פורטיסימו | בלעדי

קרן פורטיסימו במו"מ לרכישת חברת השירותים המוניציפליים המחזיקה בסלופארק בכ-200 מיליון שקל

מ.ג.ע.ר מספקת שירותי גבייה ופיקוח עירוני לרשויות מקומיות ומחזיקה בחברת סלופארק • בעלי השליטה בחברה, יורשי דן דוד, נכשלו באחרונה בהצעת רכש שהגישו לחברת לידר השקעות

יובל כהן, מייסד ושותף מנהל, פורטיסימו / צילום: שלומי יוסף, גלובס
יובל כהן, מייסד ושותף מנהל, פורטיסימו / צילום: שלומי יוסף, גלובס

קרן הפרייבט אקוויטי פורטיסימו, בראשותו של יובל כהן, מנהלת משא ומתן מתקדם לרכישת השליטה בחברת מ.ג.ע.ר מידי חברת ATE של יורשי דן דוד - כך נודע ל"גלובס". לפי הערכות, העסקה תשקף שווי של כ-200 מיליון שקל למ.ג.ע.ר.

מ.ג.ע.ר מספקת שירותים מוניציפאליים, כמו גבייה ופיקוח עירוני לרשויות מקומיות ברחבי המדינה, אבל נראה כי העניין של פורטיסימו בחברה מגיע בעיקר מהצדדים הטכנולוגיים של פעילותה: החברות הבנות סלופארק, שפיתחה אפליקציית תשלום חניה באמצעות הטלפון הנייד, וכן PrioriCity, שמספקת מערכת ERP ייעודית למגזר המוניציפאלי.

חברת PrioriCity הוקמה על ידי מ.ג.ע.ר בשיתוף עם חברת Priority Software - שהיא חברת פורטפוליו של קרן פורטיסימו, וכך למעשה, נוצר הקשר שהוביל למגעים לרכישת מ.ג.ע.ר על ידי הקרן. באשר לסלופארק, היא פועלת בישראל ובמדינות נוספות (לפי האתר שלה, יש לחברה פעילות באוסטרליה, בארגנטינה ובאירופה והיא מתכננת להתרחב לאזורים נוספים), אבל בארץ היא מחזיקה בנתח שוק נמוך משל המתחרה הבולטת, חברת פנגו.

מילגם היא המתחרה הבולטת בארץ

בראיון למגזין G של "גלובס" לפני כשנה העריך מנכ"ל סלופארק, גיא סלוק, כי נתח השוק של החברה בישראל הוא כ-15%. המשמעות מבחינת רוכש פוטנציאלי היא שיש לחברה לאן לצמוח גם בישראל וגם בעולם. בעלת השליטה במתחרה פנגו היא חברת מילגם, שהיא המתחרה הבולטת של מ.ג.ע.ר בתחום השירותים המוניציפאליים.

בעלת השליטה במ.ג.ע.ר כיום היא חברת ATE, הרשומה כחברה הולנדית ומוחזקת על ידי קרן דן דוד (99%) ויצחק (צחי) אפלויג (1%), המוביל את השקעות החברה. השקעות אלה כוללות גם את החברה הבורסאית לידר השקעות, שאפלויג משמש בה יו"ר.

ב-2008 רכשה ATE את החזקות שותפתה במ.ג.ע.ר, חברת שיכון ובינוי, תמורת כ-30 מיליון שקל ולפי שווי של כ-80 מיליון שקל למ.ג.ע.ר. ATE, אגב, הגישה באחרונה הצעת רכש למניות הציבור בחברת לידר השקעות, במטרה למחוק אותה ממסחר בבורסה. אתמול דווח כי הצעה זו לא נענתה. בעל מניות נוסף, לצד ATE, הוא מייסד ומנכ"ל מ.ג.ע.ר, אליהו חורי, והוא צפוי להישאר בחברה גם לאחר המכירה לקרן פורטיסימו.

מ.ג.ע.ר הוקמה ב-1990. לפי אתר האינטרנט של החברה, עם לקוחותיה נמנים משרדי ממשלה (האוצר, הבינוי והשיכון, התחבורה ועוד), וכן עיריות ומועצות אזוריות ברחבי הארץ, ובהן למשל, לוד, כפר סבא, יהוד-מונוסון, יבנה, הרצליה, נתניה, שדרות, רמת נגב ועמק יזרעאל. עוד לקוחות הם תאגידי מים, ובהם למשל התאגידים של רמת גן ושל קרית אונו.

החברה מספקת ללקוחות שהן רשויות מקומיות שירותי גבייה ומוקד טלפוני, ובמשרדים הממשלתיים היא פועלת בפרויקטים, כמו למשל, פרויקטי מחיר למשתכן ומחיר מטרה, שבהם מ.ג.ע.ר היתה אחראית על בדיקת הזכאות של משתתפי ההגרלות.

פורטיסימו גייסה עד כה 1.6 מיליארד דולר

קרן הפרייבט אקוויטי פורטיסימו קפיטל מתמקדת בעיקר בחברות טכנולוגיות ותעשייתיות בוגרות, בעלות פעילות גלובלית ופוטנציאל צמיחה. פורטיסימו גייסה עד היום 1.6 מיליארד דולר במסגרת חמש קרנות, כשהגיוס לקרן החמישית הושלם בפברואר האחרון, ובמסגרתו גייסה 650 מיליון דולר מגופים ישראלים וזרים, תוך שהיא זוכה לביקושים גבוהים. ביקושים אלה נבעו מהצלחות הקרן בעבר, הכוללות בין השאר מימושים מוצלחים מאוד בחברות סודהסטרים, נור מקרופרינטרס וקורנית דיגיטל.

צוות ההשקעות של פורטיסימו קפיטל כולל מנהלים שותפים בעלי ניסיון רב בהשקעות וליווי אקטיבי של חברות בשוק המקומי והבינלאומי: יובל כהן (מייסד ושותף מנהל), אלי בלט, שמוליק בראשי, מרק לזניק, יוחאי הכהן, יואב היינמן, אורי זהבי, איתמר עפל ואורי נייער.

בין חברות הפורטפוליו הנוכחיות של פורטיסימו ניתן לציין את חברת הטכנולוגיה GigaSpaces, חברת המכשור הרפואי טוטנאור וחברת המזון סוגת. ההשקעה האחרונה שבוצעה על ידי הקרן היתה בחברת Beewise מבית העמק - חברה המספקת פתרון טכנולוגי שמאפשר אוטומציה לטיפול בכוורות דבורים ומנטר את מצב הכוורת בזמן אמת.

כישלון להצעת הרכש ללידר

בתוך כך עדכנה השבוע חברת לידר השקעות על כישלונה של הצעת הרכש שפרסמה קרן ATE, בעלת השליטה בה, למניות הציבור, בתמורה כוללת של כ-50 מיליון שקל.

הצעתה של הקרן, שבה מחזיקים יורשי דן דוד, נגעה לכ-18% ממניותיה של לידר השקעות, ונקבה במחיר מניה של כ-60 אגורות - גבוה בכ-10% ממחירה בבורסה בעת ההצעה, ודומה לערכה הנוכחי, המשקף לחברה שווי שוק של כ-280 מיליון שקל. עם סיום השבוע נסחרה המניה במגמה חיובית, במחזור מסחר נמוך, ובסך הכל מתחילת השנה היא מציגה שינויים קלים בערכה.

לפי הודעתה של לידר, הצעת הרכש לא היתה רחוקה מלהצליח, עם היענות של בעלי מניות המחזיקים כ-59 מיליון מניות (מתוך כ-84 מיליון מניות שלהן יועדה ההצעה), וזאת כשלפי לידר, אחד התנאים לביצוע רכישה כפויה במסגרת המהלך, הוא היענות של בעלי מניות המחזיקים בכ-60 מיליון מניות. לכן, לא מן הנמנע כי הצעה מחודשת תפורסם בקרוב.

הנכס העיקרי של לידר השקעות הוא החזקה של 50% בבית ההשקעות ילין לפידות, באמצעות החברה הבת אטראו שוקי הון, הנסחרת בבורסה בשווי שוק של כ-820 מיליון שקל, אחרי שחיקה של קרוב ל-30% שמציגה מנייתה מתחילת השנה.

מלבד ילין לפידות, לידר מחזיקה גם ביצרנית מוצרי ההשחזה גמל שריד וביצרנית המתכות פינקלשטיין, וכן בכמה נכסים בקרואטיה.