מכירת הקרקעות של מפוני גוף קטיף: 10 חשודים יועמדו לדין

זאת בכפוף לשימוע ■ לאחר פינוי גוש קטיף קיבלו המפונים זכות לקבל מגרשים מוזלים לבניית בית מגורים ■ עפ"י החשד, עורך דין ששמו נאסר לפרסום, רחמים גבעתי וחברת לי עמי קשרו קשר עם מפונים ורכשו את הקרקעות, בעוד המפונים מקבלים מענקים שלא כדין

פרקליטות מחוז דרום (פלילי) הודיעה היום (ב') לעורך דין ששמו נאסר לפרסום, לרחמים גבעתי, לחברת לי עמי בע"מ שבבעלותם וכן ל-7 חשודים נוספים ממפוני גוש קטיף כי נשקלת העמדתם לדין, בכפוף לשימוע, בעבירות שונות - כל אחד לפי חלקו, בפרשת מכירת הקרקעות על-ידי המפונים, בדרכי מירמה, באופן שחותר תחת המטרה של הענקת הטבות ופיצויים למפונים עצמם.

בהתאם לחשדות, לאחר פינוי גוש קטיף קיבלו המפונים מהמדינה, במסגרת הסכם ההעתקה, זכות לקבל מגרשים מוזלים באשקלון ובבוסתן הגליל לצורך בניית בית מגורים. על המפונים נאסר למכור את הקרקע במשך 5 שנים.

על-פי החשד, עורך הדין, רחמים גבעתי וחברת לי עמי רכשו את המגרשים מהמפונים והציגו מצג-שווא לפיו מדובר בהסכמי הלוואה בלבד, כשהמפונים משתתפים לכאורה בהונאה זו. במסגרת הקשר הפלילי, נטען, החשודים חתמו עם כל אחת ממשפחות המפונים על הסכמים כוזבים, לפיהם הם מעניקים למפונים הלוואות לצורך רכישת הקרקעות, כאשר בפועל נמכרו המגרשים במירמה לחברת לי עמי, עוד בטרם קיבלו המפונים את המגרשים ממינהל מקרקעי ישראל.

כמו כן, כך על-פי החשד, חברת לי עמי שילמה למינהלת סל"ע בגין המגרשים, תוך שכל המעורבים מציגים מצג-שווא, לפיו המפונים הם רוכשי הקרקע, ואילו חברת לי עמי היא גורם מממן בלבד, שרק הלוותה כסף למפונים.

מכתבי החשדות עולה כי בחלק מהמקרים, חברת לי עמי בנתה בתים על הקרקע שנרכשה כאמור שלא כדין, וביתר המקרים החלו בפעולות בנייה בקרקע. במסגרת ההונאה לכאורה, המפונים קיבלו על-פי החשד במירמה מענקים שונים, כמי שמחזיקים ובונים בקרקע - בעוד בפועל לא היו זכאים לכך, כיוון שכבר מכרו את הקרקע.

עוד על-פי החשד, עורך הדין ששמו נאסר לפרסום ערך הסכמים כוזבים עם חלק מהמפונים, אשר זיכו את המפונים בקבלת מענקים והטבות מהמדינה, תוך ביצוע עבירות של זיוף, קשירת קשר לפשע, עבירות לפי חוק מיסוי מקרקעין ועוד.

כתבי החשדות מייחסים לחשודים, כאמור כל אחד לפי חלקו, ביצוע עבירות של קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות, זיוף ושימוש במסמך מזויף בנסיבות מחמירות, עבירות לפי חוק מיסוי מקרקעין ועוד.

בנוסף מיוחסות לעורך הדין, לרחמים גבעתי ולחברה שבבעלותם עבירות של הלבנת הון ורישום כוזב במסמכי תאגיד. לכתבי החשדות צורפה בקשת חילוט, בהיקף של כ-8 מליון שקל.

הפרשה נחקרה על-ידי היחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית במשטרת ישראל (יאל"כ) ויחידת יהלו"ם ברשות המסים, בליווי עו"ד שלום שיפר מפרקליטות מחוז דרום (פלילי). הליך השימוע יתקיים בפני עו"ד עפרה לוי, מ"מ פרקליט מחוז דרום (פלילי). 

עורכי הדין נתי שמחוני ואילנה זיבנברג, המייצגים את עורך הדין ששמו נאסר לפרסום ואת רחמים גבעתי, מסרו: "עמדת מרשינו היא כי המיוחס להם בכתב החשדות אינו משקף את המציאות כהווייתה - וכל שעשו הם בקשר עם מפוני גוש קטיף, נעשה כדת וכדין. אנו תקווה כי במסגרת הליך שימוע שיקוים אל מול הפרקליטות - ולאחר שנשטח בפניה את עמדת מרשינו באשר לחשדות - תגיע היא להחלטה מושכלת, לפיה לא דבק כל רבב בהתנהלותם, ותורה על סגירת התיק נגדם".