הבידוד באופנה: הנהלת דלתא ישראל התגייסה להחליף את עובדיה

הנהלת חברת האופנה נחלצה כדי לחפות על עובדיה שיצאו לבידוד • וגם: "שעת נעילה",
הסדרה החדשה של "כאן", נמכרה ל-HBO • השיחה

ענת בוגנר. מנכ"לית דלתא ישראל / צילום: דנה קרן
ענת בוגנר. מנכ"לית דלתא ישראל / צילום: דנה קרן

בעידן הקורונה והדרישה לבידוד ממושך של עובדים, עסקים רבים נדרשים לפתרונות יצירתיים כדי לאפשר את המשך הפעילות הסדירה של החברות שלהם. ל"גלובס" נודע כי הנהלת חברת האופנה דלתא ישראל שינסה מותניים ונחלצה כדי לחפות על עובדיה שיצאו לבידוד. בימים האחרונים דווח לעובדי המרכז הלוגיסטי של החברה על מגע עם חולה קורונה, והם נדרשו לצאת ל-14 ימי בידוד. מי שהתגייסו למלא את מקומם במרכז הלוגיסטי הם מנכ"לית דלתא ישראל ענת בוגנר בעצמה, חברי הנהלה נוספים ועובדי מטה. אלה ירדו לשטח ועברו לתפעל את המרלו"ג בקיסריה.

גם החברה האם דלתא גליל וגם דלתא ישראל, ספגו פגיעה ניכרת בשל משבר הקורונה והמגבלות שהוטלו בעקבותיו על הציבור בעולם ובישראל, כשמכירות האונליין מפצות רק על חלק מהירידה בהכנסות שנובעות בין היתר מסגירת החנויות בארץ ובחו"ל. בדומה לחברות אחרות בענף, דלתא ישראל שמפעילה את החנויות תחת המותגים דלתא-FIX , הוציאה את מרבית עובדיה לחל"ת בפעם השנייה בחצי השנה האחרונה במקביל להחלטה על סגר שני. כך, לצד גידול של מאות אחוזים באונליין, בתקופת הסגר המכירות שלה התרסקו. 

השיא היה בסגר של אפריל עם צניחה של 94% בהכנסות החנויות הפיזיות, מה שצפוי לחזור כעת, עם הסגר השני שהוטל ושהשפעותיו עליה טרם ידווחו במסגרת סיכום הרבעון השלישי. בסיכום המחצית הראשונה של 2020 רשמה דלתא ירידה של 6% בהכנסות תחום הפעילות דלתא ישראל לסך של 307 מיליון שקל. אגב, הצניחה החדה נרשמה גם בחנויות הפיזיות שדלתא מפעילה מחוץ לישראל, לצד זינוק באונליין.

בתוך כך, נציין כי בימים אלה דלתא ישראל נערכת להנפקה בבורסה בת"א, כשהמשמעות היא שתפצל את פעילותה מהחברה האם - דלתא גליל שבשליטת אייזיק דבח. החברה אף הגישה טיוטת תשקיף לרשות ניירות ערך לפי שווי של מאות מיליוני שקלים. 

 

משקיעות בעתודה ניהולית

הנהלת אלמדה ונצ'רס, שותפות המו"פ הראשונה בתחום מדעי החיים שהצטרפה לבורסה, פתחה השבוע את המסחר. באירוע שהתקיים כולו אונליין השתתפו המייסדים ד"ר אירית יניב, צחי סולטן ואמיר בלאט. יניב הזכירה כי דווקא בימים אלה התפתחותן של טכנולוגיות בתחום מדעי החיים והרפואה הופכות לנחוצות לכל אחד ואחת מאיתנו.

עוד היא ציינה כי "שילוב מגדרים ומגזרים מייצר חדשנות ומצמיח הצלחות. אני קוראת לכולנו להמשיך לעודד מנהלות צעירות לשאוף ולהשיג. אני גאה להיות חלק מקבוצה של נשים יזמיות ומשקיעות שמובילות תוכנית עתודה חדשה בשם We@HealthTech למנהלות בתחילת דרכן מעולמות הרפואה והביומד. זו דרכי לצמצם את הפער המגדרי שעדיין קיים היום בצמתי קבלת החלטות בישראל". סולטן, יו"ר דיסקונט קפיטל חיתום, הוביל הנפקות רבות של חברות ביומד בבורסה, וד"ר יניב ובלאט שימשו עד לאחרונה כמנהלי קרן של אקסלמד.

מכאן ועד ל-HBO

תאגיד השידור כאן מבשר בגאווה כי הסדרה החדשה "שעת נעילה", העוסקת במלחמת יום הכיפורים, נמכרה לענקית השידור HBO, זאת קודם לשידורה בישראל, והיא תופץ בכל העולם כשלושה שבועות לאחר שידור הפרק הראשון בארץ. את הסדרה ביים ירון זילברמן על פי תסריט של רון לשם, עמית כהן ודניאל אמסל. בפרופיל הטוויטר של התאגיד מיהרו לצייץ: "טהרן, מאחורייך".

סיעור מוחות וכוחות

כיצד חברות יוכלו לייצר יתרון תחרותי ובידול? לחוקר המוח פרופ' משה בר יש הצעה לפתרון. הוא הקים את MINDSET, חברת ייעוץ  שמשלבת בין מדע המוח לבין אסטרטגיות ניהול, במטרה "לאתגר את התפיסות ודפוסי ההתנהגות המוכרים". כחלק מהמיזם, פרופ' בר הקים גם מעבדה להצמחת סטארט-אפים שישלבו את המדע עם פתרונות טכנולוגיים. המעבדה כבר מפתחת מיזם שמבוסס על מודל שפיתח פרופ' בר, ואותו לדבריו, הוא יחשוף בקרוב.

חדשות טובות

חברת Plus500 תרמה מחשבים וציוד למשפחות קשות יום, והשבוע היא תתרום ציוד ללמידה מרחוק עבור ילדי עובדי הניקיון במחלקת הקורונה של ביה"ח רמב"ם בחיפה. שווי התרומה מוערך בכ-100 אלף שקל.