אנטרה ביו הגישה טיוטת תשקיף לקראת הנפקה בנאסד"ק

בכך מוותרת חברת פיתוח התרופות הישראלית על המשא ומתן שהתקיים למיזוגה לתוך חברת אלקוברה הציבורית, שהתחיל לפני כמה חודשים

חוקרת במעבדה / צילום: רויטרס
חוקרת במעבדה / צילום: רויטרס

החברה הפרטית אנטרה ביו (חברת פורטפוליו של די.אן.איי ביומד הבורסאית) הודיעה על הגשת טיוטת תשקיף לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC), לקראת הנפקה בנאסד"ק. בכך מוותרת חברת פיתוח התרופות הישראלית על המשא ומתן שהתקיים למיזוגה לתוך חברת אלקוברה הציבורית, שהתחיל לפני כמה חודשים.

אלקוברה, שכבר נסחרת בנאסד"ק ובקופתה כמה עשרות מיליוני דולרים, החליטה ללכת להליך תחרותי לבחירת החברה שתתמזג לתוכה, ואנטרה העדיפה לא להמתין ולהתקדם בעצמה.

בעקבות ההודעה עלתה היום מניית די.אן.איי (המחזיקה ב-36% ממניות אנטרה) בכ-3% ,והחברה
נסחרת לפי שווי של כ-43 מיליון שקל. אנטרה בוחנת הנפקה כבר מאז 2015 ,אבל חיכתה ככל
הנראה לתקופה שבה השוק בשל לכך, וכן לתוצאות טובות מניסוי ראשוני בבני אדם.

הסכום שיגויס - ככל הנראה, כמה עשרות מיליוני דולרים - ישמש למימון ניסוי שלב II/III בתרופה של אנטרה למחלת היתום "תת-פעילות של בלוטת יותרת התריס". מכיוון שמדובר במחלת יתום, ייתכן כי כמה עשרות מיליוני דולרים יספיקו להשלמת הניסוי.

ביום חמישי פרסמה די.אן.איי הודעה על כך שחברת קפיטל פוינט הסכימה להעמיד לה מימון בהיקף של 3  מיליון דולר, שיאפשר לה להשתתף בסבבי גיוס עתידיים של אנטרה. על פי המסמך, ניתן להעריך כי אנטרה תבצע גיוס פרטי בהיקף של כ-10 מיליון דולר, וכי תצא להנפקה ציבורית לאחר מכן.

מכיוון שבכוונתה להתחיל את הניסוי בתחילת 2018 תוך שימוש בכספי ההנפקה, נראה כי אנטרה
תבקש לצאת להנפקה בספטמבר הקרוב. אם השוק לא יהיה פתוח, היא עדיין תוכל לרשום את המניות מן הגיוס הפרטי למסחר. 

עוד ניתן להבין מהמסמך כי אנטרה מכוונת לשווי של לפחות 75 מיליון דולר ("אחרי הכסף") בהנפקה.
המוצר המוביל של אנטרה נועד לטיפול בהפרעות בבלוטות יותרת התריס במוח, אשר גורמות לבעיות בבניית עצם (שעלולות להוביל לשברים בעצמות). כמו כן, היא מפתחת תרופה לטיפול באוסטיאופורוזיס.

שני המוצרים היו אמורים להיכנס לשלב II של הניסויים הקליניים במהלך 2017 , על פי דוחות די.אן.איי לסיום 2016 ,אבל כמקובל בתחום, חלה דחייה - וכעת הניסוי הראשון צפוי להיערך במהלך 2018.

אנטרה ביצעה גיוס ב-2014 , שהוגדר כגיוס גישור לקראת הנפקה בנאסד"ק, שהיקפו היה כ-6 מיליון דולר, והוא בוצע לפי שווי של כ-5.28 מיליון דולר "אחרי הכסף". ב-2016 גייסה הלוואה המירה למניות של 5.7 מיליון דולר. בעלי העניין העיקריים בדי.אן.איי, המחזיקה ב-%36 ממניות אנטרה, הם זאב ברונפלד (15%), רפאל מנחם (6%) ומנכ"ל החברה, יונתן מלכה (5%). כמו כן, 6% ממניות די.אן.איי מוחזקות בידי חברת אורמד, הנסחרת בנאסד"ק ובתל אביב, וזאת משום שהטכנולוגיה המקורית בבסיס המוצר של אנטרה פותחה במקור באורמד. בעלי המניות באנטרה, מלבד די.אן.איי, הם קרן
פונטיפקס ומשקיעים פרטיים.