שביתה בתיכונים מחר: "האוצר מנסה להקטין דרישותינו"

יו"ר ארגון המורים: "ביום ראשון, 12.11.17, שבתנו שביתת אזהרה של יום אחד על מנת לאותת למשרדי האוצר והחינוך שלא ניתן יד לסחבת" ■ האוצר: "חבל שבמקום ולנסות להגיע לעמק השווה על ידי ניהול משא ומתן ענייני, בוחר הארגון לנקוט בצעדים כוחניים"

רן ארז / צלם: ששון טירם
רן ארז / צלם: ששון טירם

ארגון המורים הודיע היום (ב') כי ישבית מחר את הלימודים בחינוך העל יסודי (כיתות י' - יד') בשל מה שהוא מכנה "התבצרות האוצר וחוסר ההתקדמות במו״מ". הארגון יודיע מדי יום בנוגע לצעדים הצפויים בימים שלאחר מכן.

באגרת שהפיץ למורים כתב יו״ר הארגון רן ארז: "ביום ראשון, 12.11.17, שבתנו שביתת אזהרה של יום אחד על מנת לאותת למשרדי האוצר והחינוך שלא ניתן יד לסחבת שבה הם נוקטים מזה כ- 10 חודשים במו"מ לחידוש ההסכם הקיבוצי". ארז מאשים במכתבו את "פקידי האוצר" בקביעת ישיבות מו"מ "בתדירות נמוכה",  וכן בניסיון "להטעות אותנו באמצעות נתונים שגויים וחישובים לא נכונים המכוונים להצביע על עלות גדולה מדי של הסכם השכר ואז להקטין למקסימום את דרישותינו". ארז ממשיך וכותב כי "הם שכחו כנראה שגם אנחנו יכולים לחשב חישובים וכי לשקר רגליים קצרות".

מהאוצר נמסר בתגובה כי "חבל שבמקום ולנסות להגיע לעמק השווה על ידי ניהול משא ומתן ענייני, בוחר הארגון לנקוט בצעדים כוחניים עד כדי השבתת החטיבות העליונות. צר לנו על החלטת ארגון המורים לגרור רגליים במסגרת המו"מ חלף התקדמות במשא ומתן לצורך חתימה על הסכם שכר שיחזק את המורים בחטיבות העליונות ויקדם את מערכת החינוך בשנים הקרובות."

גורמים באוצר אמרו כי "היום בצהריים תוכננה פגישת משא ומתן נוספת עם ארגון המורים, בה הצדדים היו אמורים לדון בהצעה עליה סוכם בפגישת המשא ומתן הקודמת. לצערנו, יו"ר ארגון המורים בחר שלא לקחת חלק בפגישה, ובמקום זאת הודיע לנוכחים כי יש לו דרישות מקדימות למו"מ שאם לא ייענו אין בכוונתנו לשוב לשולחן הדיונים. על אף שהמשא ומתן מתקיים מזה חודשים רבים, ולאחר שהונחו הצעות רבות לסיום המשא ומתן, ארגון המורים בחר להציב דרישות מקדימות בעלות תקציבית גבוהה שעיקרן להיטיב עם המורים הוותיקים על חשבון המורים הצעירים. בנוסף, ארגון המורים מסרב לפריסת התשלומים כך שיותאמו להסכמי השכר הנוהגים במגזר הציבורי ולמדיניות התקציבית של ממשלת ישראל".

הסוגיה העיקרית השנויה עדיין במחלוקת בין הצדדים היא עיתוי העלאות השכר - המורים דורשים לקבל את מלוא תוספות השכר לאלתר בעוד שהאוצר מבקש לפרוס את ההעלאות לאורך תקופת ההסכם. תוספות השכר שהאוצר מציע למורים הן העלאת השכר ההתחלתי של מורים ל-8,000 שקל ברוטו במקום 6,400 שקל כיום ותוספת שכר בסך 600 למורים מוותק 8 שנים ומעלה שביחד עם תוספת של הסכם קודם צפויה להגיע ל-1,000 שקל). בנוסף דורש ארגון המורים מהאוצר תוספת גמולי השתלמות והעלאת התקרה של צבירת גמולי השתלמות, שעות לבעלי תפקידים, הוספת תקני ייעוץ בחטיבות הביניים,  מתן מענקי הצטיינות למורי חטיבות הביניים וגמול שעות חינוך למורי חטיבות הביניים וכן תוספת שכר למנהלי בתי ספר. בארגון טוענים כי "רבות מתביעותינו הנוספות אינן עולות כסף, אך משפרות את תנאי העבודה של המורים בבתיה"ס".