על פי אומדני הבזק של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס) לחודש יוני, השכר הממוצע לעובדים ישראלים עלה ב-6.3% בשנה האחרונה, הרבה מעל האינפלציה השנתית של 4.2% של חודש יוני. מדובר בעליה ריאלית, שאינה טריוויאלית בזמנים של אינפלציה. בכך, השכר הממוצע מגיע ל-13,295 שקל בחודש.
● תורה של ישראל מתקרב: פיץ' צפויה לפרסם דוח חריף. מה יקרה לדירוג?
● "בכל מדינה אחרת המטבע היה נחלש" - למה הדולר ממשיך להתחזק בעולם?
● כאב הראש של המעסיקים, הרווח של העובדים: דמי ההבראה במגזר הפרטי עולים לראשונה זה שמונה שנים
גם מספר משרות השכיר של עובדים ישראלים עלה ב-1.5% לעומת יוני 2022, עליה של 1.1% לעומת מאי 2023.
בנתוני מאי, שנחשבים מעט מדויקים יותר אך פחות עדכניים, השכר הממוצע של עובדים ישראלים עלה ב-5.1% לעומת מאי 2022, שמיתרגמת לעליית שכר ריאלית (בהתחשב במחירים) של 0.5%. גם מספר משרות השכיר עלה ב-1.5% לעומת מאי 2022.
גם נתוני המגמה, שמחשבים ממוצע של החודשים מרץ-מאי, מצביעים על עליה בשכר הממוצע, אך דווקא על ירידה של 1.2% במספר משרות השכיר בחישוב שנתי.
בהייטק נרשמה שחיקה ריאלית בשכר
בתחום ההייטק, השכר הממוצע במאי עמד על 28,031, עליה של 4.2% לעומת התקופה המקבילה ב-2022. למרות שמדובר בעליה, במאי האינפלציה עמדה על 4.6%, מה שמרמז דווקא על שחיקה ריאלית בשכר.
לעומת זאת, מספר משרות השכיר עלה ב-1.9% (אפילו מעל העליה בשאר המשק), וייתכן שכניסת עובדים זוטרים יחסית הורידה מלאכותית את השכר הממוצע. סך הכל, מספר המשרות בהייטק כשיעור מכלל המשרות עומד על 9.9%, והוא יציב סביב 10% בחודשים האחרונים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.