אישום: מנהל משרד הרישוי בלכיש זייף רישיונות תמורת שוחד

לפי האישום, הסדרת רישיונות הנהיגה נעשתה בתמורה לקבלת שוחד במאות אלפי שקלים ע"י הזוג ורד ויצחק אורדמן, והדבר נעשה במקרים רבים תוך הונאת ערכאות שיפוטיות הן ע"י עו"ד צורי סבן והן ע"י ורד אורדמן שהתחזתה לעו"ד

משרד הרישוי / צילום: איל פישר
משרד הרישוי / צילום: איל פישר

פרקליטות מחוז דרום (פלילי) הגישה היום (ג') לבית משפט המחוזי בבאר-שבע כתב אישום נגד מנהל משרד הרישוי בנפת לכיש, יצחק אורדמן; אשתו, ורד אורדמן; ועו"ד צורי סבן; בפרשת שחיתות, שעניינה הסדרת רישיונות נהיגה לעשרות אנשים שהורשעו בעבירות תעבורה רבות והיו מעורבים בתאונות דרכים, לעתים עם נפגעים, ושרישיונם נפסל.

לפי האישום, הסדרת רישיונות הנהיגה נעשתה בתמורה לקבלת שוחד בסך מאות אלפי שקלים על-ידי בני הזוג אורדמן, והדבר נעשה במקרים רבים תוך הונאת ערכאות שיפוטיות הן על-ידי ורד אורדמן והן על-ידי עו"ד סבן.

היקף הלבנת ההון בתיק נאמד בכמיליון שקל. הפרשה נחקרה על-ידי ימ"ר לכיש.

יצחק אורדמן מואשם בביצוע שורה ארוכה של עבירות, בהן עבירות של קבלת שוחד, הפרת אמונים, קבלת דבר במירמה, זיוף, עבירות מס, הלבנת הון ועוד.

ורד אורדמן מואשמת אף היא בקבלת שוחד (יחד עם בעלה), בהתחזות לעורכת דין (שעה שמעולם לא הוסמכה כחברה בלשכת עורכי הדין), בזיוף בנסיבות מחמירות, בביצוע עבירות מס רבות, בעבירות הלבנת הון ועוד.

לעו"ד צורי סבן מיוחסות עבירות של קשר לפשע (יחד עם בני הזוג אורדמן), מתן שוחד, זיוף בנסיבות מחמירות, שיבוש מהלכי משפט, קבלת דבר במירמה, עבירות מס, עבירות הלבנת הון ועוד.

על-פי תקנות התעבורה, נהג שקיבל לביתו הודעה על הטלת הפסילה המינהלית נוכח צבירת 36 נקודות, מחויב להפקיד את רישיון הנהיגה שלו באחד מסניפי משרד הרישוי, אלא אם פנה תוך 30 ימים למשרד הרישוי בבקשה להשמיע את טענותיו בפני פקיד רישוי כנגד הטלת הפסילה המינהלית. בשל כך, נהגים רבים ביקשו להסתייע בשירותי עורכי דין המתמחים בדיני תעבורה, וזאת על מנת לטפל בעניין הפסילה המינהלית.

על-פי עובדות כתב האישום, שהוגש באמצעות עורכי הדין צחי יונגר וואדים סיגל מפרקליטות מחוז דרום (פלילי), במסגרת תפקידו וסמכותו כמנהל משרד הרישוי בנפת לכיש, הגיעו לפתחו של יצחק אורדמן בקשות של נהגים רבים, אשר ביקשו לדחות את מועד תחילת ריצוי הפסילה המינהלית אשר הושתה עליהם, נוכח צבירת נקודות בגין ביצוע עבירות תעבורה שונות, לרבות עקב מעורבותם בתאונות דרכים קשות עם נפגעים.

עו"ד סבן, שהוא בעל משרד עריכת דין המתמחה בדיני תעבורה, עסק בין היתר בייצוג נהגים בפני משרד הרישוי (בפניו של מר אורדמן); ואשתו של מר אורדמן, ורד, הועסקה במשרדו של עו"ד סבן.

כעולה מעובדות כתב האישום, בהזדמנויות רבות זייף עו"ד סבן עשרות רבות של בקשות להישפט על דוחות תנועה, תוך שהוא בודה מליבו מספרי דוחות שכלל אינם קיימים, והיה מגיש את הבקשות המזויפות האלה לבתי משפט השונים. עם קבלת אישור על עצם פתיחת הליך שיפוטי, פנה עו"ד סבן למר אורדמן, על מנת שזה ידחה את מועד הפקדת רישיונות הנהיגה של לקוחותיו של עו"ד סבן, שכן בכוונתו להביא לביטול דוחות התנועה והפחתת מצבת הנקודות שנזקפו לחובת לקוחותיו.

לפי כתב האישום, אורדמן העניק לעו"ד סבן "יחס מיוחד", נמנע מבדיקה של הבקשות שהוגשו אליו ושבגינן נתבקשה הארכת מועד הפקדת רישיונות הנהיגה (וזאת באופן שונה ומובהק מאופן הטיפול הדקדקני אותו היה מעניק לבקשות שהוגשו על-ידי עורכי דין אחרים), ובסופו של יום היה מעניק ללקוחותיו של עו"ד סבן את הארכות המבוקשות, גם במקרים בהן לא הייתה שום הצדקה לעשות כן.

עוד עולה מכתב האישום כי בין לקוחותיו של עו"ד סבן, אשר זכו לטיפול "מיוחד" על-ידי מר אורדמן, היה ארמו מיארה, אשר הורשע לאחרונה בעמידה בראש ארגון פשיעה בעיר אשדוד.

עוד נטען כי לאחר שמר אורדמן היה דוחה את הפקדת רישיונות הנהיגה של לקוחותיו, היה פונה עו"ד סבן שוב לבתי המשפט, הפעם בבקשה למחיקתן של אותן בקשות מזויפות אותן הגיש ושבגינן פתח הליך שיפוטי, והכול לפני שהתקיים דיון ונתגלתה התרמית (שכן כלל לא ניתן היה לדון בבקשות לגופן).

על-פי כתב האישום, עו"ד סבן נעזר בשירותיה של ורד אורדמן, תוך שהוא מסתייע בה בכל הנוגע למסמכים הנדרשים לקיום דיון (שימוע) בפני בעלה, ולעיתים היא אף הופיעה בפני בעלה בשמו של עו"ד צורי סבן, לאחר שבפני הנהגים אשר נדרשו להפקיד את רישיונם היא התחזתה כעורכת דינם.

על-פי האישום, במסגרת התחזותה של ורד אורדמן לעורכת דין, היא טיפלה בעניינים משפטיים של נהגים רבים, ואף פעלה בשמם מול גורמים שיפוטיים כגון בתי משפט והמכון הרפואי לבטיחות בדרכים (מרב"ד).

בין היתר מפרט כתב האישום מקרה בו התחזתה ורד אורדמן לעורכת דין במטרה להונות את לשכת נשיא המדינה, זייפה ניירות משרדיים רבים של עורך דין אחר וניסתה לקבל במירמה חנינה מעת נשיא המדינה בעבור אחד מהנהגים אשר ייצגה.

לפי כתב האישום, בתמורה להארכת מועד תוקף רישיונם של הנהגים על-יד מר אורדמן וטיפול בעניינים שונים על-ידי הגברת אורדמן, קיבלו השניים כספי שוחד בסך של מאות אלפי שקלים, לרבות במזומן.

עוד נטען כי קבלת הכספים לא דווחה לרשויות המס, לא שולם בגינם מס כדין, ובנוסף, נעשו פעולות על מנת להסוות את מקורם ואת זהות בעלי הזכויות בהם.

הפרקליטות הגישה לבית המשפט בקשה להורות על חילוט רכושם של בני הזוג אורדמן ועו"ד סבן לפי חוק איסור הלבנת הון.