אגדה של פסח: קבלו מתכון מקורי לליל הסדר

רק שף יכול להגיע למצב שאמא שלו מטילה עליו משימות בישול לקראת ליל הסדר ■ הנה אופציות גם למי שכבד עליו להכין טחול לשולחן החג

יום רביעי, לקראת ערב. אני עסוק בהכנות קדחתניות במטבח, להחלפת תפריט הערב החדש של "המוציא". הצוות ואני עמלים על מנות חדשות שבאו בהשראת הנסיעה שלי למרוקו, עליה סיפרתי לכם בטורי הקודם ובינתיים, הן יוצאות כמנות ספיישל וזוכות לתגובות טובות מאוד מקהל הסועדים. אני על סף סיום - לתבל את הכבש, להכין ציר בשר ועוף, ואפשר כבר לחשוב על הבית. אני רוצה להגיע כבר הביתה כדי לבלות קצת עם אשתי והילדים, מה שלא קורה הרבה בזמן האחרון.

בדרכי הביתה, אני נזכר שיש דברים שעדיין לא הספקתי לעשות: לחזור לטלפון ולהודעות שלהן לא הספקתי לענות, מיילים שלא הגבתי עליהם, מתכונים שהתבקשתי להעביר. אבל תחושת הרעב משתלטת עליי ועוברת בי המחשבה על אחת המנות שאני הכי אוהב - טחול ממולא. איך בא לי עליה עכשיו! המנה הזו היא מנה של פעם בשנה סביב שולחן החג - טחולים, שומן כבש, כבדי עוף, בשר איכותי, הרבה חריף, שום והמון-המון כוסברה. מרוב רעב אני אפילו לא מצליח להיזכר באיזה חג היא מוגשת - סוכות? פסח? ראש השנה? כמו שאתם מתארים לעצמכם, בסופו של הערב הסתפקתי בחביתה.

יום חמישי, 08:30 בבוקר. קצת זמן איכות עם הילדים. אני מוריד את ילדיי היקרים אדיר ואורי בגן ובבית הספר, ועושה את דרכי ל"המוציא" לעוד יום עבודה. יום חמישי הוא יום לא קל, עם המון עשייה והרבה מאוד סועדים שעוברים במסעדה, אבל הריחות והאווירה של השבת שבפתח כבר באוויר וזה עושה לי טוב על הלב. הטלפון מצלצל ועל הצג מופיע: "אמא יקרה".

"בוקר טוב אמא, מה שלומך?", אני שואל.

"אני בסדר, כפרה", היא משיבה, "רציתי להזכיר לך על פסח".

"פסח?", אני תוהה.

"כן, פסח מתקרב ושכחת שאתה עושה טחול לכל המשפחה? אז אל תשכח לקנות כמה טחולים טובים אצל הקצב".

"ברור", אני עונה - לאמא הרי לא אומרים לא - וחיוך רחב נמרח על פניי. איזה אושר, אני חושב לעצמי, החג כבר בפתח ואני מתחיל לשיר לעצמי: "שמחה רבה, שמחה רבה. אביב הגיע הטחול בא!".

אני יודע שהיה מתבקש כאן לתת את המתכון של מנת הטחול, אבל מכיוון שזו מנה מורכבת להכנה, אני מצרף שני מתכונים חגיגיים לא פחות לארוחת החג, אבל כאלה שלא דורשים שעות רבות של הכנה.

רצועות טונה ברוטב אלג'יראי (4 מנות)

מצרכים:

1 כוס שמן קנולה

8 שיני שום

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף מלח גס

3 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות

1 חבילה כוסברה, קצוצה גס

1 כף פלפל שאטה חריף, גרוס

6 פרוסות טונה אדומה או לבנה, מושרות לפחות שעתיים בלימון ומלח גס

1/2 כף קליפת לימון מגוררת

2 פלפלים חריפים שלמים

אופן ההכנה:

מחממים את השמן במחבת רחבה, מוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות

מוסיפים למחבת את הפפריקה, המלח, העגבניות, הכוסברה ופלפל השאטה, ומערבבים היטב. מכסים את המחבת, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 45 דקות עד לקבלת רוטב אדום סמיך

מנערים את רצועות הדג מהלימון והמלח ומוסיפים למחבת. מפזרים את קליפת הלימון המגוררת ומניחים מעל את הפלפלים החריפים. מבשלים בחום נמוך מאוד במשך שעה

כדורי מרציפן מצופים בקוקוס קלוי (15-12 כדורים)

מצרכים:

200 גרם שקדים מולבנים

100 גרם חמאה מומסת חתוכה לקוביות

2 כפות סוכר

גרגירים מ-1 תרמיל וניל, או 1 כפית תמצית וניל טהורה

1/4 כפית קליפת לימון מגוררת

1 כפית רוזטה או תמצית שקדים טהורה

לציפוי: פתיתי קוקוס קלוי

אופן ההכנה:

שמים את השקדים בקערת מעבד המזון וטוחנים היטב לפירורים. מוסיפים למכשיר הפועל את כל שאר המרכיבים, ומעבדים לכדור מרציפן בעל מרקם אחיד, רך וגרגירי

מוציאים את המרציפן מהקערה וקורצים ממנו כדורים בגודל כדורי פינג פונג

מפזרים את הקוקוס בצלחת עמוקה ומגלגלים בו את המרציפן לכיסוי מלא