מכת ארבה? "זה כמו ביסלי. כמו פיצוחים אתה אוכל אותו"

בזמן שהחקלאים מתלוננים על הנזקים שגורם הארבה לגידולים, יש מי שנהנה מטעמו של החרק: "מורידים לו את הראש בסיבוב, מושכים אותו, את הרגליים והכנפיים, ונשאר החלק שאוכלים"

משרד החקלאות נערך לאפשרות שהארבה יגיע היום (ד') למרכז הארץ, ומטוסי ריסוס וכלים קרקעיים החלו בריסוס מסיבי בדרום הארץ של נחיל הארבה שחדר לישראל והכיל מיליוני חגבים.

הארבה הגיע ממצרים בתחילת השבוע. עד כה נחתו רוב החגבים על חממות בדרום הארץ, והערכת החלקאים היא כי כבר נגרם נזק בהיקף של מיליוני שקלים לגידולים.

בתוך כך, יש מי שנהנה מטעמו של החרק, כך מדווחים בוואלה. "באנו לפה במיוחד כדי לאכול", סיפר מאיר רנה, תושב תל אביב, שהגיע לקיבוץ באר מילכה ב-5 בבוקר כדי לחזות בפלא - ולטעום אותו. "התחלנו לאסוף ומילאנו רבע שק. מאז שאני קטן אני שומע סיפורים שהיו אוכלים את זה בתימן, אוספים בשקים ומכניסים לתנור, ואני מחכה לזה. אכלתי לפני כמה שנים אחד קטן, דווקא היה טעים".

לדבריו, "זה כמו ביסלי. אתה מבשל אותו בתנור, כמו פיצוחים אתה אוכל אותו. זה היה הביסלי של פעם. מורידים לו את הראש בסיבוב, מושכים אותו, את הרגליים והכנפיים, ונשאר החלק שאוכלים".