מוטי בן משה מתכוון להגיש הצעת רכש לגלובל פאוור - לא בטוח שיהיה מי שימכור

ההצעה הצפויה היא חלק ממאבק שמנהל בן משה על השליטה בתחנת הכוח IPM בבאר טוביה, מול קרן התשתיות קיסטון • לקיסטון ולאהוד בן ש"ך, בעלי המניות הגדולים האחרים בגלובל פאוור המחזיקה בתחנת הכוח, הסכם בקשר עם מניותיהם בחברה

מוטי בן משה / צילום: יריב כץ - ידיעות אחרונות
מוטי בן משה / צילום: יריב כץ - ידיעות אחרונות

איש העסקים מוטי בן משה מבקש לחזק את אחיזתו בתחנת הכוח אי.פי.אמ באר טוביה (IPM), באמצעות רכישת השליטה בחברת ג'י.פי גלובל פאוור  הציבורית. מהודעה שפרסמה גלובל פאוור עולה כי בכוונת בן משה להגיש בימים הקרובים הצעת רכש למניות גלובל בהיקף שטרם נחשף.

בן משה מחזיק בבעלות מלאה על חברת ההחזקות אלון רבוע כחול, שמחזיקה ב-46.51% ממניות גלובל פאוור. לדברי גלובל פאוור, התקבלה אצלה הודעה מאלון רבוע כחול על כוונתה לפרסם הצעת רכש למניות גלובל פאוור בימים הקרובים, וזאת מבלי לפרט את סוג הצעת הרכש (מלאה או חלקית) ומידע נוסף כלשהו לגביה.

יתרת מניות גלובל פאוור מוחזקות בידי המייסד אהוד בן ש"ך (40.51%), קרן קיסטון ריט (10.25%), הדירקטורית ורד מיכלס (1.06%) והציבור (1.67%) - כך שכמעט ואין "סחורה צפה" במניה שלא מוחזקת בידי בעלי עניין.

ספק אם תהיה היענות משמעותית להצעה; באחרונה דיווחו בן ש"ך וקיסטון כי חתמו על מכתב הסכמות שלפיו לא יתקשרו בהסכם עם בעל מניות אחר בגלובל פאוור, יעניקו האחד למשנהו זכות ראשונים בעת מכירת המניות שבידיהם, ויחלקו ביניהם באופן שווה מניות נוספות של החברה שיירכשו על ידם.

בתגובה להודעה על הצעת רכש, זינקה מניית גלובל פאוור ב-44% למחיר של 14.85 שקל, המשקף לחברה שווי של כ-300 מיליון שקל. לנוכח מיעוט הסחורה הצפה במניה הסתכם המסחר בה בשעות הצהריים של יום ג' בכ-600 אלף שקל. שווי ההחזקות שאינן בידי בעלי עניין מסתכם בכ-5 מיליון שקל בלבד לאחר העלייה ביום ג'.

החשיפה של בן משה ל-IPM היא כבר כ-30%

גלובל פאוור מחזיקה בשרשור ב-30.2% ממניות תחנת הכוח IPM  (21.2% בדילול מלא). אלון רבוע כחול מחזיקה כאמור ב-46.51% ממניות גלובל פאוור, החזקה המעניקה לה חשיפה ל-14.05% ממניות תחנת הכוח (9.86% בדילול מלא), עוד לפני הגשת הצעת הרכש.

בנוסף, מחזיקה אלון רבוע כחול בעצמה (בשרשור) ב-15.24% ממניות תחנת הכוח. כך, שעוד בטרם הגשת הצעת הרכש עומדת החשיפה של בן משה לתחנת IPM על 29.29% (25.1% בדילול מלא).

"ההסכמים - בניגוד לדין ותוך הפרה של הסכמים אחרים"

מול בן משה התייצבה באחרונה קרן התשתיות קיסטון, שמוחקת בידי גיל דויטש ורוני בירם, שחתמה על הסכמים לרכישת כ-34% ממניות תחנת הכוח IPM (בשרשור), בתמורה ל-600 מיליון שקל.

ההסכמים נחתמו מול קרן נוי, לאומי פרטנרס וחברת הפניקס, ובמסגרתם כבר הושלמה רכישת ההחזקה (10.25%) בחברת גלובל פאוור תמורת 21 מיליון שקל (השלמת ההסכמים האחרים מותנית באישור רשות החשמל).

בתגובה לחתימת ההסכמים הגיש בן משה (באמצעות אלון רבוע כחול) תביעה לביהמ"ש המחוזי בת"א (המחלקה הכלכלית) כנגד הצדדים לעסקאות הללו. לטענתו, ההתקשרות שנעשתה בין קיסטון ללאומי פרטנרס וקרן נוי, כמו גם מכתב ההסכמות שנחתם בין קיסטון לאהוד בן ש"ך, הם הסכמים שנעשו בניגוד לדין ותוך הפרה של הסכמים אחרים, ובהם הסכמי בעלי מניות בגלובל פאוור ובחברות נוספות בפירמידת השליטה בתחנת IPM.

בתביעה טען בן משה כי חתימת ההסכמים הללו קיפחה את זכויותיו כבעל מניות בג'י.פי גלובל ועוולה כלפיו בעוולות שונות. הוא גם ביקש כי ביהמ"ש ימנע את השלמת ההסכם בין קיסטון ללאומי וקרן נוי עד להכרעה בתביעתו כנגדם, ואף ביקש כי התביעה תנוהל כתביעה נגזרת.

תחנת הכוח IPM הממוקמת באזור התעשייה באר טוביה פועלת באמצעות גז טבעי. התחנה החלה בהפעלה מסחרית בחודש פברואר 2021, והיא בעלת הספק מותקן של כ-451 מגוואט במחזור משולב. מדובר באחת מתחנות הכוח המתקדמות בארץ, שהוקמה על ידי חברת סימנס בעלות של כ-2 מיליארד שקל, ומוכרת חשמל לחברת החשמל וללקוחות פרטיים.