הנקראות ביותר

הבית הכפרי בשרון מסתיר בתוכו לופט דרמטי

הבית גובל בכביש סואן, מה שאתגר את האדריכלית שרון ויזר למצוא פתרונות לשמירה על פרטיות ● החלל המרכזי תוכנן כלופט פתוח, המאפשר מבט מלא מהכניסה ועד קצה הגינה ● מדור העיצוב של ליידי גלובס

הבריכה מוקמה בצד, כדי להשאיר מרחב ירוק / צילום: עודד סמדר
הבריכה מוקמה בצד, כדי להשאיר מרחב ירוק / צילום: עודד סמדר

הבית. ממוקם ביישוב בשרון, כ-400 מ"ר בנויים על מגרש פינתי של 800 מ"ר. לבית שלושה מפלסים - מרתף, קומת קרקע וקומה עליונה. שתי חזיתות פונות לרחוב.

בעלים. זוג הורים, שני ילדיהם הקטנים ושני כלבים.

אתגר. "הבית גובל בכביש מעט סואן, כך שהמטרה הייתה לתכנן כניסה מהאזור השקט וליצור מהגינה מחיצת הפרדה ירוקה, על מנת לתת פרטיות והסתרה מהרחוב", מסבירה האדריכלית, שרון ויזר. "בנוסף, הבית מעט מוגבה מהרחוב על מנת למקסם את הפרטיות".

החלל הציבורי תוכנן כאופן ספייס המכיל את הסלון, המטבח ופינת האוכל. החזית פתוחה לכיוון הגינה, ונותנת לגוני הירוק להוות תמונה החודרת לתוך החלל / צילום: עודד סמדר

תכנון. "החלל המרכזי של הבית נמצא בקומת הקרקע, וכבר מהכניסה, שהיא רחבה ובעלת דלת כפולה, ניתן לחוות את כל החלל ודרכו לראות עד קצה הגינה - דרך ויטרינות מברזל בלגי, בכל החזית האחורית.

"החלל הזה הוא סוג של לופט פתוח, המאחד את כל הפונקציות - מטבח, פינת אוכל וסלון רחב ידיים. החלל מתאפיין בקווים נקיים, אקלקטיות של חומרים, פתיחות ושילוב הפונקציות ליחידת חיים אחת. הספרייה בסלון משלבת טלוויזיה, כך שמכל חלל ניתן לצפות בה.

"בקומת הכניסה מוקמה גם פינת משפחה מעט מוצנעת, הכוללת פינת עבודה להכנת שיעורי בית או גלישה במחשב, וישיבה נוחה מול טלוויזיה נוספת. פינה זו מוקמה בסמוך למטבח, כדי ליצור נוחות מקסימלית בזרימה בבית. ההחלטה להסתירה נובעת מהרצון להצניע את הבלגן, ולאפשר לילדים מקום שבו ניתן לפזר בחופשיות את משחקיהם".

חדר שינה הורים. "מאופיין בקווים פשוטים ונקיים, הנותנים אווירה של רוגע ושקט. הצבעים מונוכרומטיים, ומתבססים על גוני מוקה, אפור ושחור. הארונות הינם חלק אינטגרלי מהחדר - על מנת לתת תחושה של מרחב גדול יותר, הארון ממשיך ומלווה את הכניסה לחדר הרחצה.

"לחדר תוכננה מרפסת עם ויטרינה גדולה, המשקיפה לכיוון הגינה המרכזית. חלל חדר השינה זורם כלפי חוץ, וניתן להביט על צמרות העצים, ובעיקר על השמים המשתקפים מבעד לזגוגיות".

מהמטבח ניתן לראות את כל חללי הבית. הכיריים מוקמו על האי שבמרכז, בעוד הכיור סמוך לחלון, ומאפשר מבט לגינה הצדדית שבה שתולים עצי פרי / צילום: עודד סמדר

חדר הרחצה של ההורים. אריחים שחורים בצורת פישבון ממשיכים את ריצוף הפישבון מהעץ בחדר השינה. לקירות נבחרו אריחים אפורים כהים מרצפה לתקרה ליצירת מראה דרמטי / צילום: עודד סמדר

סגנון. "החלק החיצוני של הבית מתאפיין בסגנון כפרי חם - כל קומת הקרקע מחופה בבריקים בגוני מוקה, מסגרות התוחמות את החלונות, טיח אפרפר עם אלמנטים של גג רעפים הצבוע בלבן, וקורות עץ בולטות. מעקות הבית נצבעו בגוני אפרפר. ריצוף החוץ מתאפיין בגוני מוקה ואפור, ומשלב גדלים שונים וצבעים חמים, הנגזרים מפלטת הצבעים החיצונית.

"פנים הבית מאופיין בגוונים מעט יותר דרמטיים. רצפת הבית חופתה ברזינה בגון מוקה, אחידה ללא חלוקות, הנותנת מראה נקי ומודרני. הגוונים הבולטים הם אפור גרפיט, שחור ועץ אלון, המשולב בספרייה, במטבח ובמדרגות. שתי הקומות הנוספות רוצפו פרקט בצורת פישבון, ובבית כולו שולבו ברזל שחור ונגיעות של זהב וכחול בגופי תאורה וריהוט".

תאורה. "לחלל הפנים נבחרה תאורה נסתרת ברובה, שמבוססת על גופים שקועים נעלמים. מעל פינת האוכל והאי במטבח הוצבו גופים דקורטיביים יותר. בחדר המשפחה ובמדרגות הוצבו גופים המשלבים פליז ואהילים שחורים. הגופים שנבחרו להיקף החיצוני של הבית הם בעלי נוכחות ותאורת נורות פחם".

חדר השינה של ההורים פתוח לכיוון הגינה האחורית, ויש ממנו יציאה למרפסת. הרצפה חופתה בפרקט אלון מעושן בהנחה של פישבון / צילום: עודד סמדר

החצר. "תוכננה כך שהבריכה מוקמה לאורך הגדר, לצד הבית, מה שמשאיר מרחב ירוק פנוי וגדול למשחקי ילדים, ולרצף של גינון עד לקצה המגרש. הפרגולה המתפרשת לאורך כל החזית האחורית מכילה סלון חוץ, פינת אוכל, ובקצה, מטבח עם ברביקיו וכיסאות בר. הגינה והבריכה משתלבות בהרמוניה, ויוצרות המשכיות טבעית לחלל הפנים דרך הוויטרינות הרחבות".

רוצה להשאר מעודכן/ת בנושא הסיפורים הגדולים של השבוע?
אני מאשר/ת קבלת תוכן פירסומי מגלובס
נושאים נוספים בהם תוכל/י להתעדכן
נדל"ן
גלובס טק
נתוני מסחר
שוק ההון
נתח שוק
דין וחשבון
מטבעות דיגיטליים
✓ הרישום בוצע בהצלחה!
עקבו אחרינו ברשתות
לכתבה הקודמתהמנהלות המשפיעות בישראל מגלות איך הן מנהלות את הלחץ