האם הקורונה הרגה את בית הקפה שלי? לא בטוח

בתי קפה רבים שילמו מחיר כבד בעקבות הסגר שעברנו בימי הקורונה • האם ייתכן שלכל עסק יש חיים, וההשפעה הזאת היא חלק מהביוגרפיה שלו? • משל על התלבטות קטנה מימי המגפה והשפעתה של הכלכלה ההתפתחותית • האזינו

בתי קפה סגור בתחילת משבר הקורונה / צילום: שני אשכנזי, גלובס
בתי קפה סגור בתחילת משבר הקורונה / צילום: שני אשכנזי, גלובס

עצמאים רבים שילמו מחיר על הסגר שעברנו בימי הקורונה. האם ההשפעה הזו היא חלק מההיסטוריה של העסק? אולי חלק מהביוגרפיה שלו? האם לבית הקפה שלי יש חיים? בפרק הקרוב של "קטע כלכלי" אנחנו משלבים התלבטות קטנה מימי המגפה כדי לסיים את הסדרה הקצרה על כלכלה התפתחותית.

כדי להבין לעומק את הגלגול שעבר בית הקפה השכונתי, בואו נדמיין בעל חיים חדש. נקרא לו "תחמוס ארצישראלי מצוי". עכשיו ננסה להבין מה משפיע על ההתפתחות שלו. אם הוא היה חולה בטרם הגיע החורף, הוא היה סובל; אם הוא היה בריא, הוא הצליח לשרוד את הנורא מכל. וכמו גלגל החיים, כך גם העסקים החזקים הצליחו לשרוד את המגפה, ואילו החלשים נותרו בסכנה.

מוזמנים להאזין ולעקוב אחרינו בספוטיפיי, באפל פודקאסטס, בגוגל פודקאסטס או באפליקציה האהובה עליכם.

■■

ד"ר אושי שהם-קראוס הוא דוקטור לפילוסופיה של הכלכלה, עוסק בלימודי עתידים בתחום הפיננסי. לימד במשך שנים בבתי הספר לכלכלה ולמינהל עסקים במכללה למינהל. מרצה ויועץ בתחומי ה-Fintech ,Wealthtech ,Insurtech. מרצה על התפתחויות טכנולוגיות קרובות והשפעתן על סקטורים שונים בתעשייה ומדריך בשימוש בסכמות חשיבה מתחום לימודי העתידים לטובת עבודה ארגונית. ניתן להשיג את אושי ב אתר הבית או במייל.

יומן קורונה:
ניוזלטר יומי על כל מה שצריך לדעת
הרשמה
הרישום נכשל
✓ הרישום בוצע בהצלחה!
צרו איתנו קשר *5988