שלחתם מייל ואתם מתחרטים עליו? יש דרך חזרה

שלחתם הודעה לקבוצה הלא נכונה? התחרטתם על הערה? רוב שירותי המייל, המסרים המיידיים ואפילו הרשתות החברתיות מאפשרות לבטל הודעות שנשלחו, ולפעמים אף למחוק הודעות לאחר שכבר התקבלו. כך תצילו את עורכם בשבע מהפלטפורמות הפופולריות ביותר

זה קרה לכל אחד לפחות פעם אחת: ההודעה הזאת בווטסאפ שנשלחה לפני שסיימתם לכתוב אותה, או שנשלחה בטעות לקבוצה הלא נכונה; או ההודעה הזועמת במייל שכתבתם לבוס כדי להוציא קיטור שלא באמת התכוונתם לשלוח אבל האצבע החליקה על הכפתור הלא נכון. או בקיצור: עשיתם פדיחה, מה עכשיו?

1. Gmail: חצי דקה של חסד

עד לפני כעשור מה שנשלח - נשלח, ואם טעיתם, כל מה שנותר היה להתפלל, לנסח התנצלות או לרדת מהארץ. ג'ימייל הייתה כנראה הראשונה להשיק פיצ'ר שמאפשר "למשוך חזרה" מייל שכבר נשלח. פעם הוא הסתתר בהגדרות למתקדמים, שנקראו labs. היום הוא מתאפשר בברירת המחדל.

מה עושים? לאחר ששלחתם מייל יש לכם חלון זמן קצר שבו תוכלו לבטל את השליחה. בתחתית המסך, בצד, יקפוץ חלון שחור קטנטן. לחצו שם על המילה undo. אפשר לשלוט במשך חלון הזמן כך:

  1. בג'ימייל, הקליקו על אייקון הגלגל שיניים כדי להגיע למסך ההגדרות;
  2. במסך ההגדרות, בלשונית General (זו לשונית ברירת המחדל) האופציה החמישית היא Undo Send. שם תוכלו לקבוע האם חלון הזמן יהיה 5, 10, 20 או 30 שניות;
  3. גללו לתחתית המסך ולחצו על Save Changes.

2. אאוטלוק: לבטל רק מיילים ארגוניים

החדשות הטובות: יש אפשרות לבטל משלוח מייל באאוטלוק. החדשות הרעות: אפשר לבטל מיילים רק במסגרת הארגון/חברה שלכם. דהיינו - מייל מפדח לבוס אפשר למשוך חזרה, מייל לא הולם ללקוח - לא.

מה עושים? קודם כל מוודאים שאפשר. גשו ללשונית File והסתכלו מה כתוב מתחת ל-Account Information. אם כתוב שם Microsoft Exchange אז אתם מסודרים ואפשר להמשיך הלאה.

  1. כדי לבחור את המייל שברצונכם למחוק גשו לתיקיית הפריטים שנשלחו (Sent Items) ואז דאבל-קליק על המייל המדובר;
  2. לאחר שהמייל נפתח בחלון נפרד הקליקו על File (בברירת המחדל המייל נפתח על לשונית Message);
  3. בחרו בריבוע השני מלמטה (Resend or Recall);
  4. בחלונית שנפתחת בחרו ב-Recall This Message;
  5. בחלונית שנפתחת הקליקו על Ok.

להנחיות באתר התמיכה באנגלית הקליקו כאן.

3. פייסבוק: לתחמן את המערכת

החל מפברואר השנה, פייסבוק מאפשרת חלון זמן קצר בן 10 דקות למחיקת הודעות ששלחתם גם מחשבונות בני שיחכם:

1. לאחר שלחצתם לחיצה ארוכה על ההודעה, בחרו ב-Remove.
2. בחלון שייפתח, בחרו ב-Remove for Everyone, כדי למחוק את ההודעה גם מחשבון הנמען.
3. בחלון הבא שייפתח, אשרו את המחיקה, על ידי הקלקה על Remove.
4. עתה, במקום ההודעה שנמחקה, יופיע החיווי You removed a message.

משתמשים שחלון הזמן הזה לא מספק אותם יכולים להשתמש בצ'אט הסודי:

  1. היכנסו אל מסך ההתכתבות עם נמען כלשהו;
  2. הקליקו על אייקון ה-i המוקף בעיגול;
  3. בחרו ב-Go to Secret Conversation (ליד אייקון המנעול);
  4. בחלונית הטקסט שבחלק התחתון של המסך לחצו על איקון השעון המעורר ושם;
  5. בחרו בפרק הזמן שלאחריו הודעה תימחק גם מהנמען, לא משנה אם היא נקראה או לא.

4. ווטסאפ: רק הודעות שלא נקראו

קל ופשוט למחוק הודעות שלא נקראו עדיין על ידי הנמען בווטסאפ:

  1. במסך השיחה לוחצים על ההודעה עצמה (או על כמה הודעות בזו אחר זו) ולאחר שההודעות שבחרנו מסומנות, ניגשים אל אייקון הפח שבחלק העליון של המסך;
  2. במסך שנפתח שימו לב היטב שאתם בוחרים Delete for everyone, כי אם בטעות תמחקו את ההודעה רק עבור עצמכם לא תוכלו עוד למצוא אותה כדי למחוק אותה גם אצל הנמען.

5. אינסטגרם: למחוק בלי בעיה

באינסטגרם אפשר למחוק - או בעצם לבטל את שליחתן - של הודעות פרטיות בין משתמשים. ההודעה תמחק בלי בעיה, בשני המחשבים, גם שלכם וגם של הצד השני, אך באינסטגרם מזהירים כי ייתכן שהנמען הספיק לקרוא את ההודעה.

  1. לחצו על אייקון מטוס הנייר שנמצא בפינה הימנית העליונה של המסך;
  2. בוחרים את השיחה ולוחצים לחיצה ארוכה על ההודעות שרוצים למחוק;
  3. בוחרים באפשרות Unsend.

6. טלגרם: מחיקה קלה ופשוטה לכל

טלגרם מציגה את מדיניות המחיקה המרחיקת לכת ביותר: כל משתמש יכול למחוק כל הודעה שהיא, כולל הודעות ששלחו אנשים אחרים. אפשר למחוק כל הודעה, לא משנה מתי היא נשלחה, והיא תמחק לא רק אצל המשתמש שמחק אותה, אלא גם אצל כל יתר המשתמשים.

  1. במסך ההתכתבות, מסמנים את ההודעה שברצונכם למחוק;
  2. ניגשים לאייקון הפח בחלק העליון של המסך ומסמנים את הצ'ק בוקס בכדי למחוק את ההודעה גם אצל הנמען.

7. סנאפצ'אט: בטוח שרצית למחוק? באמת? כן?

כל עוד מדובר רק בהודעת טקסט, דהיינו לא תמונות או וידאו, החל מיוני השנה אפשר למחוק הודעות גם בסנאפ! איך מוחקים?

  1. בתוך מסך ההתכתבות עם בן השיח, מסמנים את ההודעה הספציפית שרוצים למחוק;
  2. בחלון שנפתח בוחרים ב-Delete;
  3. אבל אז, שימו לב - נפתח עוד חלון! ובו שוב צריך לאשר את כוונתכם, הפעם על ידי לחיצה על כפתור השאלה delete chat? 
רוצה להשאר מעודכן/ת בנושא גלובס טק?
✓ הרישום בוצע בהצלחה!
צרו איתנו קשר *5988