ביג נכנסת לשותפות בקניון בת-ים לפי שווי של 555 מיליון שקל

המשנה למנכ"ל ביג: "עשרות אלפי תושבים יכולים להגיע לקניון ברגל, המיקום שלו נהדר"

קניון בת-ים / צילום: איל יצהר
קניון בת-ים / צילום: איל יצהר

חברת הנדל"ן המניב ביג חתמה על מזכר הבנות לרכישת 50% מקניון בת-ים מחברת אשטרום נכסים לפי שווי ברוטו של 555 מיליון שקל לקניון. הקניון ממוקם במרכז העיר, ברחוב יוספטל, בשטח של כ-21 אלף מ"ר עם 1,000 מקומות חניה, ויש בו כ-100 חנויות, ביניהן של רשתות מובילות כ-H&M, קסטרו, רנואר, פוקס, מקדולנד'ס וסטימצקי. ההכנסה התפעולית הנקייה מהקניון (NOI) מסתכמת כיום בכ-39 מיליון שקל לשנה.

ביג תרכוש 50% ממניות חברת הנכס מידי אשטרום נכסים תמורת כ-126 מיליון שקל נטו, סכום המשקף את שווי הקניון בניכוי התחייבויות. עם השלמת העסקה, הצפויה בתוך כחודשיים, יחזיקו החברות במשותף בנכס. ביג נסחרת בשווי של כ-3.3 מיליארד שקל ואילו אשטרום נכסים בכ-1.5 מיליארד שקל.

ביג, שנמצאת בשליטת יהודה ורוני נפתלי, ומנוהלת על-ידי איתן בר-זאב, מחזיקה ב-51 מרכזי מסחר, מתוכם 27 בארה"ב, בשטח כולל של כמיליון מ"ר. אשטרום נכסים, המשתייכת לקבוצת הנדל"ן והתשתיות אשטרום ומנוהלת על-ידי ירון רוקמן, מתרכזת אף היא בהשקעות בנדל"ן מניב בעיקר בישראל וגם בגרמניה, ובסך-הכול היא מחזיקה בשטחי משרדים, מסחר, תעשייה ומלונאות בהיקף של כ-504 אלף מ"ר.

"בת-ים נמצאת בתנופת פיתוח"

חי גאליס, משנה למנכ"ל ביג, אמר ל"גלובס" כי "אמנם רוב המרכזים שלנו פתוחים, אבל יש לנו גם 3 קניונים סגורים, בטבריה ובית שמש, שהם ב-100% תפוסה ומאוד מוצלחים, וקניון אופנה בירכא. קניון בת-ים הוא נכס מאוד דומיננטי, עם פוטנציאל השבחה משמעותי ואנחנו מתכוונים לשדרג אותו ולהכין אותו לאתגרים של השנים הבאות מבחינת חוויית הלקוח ותמהיל החנויות בקניון. בת-ים נמצאת בתנופת פיתוח, האוכלוסייה שם גדלה, מתפתחת וצעירה יחסית. עשרות אלפי תושבים יכולים להגיע לקניון הזה ברגל, המיקום שלו נהדר וזה יתרון משמעותי".

אתמול הודיעה ביג במפתיע כי היא מבטלת במפתיע את מיזם האונליין שלה - ביג פלוס - חודשים ספורים לאחר שיצא לדרך ולאחר שהשקיעה בו 10 מיליון שקל. בחברה הסבירו כי רק עתה התברר להם כי הוראות המס בישראל לא מאפשרות להם לפעול כפי שקיוו. גאליס אמר היום כי "אפליית האתרים הישראלים אל מול האפשרויות הבינלאומיות היא הסיבה העיקרית להקפאת הפעילות. אנו שוקדים על מבנה פעילות אחר שייתן מענה לעיוות המערכתי שנוצר על-ידי רשויות המע"מ והמכס".