שינוי כיוון בבורסה שרשמה עליות נאות

יום המסחר השלישי לשבוע התנהל בעליות שערים נאות וזאת כשהחוזים העתידיים בארה"ב הצביעו על כיוון דומה לקראת פתיחת המסחר שם.

המגמה החיובית המובהקת שאחזה היום בשוק השכיחה את הדרמה שנרשמה בפתיחת השבוע, אז נרשמו ירידות שערים חדות בהשפעת כיוון המסחר בעולם, כל זאת בעקבות התגברות החששות מההשלכות השליליות האפשריות של התפשטות וירוס הקורונה שמקורו בסין.

ברקע למסחר היום, המשקיעים שאבו עידוד בין היתר מהזרמת הון מאסיבית של עשרות מיליארדי דולרים עליה הודיע הבנק המרכזי הסיני שתבוצע בזמן שהממשל הסיני פועל למיגור הווירוס שהתפרץ - מה שתמך גם במגמה חיובית גם בבורסות המרכזיות באסיה, ובהן הבורסה הסינית, אחרי ירידות שערים חדות שנרשמו גם שם.

בבית ההשקעות אקסלנס ציינו בסקירתם השבועית כי "השוק מחכה לנקודת 'שיא ההדבקה' של וירוס הקורונה, זאת לאור הסגר והבידוד האגרסיבי בסין. ככל שיגיע מהר יותר, כך השוק יתקן במהירות את כל הירידות, אך ככל שנקודת השיא תתעכב, כך הנזקים עשויים להפוך לבלתי הפיכים".

לפי אקסלנס, "הקורונה, כמו כל זעזוע מאקרו כלכלי, משבשת את תוכניותיהן העסקיות של חברות, אך הניסיון מלמד שמשך השיבוש עשוי להיות משמעותי הרבה יותר מהיקפו".

בזירה המקומית, הבורסה עדכנה היום כי החל מעוד חודש (8.3.2020) סיום יום המסחר בימי ראשון יוקדם ב-35 דקות, ויתבצע ב-15:50. זאת על רקע מחזורי המסחר הנמוכים הנרשמים בבורסה המקומית בדרך כלל בימי ראשון.

מהנתונים שפרסמה הבורסה לחודש ינואר בולטת עלייה ניכרת במחזור המסחר הממוצע היומי בחודש ינואר (כולו) שהגיע לכ-1.3 מיליארד שקל - היקף המשקף עליה של כ-22% ביחס לממוצע היומי בשנת 2019, שעמד על פחות מ-1.1 מיליארד שקל. המחזור היומי הממוצע כולל קרנות סל הגיע ל-1.7 מיליארד שקל - גבוה בכ-31% מהממוצע היומי ב-2019 שעמד על כ-1.3 מיליארד שקל.

בצד החיובי של מדד ת"א 35, מניית טבע קפצה בכ-5%-6%, אחרי שנהנתה מעליות נאות במסחר בארה"ב. ברקע למסחר, טבע דיווחה אתמול על תוצאות חיוביות בניסוי של אחת מהתרופות שלה.

עוד בצד החיובי של המדד המוביל, מניות חברות הנדל"ן של שיכון ובינוי, עזריאלי ומליסרון טיפסו בכ3%-4%.

עוד במסחר, מניית אלוט קפצה בכ-15%. זאת על רקע פרסום דוחותיה הכספיים לרבעון הרביעי ולשנת 2019, לצד תחזיות לגבי השנה הנוכחית. עוד בין הדואליות, מניות אודיוקודס ופריון טיפסו בכ-5%-6%.

מניית מבני תעשיה שוב ריכזה עניין, כפי שהיא עושה בימי מסחר רבים בתקופה האחרונה, והתחזקה בכ-2%.

מניית ישראכרט איבדה כ-1.5%-2% בהמשך לירידה של כ-5% שרשמה אתמול, על רקע החלטת בנק הפועלים על חלוקת דיבידנד בעין של מניות ישראכרט, במהלך שיפסיק את שליטתו של הבנק בחברת האשראי.

מניות אבגול והמלט המשיכו להיחלש, ואיבדו היום כ-1%-2%, על רק חששות המשקיעים מהשלכות המצב בסין על פעילותן.

במסחר באג"ח הקונצרניות נרשמה מגמה חיובית, ובמסחר באג"ח הממשלתיות נרשמה מגמה דומה.