מנכ"ל גב ים: "פארק מת"מ בבאר שבע יהיה יותר מוצלח מפארק מת"מ בחיפה"

חברת גב ים, עיריית באר שבע ואוניברסיטת בן גוריון חנכו את פארק ההייטק בעיר: "נהפוך למעצמת ההייטק בישראל" המחירים: 45 שקל למ"ר

"מאפס תעסוקת הייטק שהייתה בנגב, באר שבע הופכת למעצמת ההייטק בישראל", כך אמר הבוקר ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ' במסיבת עיתונאים שקיימו חברת גב ים מקבוצת נכסים ובניין (IDB), עיריית באר שבע ואוניברסיטת בן גוריון לרגל חניכת פארק ההייטק בעיר. "מרכז הכובד של תעשיית ההייטק עובר לבאר שבע, חיל התקשוב ויחידת 8200 של חיל המודיעין, וגם IBM הודיעה כי תמקם את מעבדת הסייבר שלה בעיר, וזה לא במקרה", הוסיף דנילוביץ', "בארה"ב אפשר למצוא את הסיליקון ואלי, אנחנו נספק בכך שבאר שבע תהיה הסיליקון ואדי".

חברת "פארק תעשיות גב ים נגב" נמצאת בבעלות משותפת של חברת גב ים (56%), עיריית באר שבע ואוניברסיטת בן גוריון (22%), וקבוצת משקיעים אמריקאים ויפנים-קבוצת KUD (22%). הפרויקט יכלול 23 בניינים ושדרת מסחר בשטח עיקרי של 192 אלף מ"ר בתוספת חניונים, על חטיבת קרקע של 200 דונם, צמוד לקמפוס התקשוב המתוכנן של צה"ל, תחנת רכבת באר שבע צפון ואוניברסיטת בן גוריון. על חטיבת הקרקע זכויות בנייה נוספות גם למלון ולמרכז קונגרסים. לדברי אבי יעקובוביץ', מנכ"ל חברת גב ים, "הפארק יהיה מוצלח לפחות כמו פארק מת"מ בחיפה ואף יותר, מאחר שבבאר שבע משחק תפקיד מרכיב ירידת צה"ל לנגב, והטבות המס שניתנות על ידי הממשלה לעסקים בעיר".

לדברי יעקובוביץ', החברה החלה בבניית הבניין הראשון של הפארק בחודש דצמבר 2011. הבניין, הכולל 17 אלף מ"ר, שווק ברובו ואוכלס ביולי 2013. בין החברות ששוכרות בו שטחי משרדים: NESS טכנולוגיות, EMC, אורקל ואוניברסיטת בן גוריון עם חברת דויצ'ה טלקום. הבניין השני, שיכלול 12 אלף מ"ר, החל להיבנות, נמצא בשיווק וצפוי להתאכלס בסוף 2014.

כזכור, לפני כחודש הכריז ראש הממשלה בנימין נתניהו על באר שבע כמרכז סייבר לאומי, והנחה את מנכ"ל המשרד הראל לוקר ואת ראש מטה הסייבר הלאומי ד*ר אביתר מתניה, להכין תוכנית חומש לפיתוח האזרחי של הנגב לקראת מעבר צה"ל דרומה.

בהחלטת הממשלה על פיתוח הנגב, שאושרה בממשלה, הוטל על מטה הסייבר הלאומי הפועל במשרד ראש הממשלה לגבש מתווה משותף עם עיריית באר שבע להפיכת העיר למרכז סייבר לאומי שיקדם וירכז מרכז ופיתוח, תעשייה והון אנושי בתחום.

המתווה יכלול שילוב של היחידות הטכנולוגיות של צה"ל שעוברות אליה, של תשתיות המחקר וההוראה באוניברסיטת בן גוריון ושל מרכזי התעשייה המתוכננים בה, וזאת בשיתוף עם משרדי הממשלה והרשויות המקומיות הרלוונטיים ועם המועצה להשכלה גבוהה והוועדה לתכנון ותקצוב.