ, ולכן בחרו להחזיר עטרה ליושנה עם יין עסיסי בעל טעמי פרי אדום וסגול מלווה בארומות צמחי תבלין. יין טעים-טעים. 105 שקלים

יקב גבעות - הרודיון קברנה סוביניון 2009

אנשים רבים מכירים את דניאלה וייס מפעילותה הפוליטית, אך פחות מכירים את בן זוגה אמנון, הבעלים של היקב, ואת חתנה, ד"ר שיבי דרורי. בשנת 2005 הקימו את היקב, עם הרבה אהבה ליין ומתוך אמונה כי שילוב הכרמים בעלי הטרואר הייחודי עם טכנולוגיה חדישה ועם שיטות מסורתיות יוביל לייצור יינות איכות. היישר משטחי השומרון, מחמישה כרמים שונים, מגיעים הענבים שהתיישנו 12 חודשים בחביות עץ אלון. יין מאוד ארומטי עם חספוס גברי וטנינים מתוקים מודגשים. בפה מקבלים גם מעין מתיקות של וניל, פרי אדום ומעט קקאו. היין יבש לחלוטין אך בעל אופי פירותי. 109 שקלים

יקב אבידן - גרנאש מורבדר, פרינג' 2007

אני מודה שגם אני הולך לפעמים לאיבוד בחלוקת יינות היקב לסדרות ולרמות, אבל הבלנד הזה כה מתבלט מעל האחרים, שמבחינתי הוא מותג בפני עצמו. ממסך ים תיכוני, בהשראת היינות הגדולים של פרובנס. היין יוצר בעיקר מכרמים ותיקים בני שלושים שנה, והתיישן 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ו-12 חודשים נוספים בבקבוק. למרות אחוז האלכוהול הגבוה (כמעט 16%) מתקבל יין מאוד אלגנטי, עם נדיבות מופלגת בריחות מרתקים של פרי אדום וסגול כמו שזיף בשל ודובדבנים חמוצים, וגם תה ירוק. היין המיוחד שאינו נכנע לתכתיבי הקברנה-סוביניון-מרלו. בהחלט יוצא דופן ומרגש. 120 שקלים

יקב צרעה - שורש 2008

יקב צרעה הוא סיפורה של תעשיית היין המתחדשת בזעיר אנפין. מקיבוץ שענביו היו נמכרים לאחרים, עבור בהחלטה להפוך ליקב וחיפוש הזהות המיתוגית, ועד חילופי הדורות - המשפחתיים והיינניים. היקב, שמאוד קידם בארץ את המושג "טרואר" (בית הגידול של הגפנים) ממשיך ביצירת יינות איכותיים עם זיקה לאדמה. ליין גוון אדום שחור אפל, המורכב בעיקר מקברנה סוביניון ומקצת ענבי סירה, שהתיישנו 18 חודשים בחביות. ארומות של קאסיס כהה, תבלינים ופלפל ירוק. גוף מלא, עפיצות דומיננטית שתתרכך עם הזמן ואיזו מרירות. סיומת בינונית של עץ מעושן וטיפה צימוקים. 129 שקלים

יקב ברבדו - קופאז' 2009

מאז הבציר הראשון של היקב, בשנת 2001, יצרו הייננים הפרופסורים ברבדו ושוסייב רק יינות זניים, כלומר כמעט על טהרת זן ענבים בודד. עכשיו הם מתנסים לראשונה, עקב דרישת השוק האמריקאי, בבלנד (קופאז' בצרפתית) הראשון של היקב, שילוב של ענבי קברנה פרנק, שיראז וקברנה סוביניון, שהתיישנו 12 חודשים בחביות עץ אלון. הייננים מצליחים להבליט את המאפיינים הארומטיים של היין - שזיפים, פטלים שונים ופלפל ירוק. נוכחות חבית העץ שבה התיישן היין כשנה נוטה להשתלט מעט, ולכן פוגעת בול הן לטעם הישראלי והן לזה האמריקאי. יין נפלא ליום העצמאות, עם שני הדגלים בצדי המכונית. 130 שקלים

יקב טריו - ספיישל קווה 2009

טריו הוא יקב שקרוב ללבי. לא רק בשל היינות המשובחים אלא גם בזכות היוזמה של שלושת הצעירים למשפחת שקד, בני הדודים אורן, טל וקובי, שיסדו יקב משלהם. משפחת שקד הייתה הראשונה לשווק את יקבי רמת הגולן בתחילת דרכם, והשכילו להפוך הרבה אנשים לחובבי יין עם מותג הגאטו נגרו. הספיישל קווה (cuvee, לא לבלבל עם cava) הוא בלנד של 75% מזן הקברנה סוביניון עם 25% ענבי סירה, שהתיישנו כשנה בחביות מיוחדות מאוד, המכילות אלף ליטרים(!) כל אחת. התוצאה: יין אלגנטי מאוד עם פרי עוצמתי ועם נוכחות העץ המלטפת ברקע. 139 שקלים

קלו דה גת, עמק איילון 2007

קלו דה גת, או בשמו הרשמי יקב הראל, הוא היקב הכי נחבא אל הכלים בארץ. הוא אינו מארח ואין לו מרכז מבקרים רשמי. בעליו אייל רותם מעדיף להשקיע כוחו ומרצו בעשיית יין נטו. עובדה זו יצרה ליקב תדמית של מסתורין ושל יוקרה מתנשאת. ביין בלנד של 63% קברנה סוביניון, 30% מרלו ו-7% פטיט סירה, שהתיישנו כעשרים חודשים בחביות עץ אלון. יין מאוד אלגנטי, כמו מוזיקה קלאסית שנדרש שקט מסוים כדי להבחין בכל הצלילים. אט-אט העוצמה מתגברת, ומרגישים את הסימפוניה של הפרי משולבת במרקם העץ ובטנינים הרכים. 175 שקלים

יקבי רקנאטי ספיישל רזרב אדום 2007

שנה אחר שנה זוכה יין הדגל הזה מיקב רקנאטי וקוטף את הפרס הראשון בתחרויות יין רבות, ולא בכדי. היין הקטיפתי מורכב בעיקר מקברנה סוביניון, עם כמה זנים שונים תומכים. ביקב לא מתפשרים, ולטובת הייצור משתמשים בענבים הטובים ביותר שהיקב מגדל, ומעניקים לו תשומת לב בכל שלבי העשייה, כמו גם את עלית החביות ליישון היין. והיין? תשוקה אצורה בבקבוק. יין חושני בעל גוף מלא, עם ניחוחות דובדבנים בשלים, תבלינים של נוף גלילי, פלפל שחור, והכול ארוג בניחוחות ליקר שזיפים ושוקולד. 180 שקלים

יקב 1848 - ספיישל רזרב 2006

לא בכל יום נולד לנו יקב חדש. אך כשהבעלים מגיעים ממשפחת שור הירושלמית, שלה זכויות רבות בייצור יין עוד משנת 1848 - שילוב הניסיון, הידע ואהבת היין יצרו יין אולטרה פרימיום. אז מה צריך כדי לקבל יין כזה? כרמים נבחרים מהגליל, בציר סלקטיבי שבו בוחרים את האשכולות הכי יפים של קברנה סוביניון ושל פטיט סירה, שנת בציר משובחת, והוסיפו לזה התיישנות של שלושים חודשים בחביות משובחות - והתוצאה היא יין עוצמתי, מורכב ועשיר במיוחד, עם בשומת פרי פטל, קסיס, גרגירי יער ושזיפים בשלים, בליטוף של ניחוח עץ האלון המשובח. 228 שקלים

יקבי רמת הגולן - ירדן קצרין 2007

לקראת החג משיקים ביקב את יין האייקון היוקרתי שלהם, שמיוצר רק בשנות בציר יוצאות דופן. מאז הושק האחרון עברו כבר שלוש שנים. לקצרין אופי "עולם חדש" - פרי מתפרץ מכל עבר עם ניחוחות של אוכמניות, דובדבנים מלוא הטנא, שזיפים, קאסיס, והכול עטוף בארומת שוקולד מריר איכותי. היין התיישן תקופה של שנתיים בחביות, ועוד למעלה משנה בבקבוק, ויאה לו לנוח עוד כמה שנים לפני פתיחה. אם מישהו יציל את חיי אי-פעם או יתחתן עם בתי, אדאג שיקבל ארגז מהמשובח הזה. 380 שקלים

הכותב הוא בעל אתר אינטרנט בתחום היין