האוצר: הישראלים מעדיפים לקנות דירה? זה כבר לא נכון

רפרנט האוצר בדיון בוועדת הכספים: "הטענה שהישראלים מעדיפים לקנות בית אינה גורפת" ■ גפני: "כל הצעדים שהממשלה עשתה עד כה בנושא הנדל"ן לא עזרו להורדת המחירים"

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני (יהדות התורה), מתח היום ביקורת על הצעדים שעשתה הממשלה לפתרון מצוקת הדיור. "כל הצעדים שהממשלה עשתה עד כה בנושא הנדל"ן לא עזרו להורדת מחירי הדיור. המדינה חייבת להכניס את היד לכיסה כדי לסייע בפועל להוזיל את מחירי הדיור, כפי שעשתה לפני כעשר שנים. המצב הוא בלתי מתקבל על הדעת - על זה בדיוק קמה המחאה החברתית", אמר גפני בדיון על הצעת חוק לעידוד המוסדיים להיכנס לשוק השכרת הדירות שקיימה היום הוועדה בכנסת.

רפרנט שיכון באגף התקציבים באוצר, אריאל יוצר, הפתיע כשאמר: "יש בישראל שינוי מגמה בנושא הדיור בשנים האחרונות. הטענה שהישראלים מעדיפים לקנות בית, איננה גורפת. שיעור הדירות המושכרות בארץ, ביחס לעולם, פחות או יותר זהה, כ-26% ממשקי הבית שוכרים דירות".

יוצר הציג הצעת חוק חדשה, שנועדה לעודד את הגופים המוסדיים, בעיקר קופות הגמל, להשקיע השקעה סולידית בתחום השכרת דירות תוך הבטחת תשואה טובה יחסית עם מעט סיכון. הדבר יזכה את המוסדיים בפטור ממס על רווחי השכרת הדירות.

בתום הדיון החליט גפני שלא לקדם את הצעת החוק לכניסת המוסדיים לשוק הדירות השכורות ואמר שיקיים דיון נוסף על מנת לברר את כל הפרטים מאחורי החוק. "משרד האוצר היה זה שהתווה את המסקנות של דוח טרכטנברג. אני לא מסתפק יותר בחוקים שלא יזיקו. הגיע הזמן לחקיקות יעילות לפתרון מצוקת הדיור", אמר גפני.