מחשש לחטיפות נוספות: 8 חיילי או"ם פונו לשטח ישראל

חטיפת 21 פקחי האו"ם הפיליפינים שלשום מעוררת חשש גדול בקרב כוחות האו"ם הפרושים באזור הגבול ■ הלילה פונו שמונה חיילי או"ם מעמדה הסמוכה לכפר ג'מלא בהוראת מפקדיהם, עקב התגברות הקרבות והחשש מחטיפות נוספות

בדיוק כשנדמה היה שמשבר החטופים הפיליפינים בסוריה עומד בפני סיום - ההבטחות לשחררם הופרו, והחשש מפני חטיפות נוספות רק הולך וגדל. שמונה חיילי או"ם ששהו בעמדה באזור החיץ שבין ישראל לסוריה פונו הלילה לשטח ישראל מחשש שייחטפו או שייפגעו בקרבות המתנהלים על גדר הגבול בין כוחות המורדים לצבא אסד.

כוחות בגדוד הדרומי של גזרת הגבול המתינו לחיילי האו"ם ליד אחד השערים המובילים לשטח ישראל. חיילי צה"ל אספו את חיילי האו"ם שנטשו את עמדתם באזור החיץ שבין ישראל לסוריה בהוראת מפקדיהם והעבירו אותם לשטח הגולן שנמצא בריבונות ישראל.

גורם צבאי מסר שהעמדה בה היו אנשי האו"ם נמצאת בשטח המוגדר קל לכיבוש וכי הם חששו מפני חטיפות נוספות. "האו"ם תיאם את הגעת הכוח עם צה"ל. חיילי הארגון נמלטו מהקרבות המתחוללים באזור", נמסר מהגורם. כוח צה"ל לא חצה את קו הגבול הבינלאומי בעת מתן הסיוע.

בדובר צה"ל אישרו את הפרטים ומסרו: "הלילה התפנו שמונה חיילים מטעם כוחות האו"ם ממוצב הממוקם בשטח המפורז באזור דרום רמת הגולן הסורי. כוח צה"ל בתיאום עם כוחות האו"ם פגש את החיילים סמוך לגבול הבינלאומי ופינה אותם לשטח ישראל".

ההבטחות הופרו - משבר החטופים הפיליפינים נמשך

בשעות הבוקר הביעו גורמים רשמיים בפיליפינים ציפייה כי 21 פקחי האו"ם ממוצא פיליפיני, שנחטפו שלשום בשטח סוריה סמוך לגבול עם ישראל על ידי קבוצות מורדים, ישוחררו היום. אלא שהמורדים המחזיקים בהם שפנו לצלב האדום בבקשה שיסייע להם עם הליך השחרור לכאורה, חזרו בהם - ושבו וחידדו את דרישותיהם.

דובר צבא הפיליפינים טען כי ממידע שהועבר אליו ושהגיע תחילה ממפקדת האו"ם, עלה כי המורדים הסורים שחטפו 21 פקחי שלום פיליפינים משטח רמת הגולן הסורית מעוניינים בשחרורם. "אני מקווה כי 21 הפקחים המוחזקים אכן ישוחררו היום", אמר הדובר שבינתיים לפחות, יכול להמשיך לקוות.

לפני הצהריים הודיעה ממשלת הפיליפינים כי המורדים הסורים נכשלו בשחרורם של פקחי האו"ם וכי במקום לעמוד בהטחתם, הם ממשיכים להתבצר בעמדותיהם ולדרוש את נסיגת כוחות הצבא מהאזור בתמורה לשחרור המיוחל.

"המורדים היו אמורים לשחרר את הפקחים הבוקר. אני לא יודע בדיוק מה קרה ששינה את עמדתם", אמר דובר משרד החוץ הפיליפיני, ראול הרננדז. "נראה שדרישתם להסגת כוחות צבא אסד מהאזור בו מתנהלים הקרבות בסמוך לגבול עודנה עומדת", הוסיף. "ממשלת הפיליפינים תמשיך לשתף פעולה כם כל הגורמים הרלוונטיים על מנת להביא לשחרורם של 21 אזרחינו המוחזקים בשבי בשטח סוריה".