מצרים פשטה על סיני; ניסיון למגר פגיעות בצינור הגז לישראל

צבא מצרים וכוחות ביטחון החלו היום בפעולות צבאיות נגד פעילי אל קעידה בצפון סיני ■ מטרת הפרישה הנרחבת, שטעונה אישור מצד ממשלת ישראל, להשליט בגזרה שוב את שלטון החוק

צבא מצרים וכוחות ביטחון החלו היום (ב') בפעולות צבאיות נגד פעילי אל קעידה בצפון סיני, כך מדווחים גורמיים מצריים רשמיים בעילום שם. על פי הדיווחים, יחידות צבא מצריים פשטו על חמישה יעדים באל עריש.

כוחות הצבא, מגובים בכלי רכב משוריינים פשטו היום על חמישה יעדים בעיר אל עריש בחיפושיהם אחר פעילי אל קעידה הפועלים במקום. באחד היעדים התפתחו חילופי אש בין הצבא לבין חמושים, לפחות חמוש אחד נהרג. כמו כן דווח כי עשרה חשודים ושישה פושעים מבוקשים נעצרו במהלך הפשיטות.

לוחמים השייכים לארגון הטרור אל קעידה הגבירו פעילותם יותר בחצי האי סיני מאז התפטרותו של הנשיא מובארק בחודש פברואר האחרון, תוך שהם מנצלים את הוואקום הביטחוני במקום כדי לתקוף את הצינור המוביל גז לישראל וכן תחנות משטרה.

אתמול: 1,000 לוחמים התפרשו בסיני

יומיים בלבד אחרי הדיווח על כך שארגון אל-קעידה תכנן להשתלט על סיני ולהקים בו יישות מדינית עצמאית, באה המתיחות הביטחונית סביב הנעשה בחצי האי המצרי לביטוי של ממש בשטח. כלי תקשורת ערביים דיווחו אתמול כי בצפון סיני, באזור פתחת רפיח הנושק לגבול הרצועה, נפרשו לא פחות מ-1,000 לוחמים - חלקם בתוך טנקים.

לפי הדיווחים, מטרת הפרישה הנרחבת - שטעונה אישור מצד ממשלת ישראל - היא להשליט בגזרה שוב את שלטון החוק - אחיזה שכמעט אבדה בחודשים שחלפו מאז הדחתו של חוסני מובארק מהשלטון בקהיר. בין היתר, יפעלו הכוחות למגר את פעילות גורמי הטרור הבינלאומיים הפועלים בצפון סיני, בין היתר בסיוע הבדואים המקומיים, ולהפסיק את הפגיעות החוזרות ונשנות בצינור הגז לישראל.

גורם במשרד הפנים המצרי דיווח כי כלי רכב משוריינים נכנסו אל תוך היישוב הבדואי שייח זוואיד, הממוקם באזור שבו שכנו בעבר יישובי חבל ימית הישראליים. נוסף על כך, מסרו עדי ראייה במקום כי לראשונה מאז ינואר, מופגנת באזור נוכחות משטרתית בולטת.

אחד מעדי הראייה מסר כי בניגוד להצהרות הנחרצות במצרים, שלפיהן אין כל פעילות של אל-קעידה בסיני, הופצו בימים האחרונים באזור כרוזים מטעם "אל קעידה בסיני" שכללו איומים לפתוח במתקפה על תחנות משטרה וכוחות הביטחון המצריים בצפון סיני.

בשבוע שעבר דווח כי לאחרונה תפסה תעשיית הברחות הנשק לרצועה תאוצה דרך סיני, ופועלת בממדים גדולים מכפי שהיו בעבר. בין היתר, משמש המדבר להעברת נשק גם דרך לוב.