הכנסת דחתה את ההצעה לחקור את ארגוני השמאל

(עדכון ) - 57 חברי כנסת הצביעו נגד ו-28 בעד ■ ליברמן: כשאני רואה את חוק החרם אני רואה שהדרך שלנו ניצחה

הכנסת דחתה הערב את הצעת החוק לחקור את ארגוני השמאל. 57 חברי כנסת הצביעו נגד, ביניהם ראש הממשלה נתניהו, השר דן מרידור וחבר הכנסת בני בגין. 28 חכ"ים תמכו בהצעה.

בתגובה אמר ח"כ דני דנון כי "לא ארפה עד שהכנסת תבחן אחת ולתמיד מאילו כספים ממומנים מספר ארגונים בישראל תחת מסווה של 'זכויות אדם', נהנים מהכרה רשמית של המדינה אך בפועל חותרים תחת ערכיה של המדינה בתוכה הם פועלים".

ח"כ יואל חסון, יו"ר הוועדה לביקורת המדינה: "מדובר על חלק ממסע קמפיין ענק ודרמטי של מאבק על הנהגת הימין. לחבריי בקדימה אין שום קשר אליו. האם מישהו חושב שלא נתמוך במאבק אמיתי במי שמנסה לפגוע במדינת ישראל? אך לוועדת חקירה פרלמנטארית אין סמכויות ממשיות בפועל, מדובר בהצגה. זאת ועוד, בימים האחרונים רה"מ מחלק את העם לימין ושמאל ומציג את מובילי המאבק החברתי כשמאלנים שרוצים להפיל את ממשלת הימין. אבל אלה לא שמאלנים ולא ימנים, אלא עם ישראל כולו, שאינו יכול לשאת עוד את שלטון נתניהו".

קודם לכן, לקראת ההצבעה במליאת הכנסת הערב (ד') על הקמת ועדות חקירה פרלמנטריות לבדיקת ארגוני השמאל כינס שר החוץ, אביגדור ליברמן, מסיבת עיתונאים. במהלך מסיבת העיתונאים, יו"ר ישראל ביתנו הודה לחברי הסיעה שהובילו את הצעת החוק למרות "הדלגיטימציה בתקשורת", לדבריו.

"זה אחד הנושאים שמזמן רצינו להעלות למוקד הויכח הציבורי וכך נעשה", אמר ליברמן. "הנקודה השניה שעלתה לדיון היא ניסיון של השותפים הקואליציוניים האחרים לחקות את ישראל ביתנו. כשאני רואה את חוק החרם אני רואה שהדרך שלנו ניצחה".

"הנקודה השלישית היא האם אנחנו רשאים לחקור ארגונים. לא מדובר בחקירה אלא בבדיקה לגיטימית של מעשים", הוסיף שר החוץ.

עוד אמר ליברמן כי "מדובר בארגונים תומכי טרור שהגישו חומר מסולף לוועדת גולדסטון. האם זה חופש הביטוי או הסתה חתרנית? האם לא צריך לבחון מאיפה מקבל ארגון שמנסה לפרוץ את המצור הימי על עזה את מימונו? זה דורש דיון ציבורי נוקב. אני שמח שעם הקמת ועדה או בלי, הצלחנו להביא את הנושא לדיון ציבורי".

נקודה נוספת שביקש להדגיש ליברמן היא כי לא מדובר בשמאל או ימין. "כשמתנכלים למפקד בצה"ל לא משנה מאיפה בא הארגון", אמר ליברמן.

ליברמן הטיח ביקורת גם בתקשורת שלדבריו, צריכה להתייחס לעובדות ולא לסיסמאות. "בגלל לחץ בינלאומי פתאום לראשי השלטון בארץ אין יכולת לעמוד בלחצים? אנחנו לא משנים את העמדה לא תחת לחץ תקשורתי ולא תחת לחץ בינ"ל".

"גם אם לא נצליח להעביר היום את ההצעה, נעביר אותה במושב הבא", סיכם ליברמן.