חברת אנרג'יאן היוונית הודיעה היום כי הממונה על הגז והנפט במשרד האנרגיה אישר את התוכנית לפיתוח שדות הגז "כריש" ו"תנין" (FDP), שהוגשה ביוני האחרון. בכך השלימה החברה עוד אבן דרך נדרשת לסגירה פיננסית שהיא מבקשת להשיג בסוף השנה, לקראת תחילת הזרמת גז ב-2020. בשנה שעברה מכרו החברות דלק ונובל אנרג'י את זכויותיהן בכריש ותנין לאנרג'יאן, זאת במסגרת מתווה הגז שאושר.
"אישור התוכנית על ידי ממשלת ישראל הוא אבן דרך חשובה והישג עצום עבורנו" ,אמר יו"ר ומנכ"ל קבוצת אנרגי'אן, מתיוס ריגאס. "אנו עובדים במלוא המרץ להגיע להחלטה סופית בנוגע לביצוע ההשקעה (FID) עד סוף השנה.
"התקדמנו באופן משמעותי בנושא התנאים ההכרחיים לחוזי אספקת הגז מ'כריש' ו'תנין'. עד כה חתמנו על הסכמים ומסמכי הבנות (MOU)) על מכירה של מעל 3 BCM בשנה. אישור התוכנית מהווה צעד חשוב נוסף בדרך ליצירת תחרות בשוק הגז הטבעי הישראלי, לטובת הצרכנים ולטובת כלכלת ישראל".
בעבר הכריז ריגאס שאחד התנאיים לפיתוח המאגרים הוא השגת הסכמי רכישה בהיקף של 3 BCM בשנה. עד כה חתמה החברה על כמה עסקאות, חלקן אופציונליות. עם דליה אנרגיות והחברה האחות אור אנרגיות חתמה אנרג'יאן במאי על ההסכם המחייב בהיקף של 0.6 BCM בשנה. עם יתר החברות נחתמו מזכרי הבנות: 1.1 BCM עם בזן, עם כיל - 0.9 BCM, OPC - 0.6 BCM בשנה, עם דוראד - 0.5, ועם ראפק - 0.5 BCM.
המחיר הממוצע של חוזים אלה נע בסביבות הארבעה דולרים ליחידת חום (MMBTU), נמוך בכ-70 סנט מהמחיר שמשלמות יצרניות החשמל הפרטיות למאגר תמר.
השלב הבא בתוכנית הפיתוח, לפיה הגז צפוי לזרום כבר בשנת 2020, הוא החלטת השקעה בפרויקט (FID) שצפויה להיות עד סוף 2017. החברה מינתה את בנק מורגן סטנלי כיועצים הפיננסיים לפרויקט, שכולל השקעה בהיקף של 1.3-1.5 מיליארד דולר לפיתוח מאגר "כריש".
אנרג'יאן ישראל מחזיקה ב-100% מהמאגרים, שמכילים גז טבעי בכמות מוערכת של כ-2.7 טריליון רגל מעוקב (TCF) , על פי אומדן כמויות הגז הטוב ביותר, ועתודות בשווי של כ-41 מיליון חביות נפט. בסך הכול מדובר בכמות שוות ערך לכ-531 מיליון חביות נפט.
תוכנית הפיתוח העיקרית של מאגר "כריש" כוללת קידוח של שלוש בארות, וטיפול מלא בגז באמצעות מתקן צף להפקה, אחסון ופריקה (FPSO) שיוקם מעל המאגר, כ-90 קילומטר מהחוף, בעל יכולת הפקה של כ-400 מיליון רגל מעוקב ליום. מהאסדה ייצא צינור באורך 80 ק"מ שיתחבר למערכת מגופים בקרקעית הים ולצינור רחב יותר שיוביל את הגז הטבעי ליבשה ולחיבור למערכת ההולכה הארצית.
הצינור הרחב הזה יאפשר בעתיד חיבור של תגליות נוספות ובכך יגדיל את כושר ההולכה ואת האפשרויות לאספקת גז ללא הקמתם של צינורות נוספים.
שני המאגרים יפותחו זה לאחר זה. בשלב הראשון יפותח שדה כריש ובהמשך יפותח שדה תנין בהתאם לביקוש, לקצב ההפקה בכריש ועל מנת להבטיח יציבות אספקה וניצול מיטבי של הגז הטבעי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.