משרד הבריאות: חשש לעופרת במים היוצאים ממכונות הקפה

משרד הבריאות החל בבדיקת אלפי מכונות קפה תעשייתיות במגזר הפרטי והציבורי ■ כמחצית מהמכונות שנבדקו לא עומדות בתקן, וההמלצה כרגע היא להפחית בצריכת קפה מאותן מכונות

קוראת בקפה/ צילום:  Shutterstock / א.ס.א.פ קרייטיב
קוראת בקפה/ צילום: Shutterstock / א.ס.א.פ קרייטיב

אלפי מכונות קפה נבדקו על-ידי משרד הבריאות עקב חשש שבמים שיוצאים מהמכונה קיימות כמויות חריגות של עופרת המזיקה לבריאות.

מבדיקה של מאות מכונות עולה כי כמחצית מהמכונות שנבדקו לא עומדות בתקן של משרד הבריאות, וההמלצה כרגע היא להפחית בצריכת קפה מאותן מכונות.

לאור החשש הורה משרד הכלכלה, בתיאום עם משרד הבריאות, על דיגום של מכונות הקפה התעשייתיות מהדגמים אשר לגביהם עלה חשש לנוכחות עופרת.

במסגרת הדיגום נבדקו מאות מכונות קפה בעסקים מתחום המסעדנות והאירוח וכן מכונות המשמשות במגזר העסקי (חברות פרטיות ומסחריות). מהבדיקה עולה כי בכמחצית מהמכונות שנדגמו נמצאו רמות עופרת שעולות על התקן למי שתייה (10 ppb), וכן מהרמות המרביות המותרות במשקאות (20 ppb), כפי שנקבע בקווים המנחים של משרד הבריאות.

לאור התוצאות ניתנה הוראה להפסיק באופן מיידי וגורף את השימוש בכל מכונה בה נמדדה רמת עופרת חריגה. משרד הבריאות אף ממליץ לנשים בהריון להימנע כליל משתיית קפה ממכונות תעשייתיות עד להודעה חדשה.

הבדיקה המלאה צפויה לארוך כחודש, וההמלצה כרגע היא כאמור להימנע לשתות קפה ברשתות השונות העושות שימוש באותן המכונות. מכונה אשר תימצא בה רמת עופרת לא תקינה בהתאם להנחיות המקצועיות, תיאסר לשימוש עד לתיקונה או החלפתה.

רוצה להשאר מעודכן/ת בנושא נתח שוק וצרכנות?
✓ הרישום בוצע בהצלחה!
צרו איתנו קשר *5988