הסיפורים הבולטים של סוף השבוע / צילום: גלובס
הסיפורים הבולטים של סוף השבוע / צילום: גלובס

האנשים שעושים הון מאבוקדו והטירוף של שוק הנדל"ן

הכותרות של הסופ"ש בגלובס

האזהרה למשקיעי הביטקוין • מה קרה לחיסון הישראלי לקורונה • מה חדש במסעדת סטייקים בת 25 שנה ועוד שלושה סיפורים בולטים מהסופ"ש

בר פרץ והאבוקדו / צילום: איל יצהר
חקלאות | פיצ'ר

הכירו את האנשים שעושים הון מאבוקדו

שטחי הגידול שלו קפצו ב־90% תוך עשור • בקיבוץ יגור עוקרים מטעי תירס וכותנה לטובתו • חברת מהדרין דיווחה לבורסה שמרוב ביקוש היא עוברת לגדל אותו במרוקו • וכבר שליש מהגידולים החדשים בישראל שייכים לו • איך משפיע טירוף ה"סופר פוד" על גידול האבוקדו - ולאן השיגעון הזה יגיע?

אנדרה טבקוף 08.05.2021
בנייה למגורים בצפון תל אביב. מכרזי הקרקעות מתייקרים / צילום: Shutterstock

שוק הנדל"ן רותח והמחירים מזנקים: "כל הגבולות נפרצו"

מאז היציאה מהסגר הראשון ביוני 2020, הישראלים נוהרים לשוק הנדל"ן והמדינה הפכה לאזור ביקוש אחד גדול • שילוב של נסיבות מניע את הרוכשים: ריבית נמוכה, ביטול מס רכישה וההבנה שאף ממשלה לא תבוא לסייע להם

אריק מירובסקי 07.05.2021
מסע הייסורים של החיסון הישראלי / עיצוב: אלישע נדב

נס לא קרה לנו: הסיפור האמיתי מאחורי החיסון הישראלי

מה שהתחיל במסיבת עיתונאים נוצצת ומבטיחה עם תקציב של 175 מיליון שקל, הפך בחסות המכון הביולוגי לענן של חוסר ודאות • כמה כסף בפועל עלה לנו פרויקט החיסון הישראלי, למה נבחר למשימה גוף כל כך חשאי והאם יש לו עוד סיכוי? • יצאנו לחפש תשובות וחזרנו מתוסכלים

דרור פויר וגלי וינרב 07.05.2021
ביטקוין / צילום: Shutterstock, Andreanicolini

"תקנו ביטקוין, רק אם אתם מוכנים לאבד את כל הכסף שלכם"

נגיד הבנק המרכזי של אנגליה אנדרו ביילי ציין השבוע כי למטבעות דיגיטליים "אין ערך פנימי" ושמדובר בהשקעה מסוכנת • מחיר הביטקוין זינק במעל ל-90% בשנה האחרונה ועומד על מעל ל-58 אלף דולר

שירות גלובס 08.05.2021
וואטסאפ / צילום: שאטרסטוק

וואטסאפ חוזרת בה מהאולטימטום שהציבה למשתמשים

ווטסאפ, חברה בת של פייסבוק, הודיעה לפני מספר חודשים על שינוי מדיניות מחייב, ושמי שלא יאשר אותה עד ה-15 במאי - ייחסם • כעת, אפליקציית המסרים משנה כיוון ואומרת שהיא לא תשבית או תמחק חשבונות שלא אישרו את המדיניות החדשה שנכנסת לפועל בעוד כשבוע

נבו טרבלסי 07.05.2021
קרפצ’יו בקר עם פרמזן / צילום: ספיר קוסא

מה חדש במסעדת סטייקים בת 25 שנה? כלום, וטוב שכך

מה כבר אפשר לחדש בתפריט שכמעט לא השתנה כבר רבע מאה, ומרכיב בעיקר סטייקים, המבורגרים וצ’יפס? כלום, האמת. וטוב שכך

חיליק גורפינקל 08.05.2021