אנליסט: השוק הלוהט ביותר ב-2013 עלול להוביל לקריסה

טוד גורדון, מייסד חברת TradingAnalysis.com סבור כי המשקיעים צריכים לעקוב בדריכות אחר ההתפתחויות ביפן ■ גורדון מציין כי ירידות בשוק היפני עלולות להשליך באופן ישיר על וול סטריט ■ מתחילת השנה מדד הניקיי השיל מערכו כ-7%

לאחר שבסוף השבוע השווקים חוו תיקון חד מטה, רבים תוהים האם זוהי תחילתה של מגמת ירידה או שמא השווקים יחזרו לעלות. טוד גורדון, מייסד חברת TradingAnalysis.com, סבור כי המשקיעים צריכים לעקוב בדריכות אחר ההתפתחויות ביפן.

מדד הניקיי, השיל מערכו מתחילת השנה 7%, בהשוואה לירידה של 3% במדד ה-S&P 500. גורדון מסביר כי הגורם המרכזי לסנטימנט השלילי ביפן הוא התחזקות הין מול הדולר, עדות לכך שהמשקיעים בורחים מהמטבעות והנכסים בעלי סיכון גבוה לנכסים סולידים יותר.

ממשלת יפן בראשותו של שינזו אבה הכריזה "מלחמה" על הין היפני במטרה להחלישו, להמריץ את הכלכלה ולהעלות את האינפלציה לרמה של 2%. הבנק המרכזי היפני נקט במדיניות מרחיבה הכוללת רכישת נכסים בהיקף עשרות מיליארדי דולרים בחודש, בדומה לארה"ב, במקביל לפעולות נוספות.

ב-2013 הפעולות שנקטה הממשלה החלו להשפיע והין היפני נחלש בכ-17% מול הדולר, בעוד שמדד הניקיי, שנחשב לאחד המדדים הלוהטים בעולם, זינק בכ-57%, לעומת תשואה של 29% במדד ה-S&P. המשקיעים קיבלו את התחושה שכלכלת יפן עלתה על דרך המלך ותשיג את יעדי הצמיחה והאינפלציה כבר בחודשים הקרובים.

אז מדוע המשקיעים צריכים להתחיל לדאוג מתיקון בשוק היפני? "אנחנו מתחילים לראות איתותי אזהרה משוקי המזרח", מסביר גורדון. "השווקים מאותתים לשינזו אבה שהוא עדיין לא ניצח. הניקיי יורד בעוד הין מתחזק. אני חושב שלאבה יהיה קשה השנה להשיג את היעדים הכלכליים שהציבה הממשלה ויהיו לכך השלכות לגבי השווקים המערביים".

גורדון מאמין שהמשמעות של הזעזועים בשווקים המתעוררים היא שהבנקים המרכזיים בארה"ב ויפן יהיו חיייבים להמשיך להזרים כסף זול לשווקים לטווח ארוך מהמתוכנן. האם הפד יחליט לדחות את החלטה להמשיך ולצמצם את רכישות האג"ח ביום רביעי?